Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ασυλία τραπεζών και κομμάτων δυναστεύουν την χώρα

Ασυλία τραπεζών και κομμάτων δυναστεύουν την χώρα
Ασυλία τραπεζών και κομμάτων δυναστεύουν την χώρα

Του Πέτρου Ιακώβου

Τις τελευταίες ημέρες ένα ακόμη σκάνδαλο αναδύθηκε από τον βούρκο των σκανδάλων της τραπεζοκομματοκρατίας της χώρας μας.

Η υπόθεση σχετίζεται με το μεγάλο φαγοπότι των κόκκινων δάνειων που μεθόδευσαν οι διοικήσεις των καθεστωτικών τραπεζών, σε συνεργασία με τους κομματικούς νομοθέτες της Ελληνικής Βουλής, κατά των Ελλήνων πολίτων.

 Κεντρικό πρόσωπο αυτού του νέου σκανδάλου που ξέσπασε είναι ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης. Ο κ. Πάτσης διαγράφηκε με συνοπτικές εσωκομματικές διαδικασίες από το κόμμα της ΝΔ, αλλά παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής, δηλώνοντας ότι θα υποστηρίζει το κόμμα της ΝΔ!

 Ο λόγος της διαγραφής του ήταν μια σωρεία συνταγματικών παραβάσεων ενώ ήταν ήδη βουλευτής. Συγκεκριμένα:

α) είχε συμμετοχή στο κεφάλαιο off shore εταιρειών

β) Ήταν συνεργάτης σε διεθνές νομικό γραφείο που είχε αναλάβει νομική υπόθεση και αμείφθηκε γι’ αυτό κατά των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

γ) Το «πόθεν έσχες» του είχε πολλά κενά.

δ) ήταν μέλος του διοικητικού συμβούλιου εγχώριας εταιρίας ειδικού σκοπού, η οποία είχε αγοράσει ανείσπρακτα καταναλωτικά δάνεια Ελλήνων πολιτών της περιόδου 1998 – 2003, ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, πληρώνοντας μόλις 4,3 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή στο 1/15ο της αξίας τους.

Το ξεδιάντροπο του θέματος ήταν ότι το δάνειο αυτό το πήρε από την ίδια την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θυμίζουμε ότι ανακεφαλαιοποιήθηκε για να σωθεί, με χρήματα του Ελληνικού λαού!

Από όλα αυτά προκύπτουν τεράστια πολιτικά, νομικά, οικονομικά και ηθικά θέματα, εκ των οποίων θα επισημάνουμε μερικά.

  1. Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν δανείζουν δικά τους χρήματα, αλλά χρήματα του Ελληνικού Λαού, προκύπτει το εύλογο ερώτημα: με τι εγγυήσεις η τράπεζα Πειραιώς έδωσε ως δάνειο 4,3 εκατομμύρια ευρώ, στον κ. Πάτση, όταν η τότε οικονομική του επιφάνεια δεν μπορούσε να τις καλύψει;
  2. Πώς μπορεί ένας βουλευτής, να στρέφεται σε βάρος των πολιτών που εκπροσωπεί,πλουτίζοντας πάνω στο οικονομικό τους πρόβλημα.
  3. Με ποια λογική μπορεί ναασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα υπέρ μιας τράπεζας, η οποία ενεργεί με νομικές πράξεις τις οποίες ο ίδιος έχει υπογράψει να νομοθετηθούν;
  4. Η ανήθικη διαπλοκή μεταξύ των βουλευτών που νομοθετούν νόμους υπέρ των τραπεζικών συμφερόντων και κατά των πολιτών είναι τεράστια και εγείρει και επιπλέον ερωτήματα. Είναι μόνο η περίπτωση του κ. Πάτση ή «μαζί τα φάγανε όλοι» από το υστέρημα του Ελληνικού λαού;
  5. Γιατί κανείς από όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση Πάτση, (Ελληνική βουλή, Πρωθυπουργός, βουλευτές, νομικοί και δημοσιογράφοι), δεν επεσήμανε τις ευθύνες της συγκεκριμένης τράπεζας, αλλά και της «Τράπεζας της Ελλάδος» η οποία ασκεί την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων;

