Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ανεργία – Η Ελλάδα και φέτος στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη

Ανεργία - Η Ελλάδα και φέτος στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη
Ανεργία – Η Ελλάδα και φέτος στις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη

 Tου Κυριακέλη Γεώργιου

Σε υψηλά ποσοστά παραμένει η ανεργία στην χώρα μας παρά την «καυτή» τουριστική περίοδο.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία τόσο της ΕUROSTAT όσο και της ΕΛΣΤΑΤ, η Ελλάδα τον Αύγουστο του 2022 βρίσκεται στην δεύτερη θέση στο βάθρο της ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρωζώνη με ποσοστό 12,2%, διπλάσιο από τον μέσο όρο της υπόλοιπης ανεργίας στην Ευρώπη που ανέρχεται στο 6%.

Τα Ευρωπαϊκά πρωτεία απονέμονται ξανά στους νέους αυτής της χώρας με ποσοστό ανεργίας 29,2%. Πόσα νέα παιδία έχουν αποχωρήσει από την χώρα μας στο εξωτερικό και πόσα ακόμη πρέπει να φύγουν άραγε για να «συγκινηθούν» στην Ελληνική Βουλή;

Και η ανεργία «καλά κρατεί»

Με έναν ακόμα δύσκολο και αβέβαιο χειμώνα ερχόμαστε αντιμέτωποι στην σύγχρονη Ελλάδα της ενωμένης και ισχυρής Ευρώπης, χωρίς να υπάρχει κάποιος ουσιαστικός σχεδιασμός αξιοποίησης των ανέργων. Η επιδότηση της ανεργίας δεν είναι ορθή λύση, ούτε προσδίδει αξιοπρεπή διαβίωση άρα δεν μπορεί να ληφθεί υπόψιν ως ένα σοβαρό μέτρο αποκατάστασης των ανέργων. Φυσικά  τέτοια ημίμετρα δεν αγγίζουν στο ελάχιστο τον σωστό προσανατολισμό της διανομής εργασίας στα μέλη της πολιτείας σε μία υγιή χώρα, διότι το να δουλεύεις 10 και 12 ώρες τη μέρα, σε μία η δύο δουλείες για να πληρώνεις υπέρογκους φόρους, λογαριασμούς και στο τέλος να μένουν «ψίχουλα», δεν περιέχει καμία αξία και καμία ουσία. Επίσης, ούτε το να σπουδάζεις για πάνω από 5 χρόνια σε μια ειδικότητα για ένα πτυχίο και να καταλήγεις σερβιτόρος είναι ουσιαστικό. Άρα η κατεύθυνση της διανομής εργασίας στους πολίτες είναι ένα θέμα με μεγάλη βαρύτητα και χρειάζεται έναν αυστηρό σχεδιασμό, διότι η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίζει ότι τοποθετούνται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις, με ένα συγκεκριμένο ωράριο ώστε να υπάρχει ελεύθερος χρόνος, με υψηλές αποδοχές, ώστε να αποδίδουν τα μέγιστα με ευχαρίστηση και φυσικά να διασφαλίζεται ότι τα έσοδα είναι επαρκή όχι μόνο για την κάλυψη των βιοτικών αναγκών αλλά και για να υπάρχει ανάλογη αγοραστική δυνατότητα από το σύνολο των πολιτών, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκες και σχέδια για την δική τους ζωή, ενώ σήμερα «συμβιβάζονται» να βιώνουν ως «δούλοι» λόγω της έλλειψης χρήματος.

Όπως αποδεικνύεται,  οι φρούδες υποσχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναγράφονται στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας του 2019 όπως:

  • Πρέπει να μπορείς να ζήσεις ανεξάρτητος, να προχωρήσεις στη ζωή σου, να διεκδικήσεις τα όνειρά σου.
  • Αξίζεις ποιοτική παιδεία, αξίζεις ευκαιρίες να εργαστείς σε μια καλή δουλειά και επιτέλους να προοδεύσεις στον τόπο σου.
  • Να μην αισθάνεσαι πια εγκλωβισμένος.

…δεν κατάφεραν να αποκαταστήσουν επαγγελματικά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες, αφήνοντας ένα τεράστιο ερωτηματικό για το αν τελικά αυτή η χώρα είναι ικανή να δώσει ένα μέλλον στους ανθρώπους που ζουν και βιώνουν εδώ.

Περισσότερη δουλεί-α υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης και όντως δεν έπεσε έξω, ο Έλληνας παραμένει δούλος, έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορες δουλεί-ες, που τίποτε άλλο δεν έχουν να του προσφέρουν παρά ένα εκκωφαντικό ΩΧ! όταν έρχονται οι λογαριασμοί και οι λοιπές υποχρεώσεις της ζωής στον δρόμο του.

