Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά
ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ: Στρατιωτικό όχημα που καταρρίπτει drones
ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ: Στρατιωτικό όχημα που καταρρίπτει drones

«Μινώταυρος»: Αυτό είναι τo ελληνικό ρομποτικό όχημα που καταστρέφει drones

«Νέοι επιστήμονες, παράγουν έξυπνα προϊόντα, που έχουμε ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ο δημιουργός του «Μινώταυρου».

Το νέο ρομποτικό σύστημα που προγραμματίζεται να καταστρέφει μη επανδρωμένα αεροσκάφη έκανε την «πρεμιέρα» του στη Λάρισα.

Ο «Μινώταυρος» είναι ένα στρατιωτικό αμυντικό όχημα το οποίο έχει κατασκευάσει η ελληνική εταιρεία Soukos Robots με έδρα τη Λάρισα. Το συγκεκριμένο ειναι εφοδιασμένο με laser και έχει τη δυνατότητα να καταρρίπτει drones, και φουσκωτά σκάφη όπως και άλλα εχθρικά οχήματα. Συναντούμε τον εφευρέτη και ιδρυτή της Soukos Robots, Κωνσταντίνο Σούκο, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Όπως θα δείτε και στο video, εδώ και δεκαετίες, ο Κωνσταντίνος Σούκος έχει κατασκευάσει πολλά καινοτόμα πράγματα. Είναι γνωστός, και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο, από την «Κασταλία», ένα μηχάνημα που ανακυκλώνει πυρομαχικά ακόμα και χημικά. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έχει συνάψει συνεργασία ακόμα και με τον στρατό των ΗΠΑ, με τον οποίο συνεργάζεται τα τελευταία 15 χρόνια.




ARVE

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ertnews.gr, ο εφευρέτης του Κώστας Σούκος, μίλησε στην κρατική τηλεόραση όπου και δήλωσε ότι «είναι μία κινούμενη ρομποτική πλατφόρμα, η οποία φέρει επάνω της μία μεγάλη μονάδα λέιζερ, 300 kWh. Έχει τη δύναμη να “τυφλώνει”, να προκαλεί ανάφλεξη σε drone που πιθανόν παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και είναι “αόρατο” στους θερμικούς ανιχνευτές των ελικοπτέρων», εξήγησε ο κ. Σούκος.

«Ακόμη μία φορά η Ελλάδα μας είναι πρώτη. Αγώνας για να αποδείξουμε ότι η χώρα δεν κοιμάται. Νέοι επιστήμονες, παράγουν έξυπνα προϊόντα, που έχουμε ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ο δημιουργός του «Μινώταυρου».

σ.σ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  Στην κρατική σου τηλεόραση προχτές τον έκοψαν άρον άρον γιατί συνεχώς ανέφερε την λέξη ” Έλληνας, Ελλάδα, ελληνικά χέρια κτλ”. απο αυτο και μονο μπορεις να βγαλεις συμπερασμα με το τι ειδησεις μας τροφοδοτουν




ARVE

Κατασκευασμένο από ελληνικά χέρια, το τεθωρακισμένο στρατιωτικό όχημα που ακούει στο όνομα Μινώταυρος αποτελεί την καλύτερη απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας.

Ένα εντυπωσιακό σε όψη και προδιαγραφές τεθωρακισμένο στρατιωτικό όχημα παρουσίασε η Soukos Defense, δίνοντας την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που αμφισβητούν ότι η ελληνική βιομηχανία δεν μπορεί να εξελίξει αλλά και να παράξει σύγχρονα αμυντικά συστήματα.

Με έδρα τη Λάρισα, η Soukos Defense δημιούργησε ένα θωρακισμένο όχημα παντός καιρού και εδάφους, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να συνδράμει σε αμυντικές αποστολές, όπως η υπεράσπιση απειλούμενων εδαφών.

 Ο Μινώταυρος, όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα όχημα 8×8 το οποίο έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει τη μέγιστη ταχύτητα των 100 km/h. Η θωράκιση του αποτελείται από ειδικές μεταλλικές πλάκες και αλεξίσφαιρους υαλοπίνακες, κάτι που του εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή προστασία από εκρηκτικούς μηχανισμούς και εκρηκτικά βλήματα.

Μάλιστα, ο Μινώταυρος προσφέρει τη δυνατότητα ακόμα και του εξ αποστάσεως ελέγχου, μέσω RF σημάτων από δορυφόρους ή μέσω κωδικοποιημένου lazer, ενώ ανάμεσα στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται δύο τύπου οπλικά συστήματα κατευθυνόμενης δέσμης μικροκυματικής ακτινοβολίας & laser, μια τηλεχειριζόμενη βάση πολυβόλου & laser, αλλά και συστήματα επιτήρησης – εκτύφλωσης εχθρικών στόχων, ηλεκτρονικά οπτικά συστήματα καμουφλάζ για την πλήρη αορατότητα και την αυτοπροστασία του ιδίου οχήματος από εχθρικά drones, ελικόπτερα, επίγεια οχήματα, κ.α.

Πρόσθετα, ο Μινώταυρος είναι εξοπλισμένος με ένα παθητικό Radar για την ανίχνευση, εγκλωβισμό και ακολουθία των στόχων, αλλά και έναν αισθητήρα LIDAR για την καθοδήγησή του, ενώ διαθέτει όλα τα απαραίτητα οπλικά συστήματα ώστε για την προστασία του από ελεύθερους σκοπευτές, RPG και πολλαπλά βλήματα εδάφους-εδάφους και αέρους-εδάφους.

