Χρόνος ανάγνωσης: 12 λεπτά
ΤΟ ΑΣΗΜΟΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ
ΤΟ ΑΣΗΜΟΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ

ΤΟ ΑΣΗΜΟΝΕΡΟ ΚΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ

Το ασήμι αναγνωρίστηκε για την ικανότητά του να διατηρεί το νερό φρέσκο και να προάγει την επούλωση των πληγών καθώς και να χρησιμοποιείται σε υλικά πλήρωσης δοντιών πολύ πριν οι πολιτισμοί μάθουν την ύπαρξη μικροβίων. Καθώς προχωρούσε η ιστορία ο νιτρικός άργυρος άρχισε να χρησιμοποιείται.

Το ασήμι έχει χρησιμοποιηθεί πολλούς αιώνες πριν το σήμερα για ιατρικούς σκοπούς στην πρόληψη της ανάπτυξης επικίνδυνων μικροβίων και θεωρήθηκε ως ο ισχυρότερος αντιμικροβιακός παράγοντας που ήταν διαθέσιμος πριν από την ευρεία χρήση αντιβιοτικών στη δεκαετία του 1940, που παρασκευάστηκαν τα αντιβιοτικά.

Εκτός από τη χρήση του στην ιατρική θεραπεία καταστάσεων όπως η νεογνική επιπεφυκίτιδα και τα κοινά κονδυλώματα, το νιτρικό άργυρο χρησιμοποιήθηκε στην θεραπεία της τερηδόνας τουλάχιστον από το 1846 και για τον επόμενο αιώνα περίπου, πολύ εξέχοντες οδοντίατροι δημοσίευσαν άρθρα στη βιβλιογραφία επαινώντας τη χρήση του ως μέσου μείωσης της προόδου της τερηδόνας.

Για δεκαετίες οι γιατροί έβαζαν αρκετές σταγόνες νιτρικού αργύρου στα μάτια των νεογνών για να αποτρέψουν τη μόλυνση. Κατά τη διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου σε πληγές των πεδίων μάχης χρησιμοποιήθηκαν ασημένια ράμματα για να κλείσουν βαθιές πληγές.

Πιο πρόσφατα επιστρώσεις αργύρου τοποθετούνται σε ιατρικές συσκευές όπως αναπνευστικοί σωλήνες και καθετήρες για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Εφαρμόζεται επίσης σε τεχνητά οστά και σκαλωσιές που χρησιμοποιούνται για να κρατούν τα οστά στη θέση τους ενώ επισκευάζονται. Το ασήμι βρίσκεται σε επιδέσμους και αλοιφές επειδή κρατά μακριά τα βακτήρια, επιτρέποντας στο σώμα να επουλωθεί πιο γρήγορα

Το ασήμι έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό έναντι των βακτηρίων που γίνονται ανθεκτικά λόγω της υπερβολικής χρήσης χημικών αντιβιοτικών όπως για παράδειγμα το μικρόβιο σταφυλόκοκκου που ονομάζεται MRSA (Methicillin – resistant Staphylococcus aureus), που συχνά αναφέρεται ως «υπερβακτηρίδιο» και βρίσκεται σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και ένα ανθεκτικό σε όλα σχεδόν τα χημικά αντιβιοτικά και είναι υπεύθυνο για αρκετές δύσκολες στη θεραπεία λοιμώξεις στον άνθρωπο.

Προκάλεσε περισσότερους από 100.000 θανάτους που αποδίδονται στη μικροβιακή αντοχή το 2019. Το ασημί είναι ένα μέταλλο που απαντά στη φύση. Το ασήμι μπορεί να βρεθεί ακόμη και ως ανόργανο άλας σε μερικά από τα φυσικά τρόφιμα που τρώμε και αποτελεί φυσιολογικό συστατικό της διατροφής των θηλαστικών. Μπορούμε να βρούμε αυτά τα ίχνη ασημιού σε ολόκληρους κόκκους δημητριακών, σε ψάρια, μανιτάρια και γάλα από ανθρώπους, αγελάδες και αίγες. Ακόμη και το νερό της πηγής το θαλασσινό νερό και το νερό που πίνουμε από τη βρύση περιέχουν ίχνη ασημιού

Μετά από τον κύκλο χιλιάδων αντιβιοτικών σήμερα αναζωπυρώνεται η αξία του ασημιού – αργύρου στην υγειά μας αλλά και η αναγκαιότητα με τόσες λοιμώξεις και πανδημίες

