Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Αντιφατική η πολιτική της κυβέρνησης στην θέρμανση

Του Ιακώβου Πέτρου 

 Ήδη έχει μπει ο Οκτώβριος και η θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να πέφτουν, ειδικά τις νυχτερινές ώρες σε όλη την επικράτεια, θυμίζοντάς στους πολίτες ότι πλησιάζει ο χειμώνας και ότι πρέπει να προετοιμαστούν σε ότι αφορά την θέρμανση των κατοικιών.

Αντιφατική η πολιτική της κυβέρνησης στην θέρμανση
Αντιφατική η πολιτική της κυβέρνησης στην θέρμανση

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, της θέρμανσης των πολιτών κατά την διάρκεια του χειμώνα, καμία από τις κυβερνήσεις της χώρας μας δεν έχει εκπονήσει ένα σταθερό διαχρονικά σχεδιασμό με τον οποίο η χώρα μας θα μπορούσε να είναι αυτοδύναμη στον τομέα της ενέργειας, καθόσον είναι μία χώρα η οποία διαθέτει όλων των ειδών τα καύσιμα (φυσικό αέριο, πετρέλαιο, λιγνίτες, κ.α.) σε τεράστιες, επαρκείς ποσότητες και όλων των ειδών τις άφθονες πηγές ενέργειας, (ηλιακή, γεωθερμική, αιολική, υδατόπτωση, κα).

 Η πολίτικη της κυβέρνησης, ήταν να αυξήσει τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης ώστε να ωθήσει 700.000 νοικοκυριά στην χρήση φυσικού αερίου.

 Αφού το επέτυχε αυτό, φέτος οι τιμές του φυσικού αερίου, εκτοξευθήκαν κατακόρυφα, οδηγώντας σε απόγνωση του πολίτες.

 Η κυβέρνηση αντί να λύσει το πρόβλημα, προχώρησε σε σπασμωδικές και αντιφατικές παρεμβάσεις υπέρ της χρήσης πετρελαίου ως οικονομικότερη μορφή θέρμανσης, γεγονός που επιτείνει το άγχος και την σύγχυση στους πολίτες παραμονές του χειμώνα.

 Στην πρόσφατη εξαγγελία του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επιδότηση της θέρμανσης, είπε ότι θα διπλασιαστεί το επίδομα θέρμανσης σε όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο και όχι φυσικό αέριο.

Επιπλέον διατύπωσε ότι ήδη μελετάται και σύντομα θα ανακοινωθεί ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία, για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.

  Με τον τρόπο αυτό ισχυρίστηκε ότι δίνεται ένα ισχυρό κίνητρο στους Έλληνες καταναλωτές για να αντικαταστήσουν την θέρμανση τους από πετρέλαιο! Εγκαταλείποντας τις συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρισμό, (αντλίες θερμότητας, κλιματιστικά, θερμοπομποί, σόμπες χαλαζία, αερόθερμα, καλοριφέρ λαδιού) ή τους καυστήρες που λειτουργούν με φυσικό αέριο.

 Το γεγονός αυτό προωθεί την αντικατάσταση του λέβητα καύσης φυσικού αερίου από λέβητα πετρελαίου καθώς η χρήση του επιδοτείται σημαντικά.

 Όμως η εξαγγελία αυτή του Πρωθυπουργού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που εξήγγειλε στην Συνέντευξη Τύπου στις 18 Νοεμβρίου 2021, (δηλαδή 10 μήνες πριν), ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, για την παρουσίαση του πρώτου Εθνικού Κλιματικού Νόμου.

  Ο κ. Κ. Σκρέκας συγκεκριμένα είχε πει:

«Από το 2025 απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης και από το 2030 απαγορεύεται η χρήση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης. Δηλαδή υποχρεούνται όλοι πλέον να αντικαταστήσουν τους καυστήρες πετρελαίου θέρμανσης».

 Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα από την κυβέρνηση, η οποία να ασφαλίζει την θέρμανση και την ενεργειοοικονομική κάλυψη των Ελλήνων πολιτών.

 Οι Έλληνες πολίτες βρίσκονται πλέον σε μεγάλη αναστάτωση και οικονομικό αδιέξοδο, καθώς από την μία τους ανατρέπεται όλος ο προγραμματισμός και η προετοιμασία που είχαν κάνει για τις ανάγκες της θέρμανσης, λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου και από την άλλη τους φέρνει αντιμέτωπους με δυσβάστακτα έξοδα, προκειμένου να αντικαταστήσουν τον λέβητα καύσης του φυσικού αερίου με λέβητα καύσης πετρελαίου.