Μένει να απαντηθεί αν και πότε ο ανίκητος Μινώταυρος των Ελλήνων θα ενταχθεί στο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ώστε να θητεύσει στις πλέον “ευαίσθητες” περιοχές, όπου οι Τούρκοι συνηθίζουν να αμφισβητούν, παίζοντας το άκρως επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων.

ΑΠΟ Φ.Π.

Έκαναν επίσημη πρόταση οι Τούρκοι και ζήτησαν να αγοράσουν το ελληνικό όχημα που ρίχνει τα Bayraktar

Προτάσεις συνεργασίας έχει δεχθεί από την Τουρκία ο ιδρυτής της Soukos Robots.

Ο Λαρισαίος Κωνσταντίνος Σούκος, αποκάλυψε το τουρκικό ενδιαφέρον για την ελληνική τεχνολογία καταστροφής drone.

Συμφωνα με τον κ. Σούκο, η Τουρκία τον προσέγγισε για συνεργασία στην έκθεση της Γαλλίας. Η Soukos Robots κατασκευάζει το όχημα Μινώταυρος, το οποίο και μπορεί να καταστρέψει εχθρικά drone σε μεγάλη απόσταση. Πριν από λίγες μέρες έγιναν οι τελικές δοκιμές και των δύο συστημάτων laser που έχουν ολοκληρωθεί.
Όπως ανέφερε ο δημιουργός των ελληνικών laser όπλων, το πρώτο από αυτά αφορά σε πλατφόρμα η οποία μπορεί να βρίσκεται σε επανδρωμένο και μη επανδρωμένο όχημα, με κεφαλή laser 300 κιλοβάτ «καθώς και ιβρυδικό σύστημα ηλεκτρομαγνητικού παλμού».
Το δεύτερο ελληνικό όπλο laser αφορά σε ρυμουλκούμενη πλατφόρμα, με laser 100 κιλοβάτ «και μικροκυματική τηλεκατευθυνόμενη ακτινοβολία».
Σκοπός των όπλων αυτών είναι πρώτο η τύφλωση των drone, δεύτερο η ανάφλεξη ή η διάτρησή τους και τρίτο η καταστροφή των ηλεκτρονικών τους συστημάτων.
ΣΧΟΛΙΑ:
Δεν θα σχολιάσω και δεν έχω το δικαίωμα να σχολιάσω την δουλειά που μας παρουσιάζεται στο βίντεο. Καλή τους επιτυχία! Διαβάζοντας όμως πολλά από τα σχόλια βλέπω μία τεράστια σύγχυση στο τι είναι Βιομηχανία και Προϊόν. Επίσης φαίνεται για πολλοστή φορά ότι όλοι μας ψάχνουμε τον “Σωτήρα.”.
Μία σχετικά μικρή εταιρεία όπως του βίντεο και πάρα πολύ μικρή για τα διεθνή δεδομένα σκέφτεται ανάγκες και λύσεις. Φτιάχνει προδιαγραφές εφαρμογών με τους πόρους που διαθέτει, δεν ανακαλύπτει συνήθως τεχνολογίες αλλά προσπαθεί να συνθέσει τις υφιστάμενες. Στη πράξη την απασχολεί το R&D, κατασκευή Πρωτότυπου, δοκιμές και πιστοποίηση του Πρωτότυπου.
Κατόπιν το Πρωτότυπο παρουσιάζεται στους ενδιαφερόμενους και πιθανώς πωλείται, εννοώντας πωλούνται τα δικαιώματα, μέθοδοι, σχέδια, κτλ… Ο αγοραστής προχωρά σε παραγωγή πιστών αντιγράφων στις εγκαταστάσεις του ή αν δεν τις διαθέτει αναθέτει σε άλλους που διαθέτουν μονάδες, νέες ή/και υφιστάμενες, για την παραγωγή.
Γενικά όταν “πέσει” το χρήμα, νέες μονάδες φτιάχνονται ή/και αυτό που γίνεται κυρίως, δηλαδή η μετατροπή μιας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής που παρήγαγε το προϊόν Α ώστε να παράγει το προϊόν Β. Η μετατροπή είναι πολύ εύκολη (με ιδιωτικές ή/και δημόσιες χρηματοδοτήσεις). Το δύσκολο είναι να βρεθεί το κατάλληλο προσωπικό ή το υφιστάμενο προσωπικό να μπορεί να προσαρμοστεί σε νέες απαιτήσεις…!
Επίσης δύσκολο είναι η εφοδιαστική αλυσίδα (κυρίως οι συνεργάτες προμηθευτές) να βρίσκεται εγκατεστημένη σε κοντινές με την μονάδα παραγωγής αποστάσεις. Και οι δύο είναι βασικές αιτίες που δεν έχουμε βιομηχανία συναρμολόγησης οποιουδήποτε τελικού προϊόντος στην Ελλάδα με εξαίρεση τα Τρόφιμα όπου η εφοδιαστική αλυσίδα είναι “γύρω” μας! Τέλος, δεν υπάρχουν σε αυτή την ζωή “Σωτήρες”, διαβάστε, σκεφτείτε, συνεργαστείτε, δοκιμάστε και πάλι απ’ την αρχή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ KAI ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΜΗΝΩΑΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