Το ασήμι έχει ενσωματωθεί σε κοινές πρακτικές της Ιατρικής και της υγειονομικής περίθαλψης και γίνεται χρήση σε εξοπλισμό ιατρικού εργαστηρίου όπου χρησιμοποιούν επιστρώσεις με ασήμι λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων για να σταματούν την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών αλλά και ως ασημόνερο δηλαδή νανοσωματίδια ασημιού σε νερό για τη θεραπεία χιλιάδων ασθενειών και απολυμαντικών εφαρμογών

Το διάλυμα του ασημιού η ασημόνερο είναι ένα αποτελεσματικότατο αντιπαθογόνο αντιμικροβιακό, αντισηπτικό και απολυμαντικό για εσωτερική και εξωτερική χρήση και αποτελείται από μικροσκοπικά νανοσωματίδια ασημιού αιωρούμενα σε νερό.

Το ασημόνερο λειτουργεί ως καταλύτης, εξουδετερώνοντας το ένζυμο που τα μονοκύτταρα βακτήρια, οι ιοί και οι μύκητες χρειάζονται για τον μεταβολισμό του οξυγόνου, με αποτέλεσμα να ασφυκτιούν και να πεθαίνουν. Δεν επιδρά στα ανθρώπινα ένζυμα και στη βιοχημεία του σώματος  Αδρανοποιεί πάνω από 650 τύπους βακτηρίων, μυκήτων και ιών.

Συγκεκριμένα το ασημόνερο είναι γνωστό ότι καταπολεμά τη γρίπη και το κρυολόγημα, θεραπεύει βρογχικές επιπλοκές και ακόμη και λοιμώξεις του αυτιού.

Το ασήμι χρησιμοποιείται ως καυτηριαστικός παράγοντας για ανοίγματα κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Αυτό λειτουργεί επειδή ο νιτρικός άργυρος μπορεί να κλείσει τομές που έγιναν σκόπιμα στη χειρουργική επέμβαση. Ο νιτρικός άργυρος είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας καυτηριασης επειδή μπορεί να αποτρέψει μολύνσεις και περαιτέρω βλάβη σε αυτά τα σωματικά ανοίγματα.

Το ασήμι χρησιμοποιείται σε βιοαισθητήρες όπου αναπτύσσονται με νανοσύρματα αργύρου προκειμένου να βοηθήσουν στη διάγνωση διαφόρων ασθενειών. Το ασημένιο νανοσύρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρονικός μηχανισμός βιοανίχνευσης.

Σε δηλητηρίαση από υδράργυρο το ασημόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντίδοτο ώστε να ξεπλύνει την τοξίνη μέσα στο σώμα, η οποία βοηθά στη διαδικασία επούλωσης.

Το ασημόνερο είναι ένα διάλυμα νανο-σωματιδίων καθαρού ασημιού που αιωρούνται στο νερό. Τα οφέλη του ασημιού για την υγεία είναι εκπληκτικά.

Το ασημόνερο μπορεί να εφαρμοστεί εκτός από πόση εσωτερικά αλλά και ως τοπικό διάλυμα σε σπρέι και σε σταγόνες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τhe Silver Institute στην DC Washington, υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους λειτουργεί το ασήμι θεραπευτικά:

  1. Καταλυτική οξείδωση: Το ασήμι μπλοκάρει την κυτταρική αναπνοή συγκρατώντας φυσικά μόρια οξυγόνου που αντιδρούν με τις λεγόμενες «θειούχες ομάδες» που περιβάλλουν βακτήρια και ιούς .
  2. Αντιδρά με βακτηριακές μεμβράνες κυττάρων: Τα ιόντα ασημιού μπορούν να προσκολληθούν απευθείας στις κυτταρικές μεμβράνες των βακτηριακών κυττάρων και να παράγουν ένα παρόμοιο αποτέλεσμα αναστολής της αναπνοής τους.
  3. Σύνδεση με το DNA: φαίνεται ότι εισέρχεται κυριολεκτικά στο DNA των βακτηρίων, χωρίς να καταστρέφει τους δεσμούς υδρογόνου που συγκρατούν το πλέγμα, παρόλα αυτά εμποδίζει το ξετύλιγμα του DNA, ένα ουσιαστικό βήμα για να συμβεί η κυτταρική αναπαραγωγή.

Το ασήμι έχει αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες και έχει την εκπληκτική ικανότητα να καταστρέφει τους ανθεκτικούς στα αντιβιοτικά παθογόνους μικροοργανισμούς.

