Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Το καλάθι του νοικοκυριού και ο ασύστολος εμπαιγμός του Έλληνα πολίτη

Του Κυριακέλη Γιώργου

Το καλάθι του νοικοκυριού και ο ασύστολος εμπαιγμός του Έλληνα πολίτη
Το καλάθι του νοικοκυριού και ο ασύστολος εμπαιγμός του Έλληνα πολίτη

Η γελοιότητα στην δημόσια διοίκηση χτύπησε κόκκινο ξανά και αυτή τη φορά ονομάζεται καλάθι του νοικοκυριού. Από πού να το πιάσεις και που να το αφήσεις το θέμα, όταν βάζεις Άδωνη «να σου κάνει την δουλειά», και Μητσοτάκη να εποπτεύει, αυτά παθαίνεις.

Επειδή ξημερώνει δύσκολος χειμώνας, επειδή διανύουμε εποχή «ακρίβειας» και επειδή ο μέσος Έλληνας πολίτης περιορίζεται οικονομικά όλο και περισσότερο, ήρθε η καινοτομία που λέγεται καλάθι του νοικοκυριού να σώσει την κατάσταση, τι ακριβώς είναι αυτό; Το θέμα είναι πολύπλευρο και ξεκινάμε αμέσως την ανάλυση.

51 προϊόντα στο ράφι των μεγάλων πολυκαταστημάτων αποκτούν «προστασία» από την αλόγιστη αυξομείωση τιμών, μάλιστα έχουν και ειδικό σήμα για να μην μπερδευτείς και πάρεις το διπλανό που είναι πιο ακριβό και δεν έχεις να πληρώσεις την ρήτρα αναπροσαρμογής και σου κόψουν το ρεύμα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ διάφορων τηλεοπτικών καναλιών, όπως και την αυτοψία που πραγματοποίησε ζωντανά ο ίδιος ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, η διαφορά που διαπιστώθηκε σε προϊόντα ήταν είτε να παραμένουν ίδιες οι τιμές, είτε να είναι ακριβότερες(!!!) είτε μειωμένες λιγότερο από το αστρονομικό ποσό των 20 λεπτών, με αποκορύφωμα δημοσιογράφος να ρωτάει τον υπουργό για το γάλα και ο ίδιος να απαντάει πως από 1,37 πήγε 1,22, έχει μεγάλη μείωση(!!!), μας δουλεύει και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση.

Από την μεριά του επαγγελματία, με αυτή την κίνηση αμέσως-αμέσως μια μικρομεσαία επιχείρηση, όπως και μικρά τοπικά καταστήματα, παρακολουθούν τον αθέμιτο ανταγωνισμό να αυξάνεται καθώς αδυνατούν να βάλουν 51 προϊόντα στο καλάθι αυτό όπως ορίζει ο νόμος, έτσι ο κόσμος αποκλείει αυτά τα μικρά καταστήματα από το αγοραστικό του πεδίο. Η περίφημη ραχοκοκαλιά της οικονομίας βρίσκεται στο περιθώριο, βιώνει τον διαχωρισμό και φυσικά έχει να πληρώνει τους υπέρογκους φόρους, την πανάκριβη ενέργεια και ότι άλλο προκύψει. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Έλληνας πολίτης βάλλεται, είτε από την μεριά του καταναλωτή είτε από την μεριά του επιχειρηματία. Με αυτές τις τακτικές όχι απλά δεν υπάρχει ανάπτυξη, αλλά νεκρώνει η αγορά και μαζί της ο ίδιος ο άνθρωπος.

Συμπερασματικά, αυτοί που διοικούν την Ελλάδα κάνουν το παν, για να ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η ανασφάλεια και ο φόβος για το αύριο. Για να έχουμε όλο και λιγότερα, αλλά να κοπιάζουμε για αυτά όλο και περισσότερο. Για να είμαστε πάντα υπόχρεοι οικονομικά, ώστε ποτέ να μην μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε δημιουργικά την ενέργεια μας μέσω του χρήματος.

Στερούν ένα άξιο μέλλον από τις νέες γενιές με την συνεχή υποβάθμιση της εκπαίδευσης η οποία στοχεύει να κατασκευάσει ανθρώπους-μηχανές, σε συνδυασμό με την μη ορθή επαγγελματική αποκατάσταση τους, με αποτέλεσμα κάθε νέος να μην μπορεί να σταθεί στα πόδια του ανεξάρτητος από νωρίς και να καθίσταται εξαρτημένος από επιδόματα για να ζήσει.

