Reading Time: 4 minutes

Το μεγάλο «παιχνίδι» στη νοθεία των καυσίμων – Έκθετος ο Άδωνις Γεωργιάδης

Το μεγάλο «παιχνίδι» στη νοθεία των καυσίμων – Έκθετος ο Άδωνις Γεωργιάδης
Το μεγάλο «παιχνίδι» στη νοθεία των καυσίμων – Έκθετος ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Και κάτω από 10% την πιάνουμε τη νοθεία, είναι ξεκάθαρο αυτό» – «Είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε τις τιμές»

Το φαινόμενο της νοθείας των καυσίμων γίνεται κάθε μέρα και πιο έντονο και βυθίζει στην απελπισία τους άτυχους ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία παθαίνουν σοβαρές ζημιές εξαιτίας της σκάρτης βενζίνης.

Η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα μίλησε στο Open για τη νοθεία και τα προβλήματα που βγαίνουν στα αυτοκίνητα, ενώ «κάρφωσε» και τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προ ημερών είχε κάνει τρομακτικά προκλητική αβάντα στους επιτήδειους που νοθεύουν τα καύσιμα:

«Το μεγάλο παιχνίδι είναι στη νοθεία. Εκτός του ότι σας αδικούν στην τσέπη, καταστρέφουν και το αυτοκίνητό σας. Αυτό που είπε ο Υπουργός (σ.σ. Άδωνις Γεωργιάδης), ότι κάτω από 50% δεν πιάνουμε τη νοθεία, δεν το δέχομαι. Και κάτω από 10% την πιάνουμε, είναι ξεκάθαρο αυτό. Αν δεν το πιάνουν τα εργαλεία τους, να τα εξελίσσουν. Δεν γίνονται πολλοί έλεγχοι πάνω στη νοθεία. Οι “μαμάδες” εταιρείες που έχουν μαγαζιά με το σήμα τους, δεν έχουν ευθύνη όταν κάποιος πουλάει πολύ φθηνά. Όλοι θέλουμε να βγάλουμε χρήματα. Άλλοι τίμια κι άλλοι περίεργα».

Σύμφωνα με την κ.Ζάγκα, «όταν ο καταναλωτής βλέπει μια κραυγαλέα χαμηλή τιμή, να υποψιάζεται και την ποιότητα του καυσίμου. Κάνει μπαμ. Είναι αυτή η τιμή που λέμε κάτω από την τιμή κόστους. Πολλές φορές αυτοί πωλούν και πιο κάτω από την τιμή που πουλάει το διυλιστήριο».
«Είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε τις τιμές»

Σε ερώτηση τι να περιμένουμε το προσεχές διάστημα, μετά τη νέα αύξηση στις τιμές του πετρελαίου, η Πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής τόνισε:

«Στην τελευταία μου παραλαβή, τη Δευτέρα, “τσίμπησε” η τιμή. Η αμόλυβδη έχει φθάσει πάλι στα 2 ευρώ. Μπορεί να τη βρείτε 2.10, 2.18… Ανεβαίνει διεθνώς και το βαρέλι. Τα τιμολόγια που έρχονται έχουν καινούργιες τιμές, οπότε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να ανεβάσουμε τις τιμές μας. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε το πλαφόν στο ποσοστό κέρδους, που θα είναι μέχρι τέλος του έτους. Αυτό μας περιορίζει πάρα πολύ».

Όσο για το ενοχλητικό φαινόμενο που παρατηρείται στα πρατήρια, με την άμεση αύξηση στην αντλία όταν αυξάνεται η διεθνής τιμή του πετρελαίου, αλλά την πολύ καθυστερημένη πτώση όταν  πέφτει η διεθνής τιμή, η κ.Ζάγκα δικαιολογήθηκε:

«Θα πάτε, λοιπόν, να κάνετε ένα πολύ ωραίο ρεπορτάζ στα διυλιστήρια, γιατί τα τιμολόγια έρχονται σε μας. (…) Οι πρατηριούχοι είμαστε φοροεισπράκτορες, όχι οι άλλοι που μπήκαν και ξεπλένουν χρήματα. Όταν έρχεται λοιπόν το τιμολόγιο και έχει πτωτική τιμή, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να την ρίξουμε. Αφήστε που υπάρχει και το πλαφόν».

Για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τόνισε ότι «αν συνεχιστεί το ράλι ανόδου στις διεθνείς τιμές πετρελαίου, θα επηρεαστεί αναπόφευκτα».

Πηγή

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.