Στη θεραπεία της δερματίτιδας υπάρχουν ενδείξεις τοπικής αντιφλεγμονώδους δράσης των σωματιδίων αργύρου με την επιτάχυνση της φλεγμονώδους κυτταρικής απόπτωσης

Μελέτη από επιστήμονες του Τμήματος ιατρικής του UCLA στη δεκαετία του 1980 έχουν επιβεβαιώσει ότι το ασήμι μπορεί να σκοτώσει περισσότερα από 650 διαφορετικά παθογόνα (βακτήρια, μύκητες, παράσιτα) μέσα σε λίγα λεπτά όταν εκτεθούν σε μικρές ποσότητες ασημιού, χωρίς καμία παρενέργεια.

Το ασημόνερο σε αντίθεση με τα σύγχρονα αντιβιοτικά, απλά δεν δημιουργεί αντίσταση η ανοσία στους οργανισμούς που θανατώνονται από αυτό. Αυτό το σημείο διερευνάται σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC, σύμφωνα με τα οποία περισσότερα από 2 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ υποφέρουν από ασθένειες κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα μολύνσεων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά, ενώ και 23.000 πεθαίνουν από αυτές τις λοιμώξεις.

 

Παράλληλα, άλλες ιατρικές μελέτες θεωρούν τον Ιοντικό Άργυρο ως ευρέως φάσματος αντιμικροβιακό παράγοντα ενάντια τόσο σε αερόβια όσο και σε αναερόβια βακτήρια. Το ασήμι θεραπεύει τις πληγές του δέρματος και βοηθά στην επούλωση του δέρματος και των μαλακών ιστών. Ο Robert Ο. Becker MD, χειρουργός που εργάστηκε στο Syracuse Medical University έκανε μία καταπληκτική ανακάλυψη βάζοντας ιόντα αργύρου απευθείας σε ανοιχτά μολυσμένα τραύματα. Διαπίστωσε ότι όχι μόνο το ασήμι σκότωσε αποτελεσματικά τους μολυσματικούς μικροοργανισμούς που ήταν υπεύθυνοι για την ασθένεια αλλά επίσης προκάλεσε αξιοσημείωτη και αρκετά απροσδόκητη εκ νέου ανάπτυξη ανθρώπινου ιστού και οστού στο σημείο της λοίμωξης.

Έρευνες της Pharmacognosy Communications το 2012 απέδειξαν ότι η χρήση ασημιού συνιστάται για τοπική χρήση με εκπληκτικά αποτελέσματα στη θεραπεία εγκαυμάτων, περιοδοντίτιδας και χιλιάδων άλλων καταστάσεων.

Έχει δε παρατηρηθεί ότι η δερματοφυτία μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση ασημόνερου, ως ισχυρού αντιμυκητιακού καθώς καταπολεμά τον μύκητα που προκαλεί αυτή τη δερματοπάθεια, λόγω της δραστηριότητας του ενάντια σε ζυμομύκητες και μύκητες, Επίσης ανακουφίζει από την ψωρίαση και το έκζεμα, καταπραΰνει τυχόν τραύματα και αποκαθιστά βλάβες από εγκαύματα.

Είναι κατάλληλο για την μείωση των φλεγμονών, για έρπη, για κατακλίσεις, για μυκητιάσεις, για ιγμορίτιδα, για ωτίτιδα, για φαρυγγίτιδα και για όλες τις μολύνσεις της αναπνευστικής οδού. Βοηθά για αντιμετώπιση πνευμονίας, βρογχίτιδας, βρογχικού άσθματος και πυωδών μολύνσεων αλλά και για τη θεραπεία της γαστρίτιδας και των ελκών του γαστρεντερικού συστήματος.

Η ερυθρότητα των ματιών ή αλλιώς «ροζ οφθαλμός» συνίσταται σε μία φλεγμονώδη βλεννογόνο μεμβράνη που καλύπτει το βολβό και την επένδυση των βλεφάρων και προκαλείται κυρίως από βακτηριακή ή ιική μόλυνση.

Το ασημόνερο ενεργεί άμεσα, καταπολεμώντας αυτόν τον ερεθιστικό και εξαιρετικά μολυσματικό ιό και τα βακτήρια. Κατά την εφαρμογή τα συστατικά του ασημιού συλλέγουν τα μολυσμένα κύτταρα, τα προσελκύουν ηλεκτρομαγνητικά και τα διοχετεύουν στην κυκλοφορία του αίματος προς εξάλειψη.