Η τρίτη ηλικία έδειξε σε όλους ότι αυτό που λαμβάνει ως ανταπόδοση για όλα όσα έχει προσφέρει στη χώρα τόσο οικονομικά όσο και ιατρικά, άρα όλοι οι νέοι που πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πληρώσουμε τους φόρους και τα ασφαλιστικά μας ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη, ξέρουμε πολύ καλά τι μας περιμείνει αύριο.

Μας εμπαίζουν κυριολεκτικά σε όλους τους τομείς, όπως στην ενέργεια, στην οικονομία, στα τρόφιμα κ.α., βάζοντας μας να πληρώνουμε για το ίδιο αγαθό ακριβότερα (και σε πολλές περιπτώσεις υποβαθμισμένο σε ποιότητα), όταν την ίδια στιγμή καθορίζουν τα έσοδα μας να μην επαρκούν ούτε για αυτά. Οι σημερινοί νόμοι, δεν νέμουν τίποτα προς το δίκαιο του ανθρώπου, δεν φέρουν καμία ηθική υπόσταση, δεν φέρουν καμία λογική γιατί δεν είναι ικανοί να στήσουν ένα υγιές περιβάλλον για τον ιδιο τον άνθρωπο. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ τα πάντα κυριολεκτικά, μετατρέποντας τα εδάφη που στεκόμαστε σε «φιλέτο» με θέα, προς αλόγιστη εκμετάλλευση από ιδιώτες για κερδοσκοπία. Τεράστια τα εγκλήματα που συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και επειδή τα συνηθίσαμε, ονομάζουμε αυτή την διαδικασία ως πολιτική, με ασυλία και με αποζημίωση (βουλευτικός μισθός).

Η αλήθεια όμως είναι αυτή:

Η πραγματική πολιτική είναι η δράση η οποία ασκείται από τον πολίτη, επισημά μέσα από θεσμούς, ώστε να δημιουργήσει την πολιτεία του αλλά και να διαχειριστεί και να απολαύσει όσα αυτή παρέχει.  Ως Έλληνες, πολίτες αυτής της ιερής χώρας, ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ πραγματική πολιτική, δεν διαχειριστήκαμε ποτέ ορθά το πως θα διαδραματίζονται όλα και ως εκ τούτου δεν απολαύσαμε ποτέ τις παροχές αυτές.  Η χώρα μας και εμείς ως πολίτες αυτής, βαλλόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια διότι είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε σε ένα καθεστώς διαρκούς φτωχοποίησης και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν παροχές που μπορούν να μας εξασφαλίσουν αυτάρκεια και αυτοτέλεια σε ολους τους τομείς, είτε μιλάμε για ενέργεια, είτε για οικονομία, είτε για εργασία κ.α. Άρα η λύση είναι ακριβώς να ασκήσουμε συνολικά πραγματική πολιτική, επίσημα και θεσμικά, διαχειριζόμενοι τις πλουτοπαραγωγικές πήγες που ήδη υπάρχουν άλλα και αυτές που θα ανθίσουν στο μέλλον και εντασσόμενοι σε ένα περιβάλλον με δίκαιη νομή (διανομή) του παραγόμενου πλούτου να οδηγηθούμε σε ένα μέλλον πολύ καλύτερο από το σημερινό.

Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει αυτό το μέλλον είσαι Ε.ΣΥ και ήρθε η ώρα όλα τα Ε.ΣΥ να ενωθούν ως μια μονάδα για την χάραξη ενός άξιου βίου και μιας άξιας διαδρομής που κάθε άνθρωπος πρέπει να διαβεί.

Ο ιδιοκτήτης  αυτή της ιερής χώρας, ο Έλληνας πολίτης, εμφανίζεται τώρα και παίρνει θέση ακριβώς για να επαναπροσδιορίσει όλα όσα διαδραματίζονται εδώ, να ανατρέψει την φθίνουσα πορεία που εγκλωβίζει τους ανθρώπους όλο και περισσότερο και να εγκαθιδρύσει την απόλυτη δομή διοίκησης μέσα από αξίες, αρχές ως βάση για την παραγωγή δίκαιων νόμων.

Για αυτούς ακριβώς τους λόγους:

Σε καλούμε να συμμετείχες στην υγιή διαδικασία της ανάδειξης του ενεργού πολίτη, να ΑΝΕΒΕΙΣ στο τεράστιο πλατύσκαλο της πραγματικής πολιτικής που ασκείται αυτή την στιγμή από εκατοντάδες Έλληνες σε όλη την επικράτεια και να εργαστείς μαζί μας, διότι είναι ιερό καθήκον όλων η υπερασπιστή και η ανοικοδόμηση της πατρίδος μας. Σε καλούμε στην Ελλήνων Συνέλευσις, στον οίκο του Γένους, εκεί όπου κάθε Έλληνας πρέπει να βρίσκεται, ώστε να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ.

Πηγή

 

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