Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Ασφάλεια και εγκληματικότητα σήμερα

Ασφάλεια και εγκληματικότητα σήμερα
Ασφάλεια και εγκληματικότητα σήμερα

Του Κυριακέλη Γεώργιου

Απόπειρα ληστείας πραγματοποιήθηκε στις 05/10/2022 στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα πρωινές ώρες, σε μία αρκετά πολυσύχναστη οδό όπως η Μοναστηρίου. Η κατάσταση έλαβε αίσιο τέλος με την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της αστυνομίας, χωρίς τραυματίες ή υλικές ζημίες.

Τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αθήνα μας έχουν συνηθίσει γενικότερα σε διάφορα περιστατικά εγκληματικότητας τα οποία τείνουν να αυξάνονται, όπως αιματηρά επεισόδια σε δημόσιες πλατείες, απαγωγές, ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις, βιασμούς κ.α., χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι αυτά δεν συμβαίνουν και στην υπόλοιπη επικράτεια. Ποιος να το φανταζόταν πριν 40-50 χρόνια ότι η Ελλάδα που κοιμόμασταν με ανοιχτές πόρτες και παράθυρα θα κατέληγε να είναι μία χώρα που κυριολεκτικά δεν ξέρεις από πού θα σου ΄ρθει. Τις ανοιχτές πόρτες και παράθυρα αντικατέστησαν σιδεριές βαρέως τύπου, πόρτες ασφαλείας, κάμερες και συναγερμοί ως να μιλάμε για φυλακές και όχι για σπίτια. Η σύγχρονη ζωή που μας είχαν υποσχεθεί κυβερνήσεις και αξιωματούχοι εγχώρια και Ευρωπαϊκά έφερε μαζί της και σύγχρονα προβλήματα και ένα από αυτά είναι η υψηλή εγκληματικότητα με το αίσθημα ανασφάλειας να επεκτείνεται.

Ας αναρωτηθούμε όμως πόσο ασφαλής είμαστε πραγματικά, είτε βρισκόμαστε στο σπίτι είτε έξω; Πόσο σίγουροι είμαστε για την ασφάλεια των παιδιών μας όταν κυκλοφορούν οπουδήποτε χωρίς εμάς; Την απάντηση φυσικά την γνωρίζει ο καθένας προσωπικά και όπως όλα δείχνουν, πολλοί άνθρωποι αισθάνονται όλο και περισσότερο ανασφαλείς όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το τι μας ξημερώνει αύριο ως κοινωνία, όταν μέσα σε ούτε μισό αιώνα είδαμε τόσο ραγδαία εξέλιξη στον τομέα της ασφάλειας του πολίτη.

Ως δείγμα παραθέτω την προεκλογική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κ. Μητσοτάκη για τον πολύ βασικό πυλώνα της ασφάλειας ώστε όλοι να αναγνωρίσουμε ότι παρά τα παχιά λόγια που ακούμε προεκλογικά, η πραγματικότητα που ξημερώνει για εμάς είναι πολύ διαφορετική:

Κάνουμε τις γειτονιές ξανά ασφαλείς, ώστε όλοι οι πολίτες να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια στα σπίτια τους, τη δουλειά τους, τις καθημερινές μετακινήσεις και δραστηριότητές τους. Η ασφάλεια είναι η αναγκαία κατάσταση στην οποία πρέπει να βρίσκεται κάθε άνθρωπος ώστε να μπορέσει να ζήσει και να δημιουργήσει, αν κάποιος δεν αισθάνεται ασφαλής στον χώρο που βρίσκεται δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά και βιώνει σε μία κατάσταση άγχους και κινδύνου. Επίσης χωρίς να χρειαστεί να εμβαθύνουμε σε θέματα υγείας αντιλαμβανόμαστε όλοι τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό μία τέτοια αγχώδης κατάσταση. Το ότι συνηθίσαμε βέβαια να ζούμε σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν σημαίνει ότι έτσι θα έπρεπε να είναι.

Άρα αποδεικνύεται ότι η ασφάλεια είναι ένα βασικό συστατικό σε μία πολιτεία, το οποίο πρέπει να απευθύνεται τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και στο ατομικό, δηλαδή σε κάθε πολίτη. Ποια είναι όμως η αιτία η οποία ουσιαστικά ενθαρρύνει την εγκληματικότητα να αυξάνεται όλο και περισσότερο; Θα ήταν άδικο να πούμε ότι την ευθύνη την αναλαμβάνει εξολοκλήρου το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι παρά τις όποιες δυσλειτουργίες η σφάλματα που μπορεί να συμβαίνουν δεν είναι αυτή η ρίζα της αύξησης του εγκλήματος. Το περιβάλλον είναι πάντα αυτό που καθορίζει τι θα επιβιώσει εντός αυτού και τι όχι, άρα η σύντομη απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί να δοθεί αν παρατηρήσουμε σε τι περιβάλλον ζούμε ως κοινωνία.