Παράλληλα, οι μολύνσεις των αυτιών προκαλούνται από πολλαπλές κατηγορίας βακτηρίων, ενώ ενδεχομένως να είναι και μυκητιακές. Στην περίπτωση αυτή το ασήμι ενεργεί αποτελεσματικά ανεξάρτητα από την αιτία της μόλυνσης. Σύμφωνα με μελέτες του «The Institute for Integrative Nutrition» των ΗΠΑ, το ασημί θεωρείται μία από τις φυσικές και δραστικές αντιιικές θεραπείες.

Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες αναφορές για την αποτελεσματικότητα του ασημιού έναντι του ιού της ηπατίτιδας C και όχι μόνο. Ο Martin Hum από το Institute for Optimum Nutrition, αναφέρει το ασήμι ως μία από τις πιο σημαντικές φυσικές θεραπείες για να σταματήσει τους ιούς.

Tο ασήμι έχει εξαιρετικές αντιφλεγμονώδες ιδιότητες επί παντός επιστητού, όπου και αν εμφανιστούν φλεγμονές. Σύμφωνα με μελέτες όλες οι φλεγμονές επουλώθηκαν μετά από 72 ώρες, σε αντίθεση με άλλες ομάδες θεραπείας που δεν υποβλήθηκαν σε αγωγή με ασημί.

Χρησιμοποιείται ευρέως για αντιμετώπιση κολπικών διαταραχών καθώς και μολύνσεις γεννητικών οργάνων και αφροδίσιων νοσημάτων ενώ ως ρινικό σπρέι σύμφωνα με ιατρικές μελέτες ανακουφίζει από την ιγμορίτιδα.

Επίσης εκτός από το άσθμα και τις χιλιάδες αναπνευστικές αλλεργίες και κάθε άλλου είδους αλλεργία που εκδηλώνεται στον άνθρωπο, το ασημί της καταπολεμά έως την εξάλειψη τους.

Επίσης το ασήμι καταπολεμά όλες τις μολύνσεις από το πολυανθεκτικό παθογόνο βακτήριο Pseudomonas Aeruginosa που σχετίζεται με σοβαρές αναπνευστικές ασθένειες και νοσοκομειακές λοιμώξεις.

Η Αμερικανική Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, ΝΙΗ (National Library of Μedicine) έχει δηλώσει ότι τα νανοκρυσταλλικά διαλύματα που προέρχονται από το ασήμι έχουν αντιφλεγμονώδεις –  θεραπευτικές ιδιότητες

Το ασήμι βοηθά στην πρόληψη όλων των τύπων γρίπης ιώσεων και λοιμώξεων συμπεριλαμβανομένης της γρίπης των χοίρων καθώς και κάθε κοινού κρυολογήματος.

Οι μικρές ποσότητες διαλύματος ασημιού που λαμβάνονται καθημερινά μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσουν στην πρόληψη κρυολογήματος και γρίπης.

Οι μικρές ποσότητες διαλύματος ασημιού που λαμβάνονται καθημερινά μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να βοηθήσουν στην πρόληψη κρυολογήματος και γρίπης.

Το 2011 η NIH ανέλαβε 100 παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών που υπέφεραν από κρύωμα και ρινική συμφόρηση και τα χώρισε σε δύο ομάδες. H πρώτη ομάδα υποβλήθηκε σε θεραπεία με διάλυμα ασημιού και βήτα γλυκάνης και η δεύτερη ομάδα με αλατούχο διάλυμα. Παρόλο που και οι δύο ομάδες επωφελήθηκαν από τη θεραπεία, οι άνθρωποι στην ομάδα του ασημιού ιάθηκαν  πλήρως.

Τα σύγχρονα φάρμακα δεν είναι απόλυτα αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της βρογχίτιδας ή της ιογενούς πνευμονίας. Δεν συμβαίνει το ίδιο για το ασήμι που καταπολεμά τους ιούς ανεξάρτητα από τον παθογόνο οργανισμό.

Το ασήμι καταπολεμά την βρογχίτιδα και την πνευμονία όταν απορροφάται εσωτερικά, βοηθάει εξίσου άριστα και ως εισπνεόμενο. Έτσι έρχεται σε άμεση επαφή με τα μικρόβια που προκαλούν βρογχίτιδα ή πνευμονία και η δράση είναι άμεση.

Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Forum of Allergy and Rhinology (Διεθνές Φόρουμ Αλλεργίας και Ρινολογίας) το 2015 αναφέρει ότι το ασήμι μπορεί να βοηθήσει τις λοιμώξεις του ρινικού κόλπου. Μελέτες επίσης διαπίστωσαν ότι οι κρυμμένες λοιμώξεις από παθογόνους μικροοργανισμούς θα μπορούσαν να είναι αιτία αναπνευστικής φλεγμονής που σχετίζεται με κοινές αλλεργίες και άσθμα.

Σύμφωνα με μελέτες του UCLA (University of California, Los Angeles) χρησιμοποιώντας δύο κουταλιές της σούπας διάλυμα ασημιού με ισχύ πάνω από 30 ppm μπορεί να καθαριστεί ένα γαλόνι νερού.

Το ασημόνερο έχει απόλυτη αποτελεσματικότητα στην δράση του ως απολυμαντικό

Το ασήμι έχει χρησιμοποιηθεί ως μικροβιοκτόνο και απολυμαντικό πριν από την εισαγωγή της σύγχρονης ιατρικής.

Ο Kent Holtorf MD, κορυφαίος παγκόσμιος Ιατρικός εμπειρογνώμονας από την Καλιφόρνια λέει στην NewsMax ότι το έχει χρησιμοποιήσει το ασημόνερο κατά κόρον στην πρακτική ιατρική του για σχεδόν 20 χρόνια με απόλυτη επιτυχία και συμπληρώνει ότι: «Είχαμε περιπτώσεις της νόσου Lyme που είχαν κριθεί μη θεραπεύσιμες με συμβατικές μεθόδους για χρόνια και ξεκαθάρισαν σε λίγες μέρες», επίσης λέει «Είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό σε πολλές χρόνιες και οξείες λοιμώξεις όπου ακόμη και υψηλές δόσεις αντιβιοτικών δεν δούλευαν».

Ο Dr Kent Holtorf λέει ότι: «Το ασημόνερο δεν είναι τοξικό και δεν υπάρχει αντίσταση στις θεραπευτικές του δυνάμεις, ακόμη και με τα λεγόμενα υπερβακτηρίδια όπως το MRSA.

O Dr Todd Donohoe, από την Murrieta της Καλιφόρνιας χρησιμοποιεί ασημόνερο στην πρακτική του και διατηρεί την οικογένειά του υγιή εδώ και δεκαετίες και υποστηρίζει ότι το ασημί είναι αποτελεσματικό απολυμαντικό καθώς και ένας αντιβακτηριακός αντιικός και αντιμυκητιασικός παράγοντας που όμοιο του δεν υπάρχει.

Μία μελέτη στο Ιατρικό περιοδικό Lancet έδειξε ότι ακόμη και ένα διάλυμα 5ppm θα μπορούσε να σκοτώσει τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τυφοειδή. Ακόμα βρέθηκε να είναι χρήσιμο στην καταπολέμηση της γονόρροιας, το δεύτερο πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα στην Ευρώπη το οποίο προκαλείται από το βακτήριο Neisseria gonorrhoeae με σοβαρές επιπτώσεις στην δημόσια υγεία.

Tο ασημόνερο είναι επίσης χρήσιμο για τον μύκητα Candida και χρησιμοποιείται εσωτερικά σε άτομα με Candidiasis και είναι ευεργετικό όταν λαμβάνεται ως ένα αντιβιοτικό καθώς με τη χρήση του μπορεί να προληφθούν και να εξαλειφθούν οποιεσδήποτε αναπτύξεις μυκήτων. Μία άλλη χρήση του ασημόνερου είναι η άριστη ανταπόκριση της θεραπείας από μυκητιάσεις λοιμώξεις των νυχιών.

Το ασημόνερο έχει γενικές αντισηπτικές ιδιότητες που το καθιστούν μοναδική επιλογή για την αποστείρωση πληγών πριν από άλλη θεραπεία η επίδεση.

Χρησιμοποιείται για γαργάρες και εξαφανίζει τα βακτήρια που προκαλούν την κακή αναπνοή. Το ασημόνερο βελτιώνει την υγεία των ούλων και λειτουργεί αποτελεσματικά στην μάχη κατά των εξωγενών μικροοργανισμών που δίνουν μάχες για Να εισέλθουν στον οργανισμό.