Κόμματα, αποκόμματα, κομματίδια κάθε λογής βρίσκονται μέσα στην (ανθ) Ελληνική Βουλή και άλλα τόσα θα εμφανιστούν στις εκλογές του 2023 για να υφαρπάξουν την ψήφο του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, να διαιρέσουν δηλαδή την δύναμή μας σε κομμάτια, ώστε για ακόμη μία φορά να μην μπορέσουμε να ενωθούμε με αποτέλεσμα να μας οδηγήσουν ξανά στην οικονομική, την ηθική, την ψυχολογική και οποιασδήποτε άλλης μορφής εξαθλίωση. Τεράστια πλάνη να νομίζουμε ότι όλα αυτά τα κομματίδια, μικρά και μεγάλα, μας δίνουν «δικαίωμα επιλογής» και «ηθικής λύτρωσης» ώστε να μπορούμε να πούμε ελαφρά την καρδία: Εγώ δεν τους ψήφισα, αυτοί που τους ψήφισαν φταίνε!!!

 Συμπερασματικά ο μόνος λόγος που υπάρχει υψηλό ποσοστό ανεργίας στην χώρα μας είναι γιατί αυτή ήταν και παραμένει να είναι η εκάστοτε πολιτική βούληση, διότι δεν ενδιαφέρει κανέναν πρωθυπουργό η βουλευτή, αν όλα τα μέλη της πολιτείας αξιοποιούν τις δεξιότητες τους και τις προσφέρουν (ανταποδοτικά πάντα) στο υπόλοιπο σύνολο μέσω της εργασίας.

Έτσι, ένας ακόμα χρονόκυκλος 4ετίας γεμάτος άδικο και ασύστολο ψεύδος για όλους τους Έλληνες πλησιάζει στο τέλος του, αναμένοντας καρτερικά από όλους εμάς να έχουμε πάρει το μάθημά μας αυτή την φορά. Ένα μάθημα το οποίο κοστίζει τόσο ακριβά που δεν υπάρχει νόμισμα στον πλανήτη να ισοσταθμίσει το τεράστιο κόστος.

Έχουμε αναγνωρίσει πως κανένας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τα ιερά χώματα της πατρίδας μας, ούτε για τις χιλιάδες ελληνικές ψυχές που άδικα ταλαιπωρούνται σε αυτήν ψάχνοντας μια συμβιβαστική λύση για να μπορούν να απαντούν στον δρόμο «καλά είμαι, εσύ;». Άρα ποιος ο λόγος να συνεχίσουμε την ίδια υποκρισία για ακόμη μια τετραετία περιμένοντας από άλλους να φτιάξουν τις δικές μας ζωές, ενώ αυτοί αποδεδειγμένα δεν θα το κάνουν; Ποιος ο λόγος να βρισκόμαστε για ακόμη μια φορά εμείς και τα παιδιά μας σε αυτή την μειονεκτική θέση, γεμάτοι αβεβαιότητα για το αύριο, όταν μπορούμε να είμαστε αυτοί που θα ορίζουμε τα γεγονότα;

 Να γνωρίζεις ότι η Ελλάδα μπορεί άμεσα να γίνει μια χώρα οικονομικά και ενεργειακά ανεξάρτητη μέσω πλουτοπαραγωγικών πηγών και καινοτομιών που περιμένουν στο «συρτάρι», παρέχοντας εργασία και όχι δουλεί-α σε κάθε πολίτη αξιοποιώντας έτσι όλες τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει κάθε Έλληνας και Ελληνίδα στον τόπο του, εξαλείφοντας την ανάγκη για μετανάστευση-ξεριζωμό για ένα καλύτερο αύριο.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενωθείς μαζί μας, αφού αναγνωρίσεις το τεράστιο αυτό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει:

  • Σύσταση επιτροπών έρευνας και ελέγχου για πλήρη έλεγχο σε όλα όσα έχουν υπογραφεί και συμβεί από την σύσταση του νεοελληνικού κράτους και εντεύθεν,
  •    Σύσταση επιτροπών επίλυσης ξεχωριστών θεμάτων Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας αλλά και χάραξη πολιτικής και πολιτιστικής γεωστρατηγικής.
  • Επιτροπή Θεσμοθέτησης εγκεκριμένων αποφάσεων
  • Επιτροπές Δικαίου και Πειθαρχικού με στόχο την απόδοση δικαίου για όσους ζημίωσαν την χώρα και το σύνολο των πολιτών (π.χ ασκούντες δημόσιο αξίωμα εν ενεργεία η μη).
  • Και φυσικά αναδιάρθρωση όλων των νευραλγικών τομέων όπως υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πολεοδόμηση κ.α

Αυτά και ακόμη περισσότερα βρίσκονται σε ένα τεράστιο σχέδιο αναδιοργάνωσης της Ελλάδος, το οποίο κανένας άλλος δεν πρόκειται να εφαρμόσει εκτός από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες που είναι οι μόνοι που απέμειναν να νοιάζονται για την μοίρα αυτού του τόπου και για την ολοκλήρωση του δεν περισσεύει κανένας. Για αυτό ακριβώς σε προσκαλούμε να προσέλθεις στην Ελλήνων Συνέλευσις, στον οίκο του γένους σου, εκεί οπού συναντιούνται όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, με έναν κοινό στόχο και σκοπό, την εγκαθίδρυση της Ελλήνων Πολιτείας.

Πηγή

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