 Και όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο εξωφρενικής ακρίβειας με άνοδο των τιμών σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και την εμπλοκή μας, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία.

 Πως να τοποθετήσει κάποιος έναν καυστήρα πετρελαίου για την θέρμανση της κατοικίας του, όταν καλείται να ξοδέψει για αυτό πάνω από 2.000 ευρώ μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της αβεβαιότητας;

 Μήπως κάθε χρόνο θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη στα έξοδα μας και την αλλαγή καυστήρα θέρμανσης, πέρα από την παράλογη σχεδόν καθημερινή αύξηση των τιμών των καυσίμων;

 Αναρωτιόμαστε λοιπόν μέχρι που θα φτάσει αυτός ο παραλογισμός των κομματικών κυβερνήσεων;

 Οι συνεχόμενες αντιφάσεις στο θέμα της ενέργειας, η έλλειψη σταθερής πολιτικής και η εμπλοκή της χώρας σε έναν αδιέξοδο πόλεμο από μία κυβέρνηση που τα μέλη της άγονται και φέρονται από τις δογματικές τους επιρροές και τις λέσχες, έχουν εξουθενώσει τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι βρίσκονται όχι μόνο σε οικονομική ασφυξία, αλλά και γενική ανασφάλεια για το τι τους ξημερώνει.

 Είναι η ώρα που ως πολίτες πρέπει να εγκαταλείψουμε την μοναχική μας ατομικότητα, η οποία είναι αποτέλεσμα μιας επαίσχυντης κομματοκρατίας.

 Η κομματοκρατία κατόρθωσε να μας διαχωρίσει με χιλιάδες τρόπους και τεχνικές χρησιμοποιώντας το κυνικό, διεφθαρμένο και αυταρχικό δόγμα του Νικολό Μακιαβέλλι «Διαίρει και Βασίλευε», ως βασική μέθοδο της χειραγώγησης μας.

Είναι η ώρα που έχουμε χρέος να ενωθούμε ως Έλληνες Πολίτες.

Να αναλάβουμε τις ζωές μας και το μέλλον στα χέρια μας.

Το χρέος που έχουμε δεν είναι μόνο προς τον εαυτόν μας, αλλά είναι χρέος προς ολόκληρο το γένος μας και κυρίως προς τους απογόνους μας, τις νεότερες και μελλοντικές γενεές.

Οφείλουμε να ενωθούμε όλοι χωρίς να διαχωρίσουμε κανέναν. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες καλούμαστε να βάλουμε το κοινωνικό μας συμφέρον πάνω από το ατομικό.

Όμως πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτή η ένωση;

Μήπως μπορεί η ένωσή μας να γίνει εάν ενταχθούμε όλοι σε κάποιο κόμμα;

Μα έχει περίτρανα αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια ότι ο ρόλος κάθε κόμματος είναι εξ ορισμού διαχωριστικός και όχι ενωτικός.

Τα κόμματα έχουν φτιαχτεί για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Άρα κανένα κόμμα δεν μπορεί να εκπροσωπήσει εμάς, ούτε τα συμφέροντά μας, ούτε τα δικαιώματά μας.

Οι καιροί απαιτούν την ένωση μας στον Πολιτικό φορέα του Έθνους μας. Τον πολιτικό φορέα που μπορεί να εγκαθιδρύσει την Ελληνική Δημοκρατία. Την Δημοκρατία της οποίας η πηγή της εξουσίας είναι ή δύναμη του Δήμου που οι Δημότες του είναι πραγματικά πολίτες με πλήρη συμμετοχή επί «κρίσεως και αρχής».

Τον Ελληνικό Φορέα που προάγει το Ελληνικό Αξιακό σύστημα, γιατί μόνο μέσα από αυτό οι άνθρωποι οντολογικά παίρνουν την θέση που τους ανήκει και μπορούν να παράξουν πολιτισμό, ζώντας σε πλήρη ασφάλεια ως ολότητα με αρμονία και συνοχή.

Αυτός ο πολιτικός φορέας υπάρχει και δεν είναι άλλος από την «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ».

Πηγή

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