Το ασήμι ως ένα φυσικό ορυκτό μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς. Η κατανάλωση ασημιού καθημερινά είναι τόσο ασφαλής όσο και αποτελεσματική για την τόνωση και διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Στο John Hopkins University της Μaryland ερευνητές κράτησαν μία κοινοτική πισίνα καθαρή με ένα φίλτρο άνθρακα-ασημιού. Κατά τη διάρκεια του χρόνου λειτουργίας του φίλτρου ασημιού- άνθρακα δεν υπήρξε κανένα παράπονο για μολύνσεις αυτιών ή ενοχλήσεις ματιών. Δεν υπήρξαν τα συνηθισμένα παράπονα για τα απολυμαντικά που προκαλούν κνησμό, ερεθισμό των ματιών, αποχρωματισμό των μαγιό και των μαλλιών.

Η πόση ασημόνερου λειτουργεί άριστα ως αντιβιοτικό στην μαστίτιδα εξαφανίζοντας κάθε σημάδι από κοκκινίλα και πρήξιμο και έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε γυναίκες που βρίσκονται σε στάδιο θηλασμού με μαστίτιδα ελευθερώνοντας τη ροή του μητρικού γάλακτος.

Το ασημόνερο έχει χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία των οστικών λοιμώξεων και γενικά οστικών παθήσεων για πολλά χρόνια και ενσωματώνεται σε επιδέσμους για να επιταχύνει τη θεραπεία, ειδικά στις κατακλίσεις.

Πρόσφατη αμερικανική μελέτη τεκμηρίωσε πως οι ασημένιοι καθετήρες μπορούν να αποτρέψουν ουρολοιμώξεις πολύ πιο αποτελεσματικά από εκείνους χωρίς επίστρωση ασημιού.

Το ασημόνερο είναι αποτελεσματικότατο αντιπαθογόνο για εσωτερική και εξωτερική χρήση κατάλληλο για ιώσεις, μολύνσεις, μυκητιάσεις, ωτίτιδες, φαρυγγίτιδες, άφθες, ιγμορίτιδες και χιλιάδες χρήσεις. Είναι άγευστο και ασφαλές για όλες τις ηλικίες.

Ερευνητές είχαν αποδείξει ότι τα ιόντα του ασημιού έχουν την ικανότητα να σκοτώνουν τους ιούς της ακμής, της γρίπης Α-1, Β, Mitrs κάποιους έντερο- και αδενο- ιούς και σκοτώνει ή τουλάχιστον αποδυναμώνει τον ιό του AIDS.

Το ασημόνερο δρα αποτελεσματικότατα στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων και των ιών και δεν υπάρχει τίποτα πιο χρήσιμο για το οικογενειακό φαρμακείο.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Ιάπωνες ερευνητές: ¨Ασημένια νανοσωματίδια αποδεικνύουν εξαιρετική αντιβακτηριακή δράση με χαμηλή τοξικότητα για ανθρώπους και ζώα¨

Τα δεδομένα που παρουσιάζονται εδώ αποδεικνύουν ότι τα νανοσωματίδια ασημιού είναι αποτελεσματικοί βακτηριοκτόνοι παράγοντες ανεξάρτητα από τους μηχανισμούς ανθεκτικότητας σε φάρμακα που υπάρχουν όπως P. Aeruginosa, ανθεκτικοί στην αμπικιλλίνη E.Coli Ο157:Η7 και ανθεκτικοί στην ερυθρομυκίνη S.pyogenes και παρουσιάζουν τη σημασία των νανο-σωματιδίων ασημιού στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Ως εκ τούτου τα νανο-σωματίδια ασημιού μπορούν να συνιστώνται ως ένας αποτελεσματικός βακτηριοκτόνος παράγοντας ευρείας φάσης.

Πακιστανοί ερευνητές: ¨Ιόντα αργύρου είναι τοξικά για τα μολυσματικά μικρόβια χωρίς να βλάπτουν τα φυσιολογικά κύτταρα¨

Το ασήμι είναι μη τοξικό, ασφαλές, ανόργανο, αντιβακτηριακός παράγοντας που χρησιμοποιείται για αιώνες και είναι ικανό να σκοτώσει περίπου 650 μικροοργανισμούς που προκαλούν ασθένεια. Το ασήμι έχει περιγραφεί ως «ολιγο-δυναμικό» δηλαδή τα ιόντα του είναι ικανά να προκαλέσουν βακτηριοστατικό ή ακόμη και βακτηριοκτόνο χτύπημα.