Όταν στην χώρα μας επικρατεί γενικότερα ένα κλίμα διαρκούς φτωχοποίησης των ανθρώπων, αρκετοί θα βρουν διέξοδο στα οικονομικά τους προβλήματα μέσα από παράνομες δραστηριότητες. Επίσης όταν τα πρότυπα που κυριαρχούν και ασκούν επιρροή στα νέα παιδιά μέσω του καλλιτεχνικού χώρου προωθούν πράξεις βίας και έλλειψης σεβασμού οποιασδήποτε μορφής προς οποιονδήποτε αρκετοί δεν θα διστάσουν να περάσουν τις «κόκκινες γραμμές», γιατί αυτό μαθαίνουν. Επιπρόσθετα, όταν μέσα στη χώρα μας, μπαίνει ελεύθερα ο οποιοσδήποτε, από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, χωρίς η πολιτεία να γνωρίζει τους πραγματικούς σκοπούς της έλευσής του, χωρίς να αξιολογεί το τι προσφέρει στην χώρα μας αλλά και κατά πόσο μπορεί να συμβιώσει μαζί μας και σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς να φεύγει από τη χώρα, τότε είναι λογικό να συμβαίνουν δυσάρεστα περιστατικά. Από την άλλη, η πολιτεία δεν μεριμνά ώστε πάντα να υπάρχουν «μάτια» σε κάθε γειτονιά και φυσικά το να προσληφθεί η μισή Ελλάδα στο αστυνομικό σώμα δεν είναι λύση.

Συμπερασματικά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η εγκληματικότητα στην Ελλάδα, όπως και πολλά άλλα που συμβαίνουν, είναι προϊόν πολιτικής βούλησης και αν η εκάστοτε κυβέρνηση ήθελε στα σοβαρά να πατάξει το έγκλημα θα είχε ένα πιο αυστηρό σχεδιασμό για να το ολοκληρώσει και επιπλέον θα τοποθετούσε την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωσή του πάνω από οτιδήποτε άλλο. Όμως όσο υπάρχει εγκληματικότητα υπάρχει τεράστιο όφελος για αυτούς που θέλουν να διαλύσουν κυριολεκτικά την ζωή των Ελλήνων και ξέρουν πολύ καλά πώς να το κάνουν με διάφορους τρόπους και αυτό έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια.

Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει ανάγκη από άμεση και αυστηρή φύλαξη τόσο των συνόρων, με εντολή να μην περάσει χωρίς άδεια οποιοσδήποτε είτε από ξηρά, είτε από αέρα, είτε από θάλασσα. Έχει ανάγκη από εσωτερική φύλαξη τόσο από την Ελληνική Αστυνομία, όσο και από την ξεχασμένη πολιτοφυλακή όπου με ένα ποσοστό 10% του πληθυσμού να είναι πολιτοφύλακες, άρτια εκπαιδευμένοι και τεχνικά εξοπλισμένοι, πάντα σε συνεργασία με τους αστυνομικούς δεν θα αφήνουν κανέναν και τίποτα να τολμήσει να πράξει άδικο σε οποιονδήποτε. Σίγουρα πρέπει να αναφερθεί ότι τα υπόγεια κυκλώματα που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας, με την συνδρομή των μυστικών υπηρεσιών και των λοιπών σωμάτων ασφαλείας πρέπει να σβήσουν ολοκληρωτικά διότι σήμερα ακόμα και αν γνωρίζουν αυτοί που πρέπει, ποια είναι αυτά τα κυκλώματα, δεν υπάρχει η αντίστοιχη εντολή από τα κυβερνητικά στελέχη να συμβεί κάτι τέτοιο.