Πώς γίνεται οι τράπεζες αυτές με νόμους που ψήφισε Ελληνική Βουλή, να απολαμβάνουν πλήρη ασυλία και να μην αγγίζει κανείς τις παράνομες και ανήθικες πράξεις τους;

 Ο κ. Πάτσης εμφανίστηκε σε τηλεοπτικά κανάλια όπου προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι οι πράξεις του ήταν νόμιμες και ότι η Ελληνική Βουλή γνώριζε για αυτές από καιρό και δεν έκανε τίποτε.

Επέρριψε τις ευθύνες για τον θόρυβο του σκανδάλου στον βουλευτή Παύλο Πολάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι αλλοίωσε την αλήθεια και απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του, διότι όπως είπε «του μείωσε την επαγγελματική και επιχειρηματική διαδρομή του και έπληξε την πολιτική του αξιοπρέπεια και προσωπικότητα»!

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ. Πάτσης υποτιμά και εμπαίζει την νοημοσύνη του Ελληνικού λαού, όταν διατυπώνει δημόσια ότι τάχα θα κινηθεί νομικά κατά του κ. Πολάκη.

Πώς να κινηθεί νομικά εναντίον του, όταν ο Πολάκης, έχει βουλευτική ασυλία όπως έχει και ο ίδιος!

Δήλωσε επίσης ότι δεν παραδίδει την βουλευτική του έδρα στο κόμμα της ΝΔ, αλλά θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και επίσης δήλωσε ότι έχει τον δικό του «Αξιακό Κώδικα»!

Ήδη οι δραστηριότητες του κ. Πάτση έχουν παραπεμφθεί από την βουλή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προκειμένου να ελεγχθούν. Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων ενδέχεται τελικά να οδηγήσουν τον κ. Πάτση σε έκπτωση του από το βουλευτικό αξίωμα.

Αναμένουμε να δούμε εάν θα υπάρξουν μεθοδεύσεις συγκάλυψης των πράξεων του κ. Πάτση από την κυβέρνηση, καθώς η κομματική αποπομπή του αποτελεί από μόνη της μια βαλβίδα ασφαλείας για τον κομματικό μηχανισμό.

 Είναι επιτακτική ανάγκη όλα αυτά και τόσα άλλα που έχουν συμβεί σε όλη την ιστορία της κομματοκρατίας στην χώρα μας να σταματήσουν και να εκλείψουν οριστικά.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται η διακυβέρνηση της χώρας από τον πολιτικό φορέα του ίδιου του Έθνους, την «Ελλήνων Συνέλευσις».

Στον πολιτικό φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» οι βουλευτές υπογράφουν ειδικό έγγραφο με το οποίο αποποιούνται κάθε βουλευτικής ασυλίας.

Στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Ελλήνων Συνέλευσις» παρουσιάζονται αναλυτικά τα Αξιακά Πρωτόκολλα, οι 12 Αξίες, 18 Αρχές και οι 3 Πολιτειακοί νόμοι, που θα διέπουν την πολιτική δράση του ανθρώπου, θα δημιουργούν συγκεκριμένο λειτουργικό πλαίσιο και θα αποτελούν βασική αξίωση κάθε ενέργειας, πράξης ή έκφρασης και δεν θα στηρίζονται σε κανένα προσωπικό «Αξιακό Κώδικα».

Πηγή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-MBpMft3Yxfsf82hUq8NAcRaL6AF8dPO-N-cvFD_sTotMAEMYs9_ASXyBlySvnk-jPBktKKnsX7YvmYmTxyVO5vGTMnqx4njnSx2y06ELSQxxH9sEQX34-9L_OGtZPUThvA8KVpqLgDmg9O3AxkXToovrJwEsTbToHapDA7oQgD1FKxZJfC_v6F5A/s1092/WEB%20TV%20-%20Background%20A0002.png

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