Σκανδιναβοί ερευνητές: ¨Ασημένιο διάλειμμα σε σπρέι θεραπεύει τα έλκη των ποδιών.¨ Σύνοψη μελέτης: 16 ασθενείς με έλκη στα πόδια υπέστησαν αγωγή με ψεκασμό ασημόνερου. Το διάλειμμα εφαρμόστηκε και μία φορά την ημέρα για τις πρώτες ημέρες, στη συνέχεια δυο φορές την εβδομάδα. Η μόλυνση υποχώρησε σε όλες τις περιπτώσεις. Μετά από οδηγίες οι ασθενείς πραγματοποίησαν τη θεραπεία στο σπίτι χωρίς επίβλεψη. Δεν παρατηρήθηκαν ενοχλήσεις οι παρενέργειες. Δεν υπήρχε επίμονος αποχρωματισμός του δέρματος που θα μπορούσε να αποδοθεί στο ασημί. Σε όλες τις περιπτώσεις η μόλυνση υποχώρησε.

Κορεάτες ερευνητές: ¨Τα νανο-σωματίδια ασημιού είναι αποτελεσματικά ενάντια παθογόνων μυκήτων¨

Πολλές μελέτες έχουν δείξει τα αντιμικροβιακά αποτελέσματα των νανοσωματιδίων ασημιού άλλα τα αποτελέσματα των νανοσωματιδίων ασημιού έναντι παθογόνων μυκήτων του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων κλινικών από απομονώσεων του mentagrophytes T και των ειδών Candida είναι ως επί το πλείστον άγνωστη. H κυρία σημασία της μελέτης αυτής είναι η παρατήρηση ότι τα νανο-σωματίδια ασημιού μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των δερματόφυτων, τα οποία προκαλούν επιφανειακές μυκητιάσεις

Βρετανοί ερευνητές: ¨Ο Άργυρος επιτίθεται με επιτυχία σε παθογόνα, μέσα από πολλαπλές οδούς¨ 

Το πιο σημαντικό εύρημα είναι ότι το ασήμι, σε αντίθεση με τα περισσότερα αντιβιοτικά, λειτουργεί με περισσότερους από έναν τρόπους,

Ισπανοί ερευνητές: ¨Τα νανοσωματίδια αργύρου κάνουν τα αντιβιοτικά φάρμακα να έχουν δυναμικότερη εφαρμογή¨

Πρόσφατα λόγω της εμφάνισης βακτηρίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά και των περιορισμών χρήσης των αντιβιοτικών που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες και είναι ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας, μελετήθηκε η συνεργιστική επίδραση των νανοσωματιδίων του αργύρου με αντιβιοτικά συνδυάζοντας νανοσωματίδια αργύρου με διαφορετικά αντιβιοτικά όπως η αμπικιλλίνη, καναμυκίνη, ερυθρομυκίνη και χλωραμφενικόλη έναντι θετικών κατά gram και αρνητικών κατά gram βακτηρίων.

Ινδοί ερευνητές: ¨Το ασημόνερο αποτρέπει τις λοιμώξεις από βακτήρια ιούς και μύκητες¨ Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το ασημονερο φαίνεται να είναι ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό και προληπτικό έναντι μολύνσεων.

Κινέζοι ερευνητές: ¨Ιόντα από ασήμι κατάφεραν ΠΛΗΓΜΑ στο Staphylococcus aureus και το E. Coli με την πρόληψη των παθογόνων για αναπαραγωγή¨

Τα ιόντα αργυρού είναι γνωστό από καιρό ότι έχουν ισχυρές ανασταλτικές και βακτηριοκτόνες επιδράσεις καθώς και ένα ευρύ φάσμα αντιμικροβιακών δραστηριοτήτων. Ορισμένες μορφές αργύρου έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές κατά των εγκαυμάτων, της σοβαρής χρόνιας οστεομυελίτιδας, των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος και των λοιμώξεων κεντρικού φλεβικού καθετήρα.

Ιρανοί ερευνητές: ¨Ασημένια νανοσωματίδια εξολοθρεύουν τα βακτήρια επίκτητα από νοσοκομειακές λοιμώξεις¨

Οι νοσοκομειακές λοιμώξεις είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες επιπλοκών και θνησιμότητας στα ιατρικά κέντρα. Αυτές οι μολύνσεις θεωρούνται ως η έκτη ηγεσία του θανάτου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Επίσης συνεισφέρουν 10 με 50 δισεκατομμύρια δολάρια στην Οικονομική επιβάρυνση ετησίως. Για αυτό το λόγο μελετήσαμε την επίδραση διαφορετικών αραιώσεων νανο-σωματιδίων αργύρου σε μερικούς από τους κοινούς νοσοκομειακούς οργανισμούς σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Αποτελέσματα: Και οι τρεις αραιώσεις των νανοσωματιδίων ασημιού που μελετήθηκαν είχαν σαφώς θετικά αποτελέσματα στα βακτήρια με μείωση περισσότερο από 99%.