Αυτά και ακόμη περισσότερα που δεν υπάρχει χώρος στο παρόν άρθρο να αποτυπωθούν, πρέπει να γίνουν ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να «καθαρίσει» από το οργανωμένο έγκλημα και οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς ξανά, όμως όλα αυτά δεν μπορούν να ξεκινήσουν εάν δεν αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Έλληνας πολίτης δια μέσω της Ελλήνων Συνέλευσις, της δικής του νομικής εκπροσώπησης. Για αυτό ακριβώς είναι επιτακτική ανάγκη ως ιδιοκτήτες αυτής της χώρας να κατανοήσουμε πως πρέπει να δράσουμε άμεσα για τον οίκο μας που είναι η Ελλάς, να δράσουμε συλλογικά διότι μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια άξια πολιτεία την επόμενη μέρα, να επαναπροσδιορίσουμε το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο εντασσόμαστε κάνοντάς το σύμφωνο με τις άξιες και τις αρχές που βαδίζουν στην ίδια την μεσότητα και εκεί να εντάξουμε τις επόμενες γενεές που κάθε άλλο παρά «καμένη γη» θα περίμεναν από εμάς.

ΠΗΓΗ

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.

14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.

14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην
Κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.

14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.

14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.

14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.

14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.

14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.

14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.

14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.

14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.

14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

 

15.0 ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Η αστυνομία καλείται να διασφαλίσει την εσωτερική ασφάλεια των πολιτών.

15.1. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία θα της παράσχει κάθε υλικοτεχνική εξάρτηση ώστε να καταστεί αποτελεσματική στο έργο της.

15.2. Η εκπαίδευση που θα παρέχει η Πολιτεία στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς θα γίνεται με υπερσύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.

15.3. Θα προσληφθεί το απαραίτητο υπηρεσιακό προσωπικό προκειμένου να εκτελούν την υπηρεσία τους ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.

15.4. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει ικανοποιητικές μισθολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες για να προσφέρουν απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα τις υπηρεσίες τους .

15.5. Τα σώματα ασφαλείας θα έχουν την εκτίμηση της Πολιτείας και αυτά πρέπει να σέβονται τον κάθε Έλληνα Πολίτη γιατί ο ίδιος τους διόρισε στην υπηρεσία τους και ουσιαστικά εργάζονται για αυτόν.

 

16.0 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

16.1. Ο ρόλος του Πυροσβεστικού ώματος είναι πολύ σημαντικός στην φύση και στο περιβάλλον του Ελλ

αδικού χώρου. Η μορφολογία του εδάφους απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ώστε να υπάρχει δράση σε όλα τα μέρη. Ο ρόλος του σώματος είναι να προφυλάσσει και βοηθάει τους ανθρώπους σε έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών.

16.2. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει στην προφύλαξη της χλωρίδας της χώρας μας.

16.3. Θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες σε όλη την επικράτεια, θα αναβαθμιστούν όλα τα κέντρα πυρόσβεσης με τα πιο σύγχρονα και άρτια τεχνολογικά μέσα, όπως αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενες μονάδες, παρακολούθηση μέσω ελληνικών δορυφόρων κλπ.

16.4. Η εκπαίδευση των πυροσβεστών θα είναι άρτια με τα πιο σύγχρονα μέσα και αυτοί θα καλύπτονται μισθολογικά και ασφαλιστικά από την Πολιτεία ώστε να παράσχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

 

17.0 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

 

17.1. Ο ρόλος του Λιμενικού ώματος είναι να παράσχει ασφάλεια στην Πολιτεία στον θαλάσσιο χώρο και ειδικά σε όλες τις ακτογραμμές.

17.2. Έχει ιδιαίτερα αυξημένο ρόλο για την αντιμετώπιση της μάστιγας της λαθρομετανάστευσης και του λαθρεμπορίου. Οι ανάγκες του Λιμενικού ώματος για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στο θαλάσσιο χώρο μας είναι και ποσοτικές και ποιοτικές.

17.3. Είναι απαραίτητο να καλυφθεί με κάθε δυνατή τεχνολογική εξάρτηση το ώμα ώστε ο έλεγχος να γίνεται με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.

17.4. Κάθε νησί και πολύ πυκνά σε στρατηγικά σημεία των ακτογραμμών μας πρέπει να υπάρχει βάση ταχύπλοων πλωτών μέσων ώστε να αντιμετωπίζονται όλες οι καταστάσεις τάχιστα και αποτελεσματικά.

17.5. Οι υπηρετούντες στο Λιμενικό ώμα θα έχουν την καλύτερη εκπαίδευση καθώς επίσης την προσοχή της Πολιτείας για το έργο που επιτελούν με ικανοποιητική αμοιβή και ασφάλιση ώστε να υπηρετούν ανεπηρέαστοι το καθήκον τους.

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