Reading Time: 3 minutes

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ; ΕΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ; (ΜΕΡΟΣ Α’)

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ; ΕΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ; (ΜΕΡΟΣ Α')
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ; ΕΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ; (ΜΕΡΟΣ Α’)

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV. Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ.ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1887 ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΙΚΟ ΟΙΚΟ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ. ΤΟ 1930 ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ 331 ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.350 ΑΤΟΜΑ.ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ Ο ΚΑΠΝΟΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ.Η ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ.ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 8.5. ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΠΝΟΥ ΟΠΩΣ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΠΟΥΡΑ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: 1.14. ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ. 1.15. Η ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΠΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΟ ΜΟΝΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ 50 % Η ΤΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟ 50 % ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.