Αιγύπτιοι ερευνητές: ¨Το ασημόνερο είναι ανώτερο από τα αντιβιοτικά φάρμακα στην αποτελεσματικότητα έναντι των παθογόνων που προκαλούν ασθένειες¨

Τσέχοι ερευνητές: ¨Ασημένια νανο-σωματίδια εξοντώνουν βακτηριακά στελέχη ανθεκτικά σε πολλαπλά φάρμακα¨ Τα σωματίδια ασημιού σε μια στενή κατανομή μεγέθους με μέσο μέγεθος 25nm έδειξαν υψηλή αντιμικροβιακή και βακτηριοκτόνο δράση έναντι Gram-θετικών και Gram-αρνητικών βακτηριδίων συμπεριλαμβανομένων πολύ ανθεκτικών στελεχών όπως ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη Staphylococcus aureus.

Kαναδοί ερευνητές: ¨Το Ιονικό ασήμι είναι ένα ασφαλές, μη τοξικό βακτηριακό απολυμαντικό¨

Το ασημί είναι ένα απολυμαντικό για τα βακτήρια σε συγκεντρώσεις περίπου 1.000 φορές χαμηλότερες από τα επίπεδα στα οποία είναι τοξικά για τη ζωή των θηλαστικών. Η Ιονική μορφή του αργύρου είναι απαραίτητη.

Αυστραλοί ερευνητές: ¨Το ασημόνερο σταματάει με ασφάλεια την λοίμωξη του σταφυλόκοκκου Aureus Sinus¨

Αφρικανοί ερευνητές: ¨Ασημένια νανο-σωματίδια μείωσαν την ανάπτυξη σε όγκους του μελανώματος και σε κύτταρα του καρκίνου του μαστού¨ 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΚΟΛΛΟΕΙΔΗ ΑΡΓΥΡΟ

Το κολλοειδές ασήμι είναι άγευστο, άοσμο και δεν κεντρίζει-πονάει ευαίσθητους ιστούς. Μπορεί να λαμβάνεται από το στόμα, καθώς και να τίθεται σε Band-Aid και να απομακρυνθεί απευθείας σε κοψίματα, γρατζουνιές, ανοιχτές πληγές και κονδυλώματα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ακμή, έκζεμα και άλλους ερεθισμούς του δέρματος. Μπορεί να γλιστράει, να πέφτει στα μάτια και τα αυτιά, να χρησιμοποιείται κολπικά και πρωκτικά, καθώς και να ατμίζεται και να εισέρχεται από τη μύτη ή στους πνεύμονες.

Τα παρακάτω είναι μια μικρή λίστα με τις περισσότερες από 650 ασθένειες που έχουν επιτυχία:

• Ακμή • Σκωληίτιδα νόσου • Αρθρίτιδα • Πόδι του Αθλητή
• Βακτηριακές λοιμώξεις • Μολύνσεις της ουροδόχου κύστης • Δηλητηρίαση αίματος
• Καψίματα
• Καρκίνος • Candida albicans • Καταρράκτης • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης • Κολύνσεις
• Επιπτώσεις
• Διακρίσεις • Διφθερίτιδα • Υπαισθησία
• λοίμωξη στο αυτί • Έκζεμα • ιός Epstein Barr • λοίμωξη ευσταχιανής σάλπιγγας (αυτί)
• Ίνωση
• Γαστρίτιδα • Γονόρροια
• Αιμορροΐδες • Ο ιός έρπη • Έκζεμα • Γρίπη
•Ταταραχές
του εντέρα • Λύκος • Ελονοσία • Νόσος του Ménière • Μηνιγγίτιδα • Νευρασθένεια
• Οφθαλμία
• Παρατυφοειδής πυρετός • Πλευρίτιδα• Πνευμονία • Πολυομυελίτιδα
• Διαταραχές του προστάτη • Κνησμός • Ψωρίαση • Πυρόρροια
• Ρευματισμοί • Ρινίτιδα • Τριχόφυτα • Ροδόχρους Ακμή
• λοίμωξη από σαλμονέλα • οστρακιά •
σαρκίματα
δέρματος Πόνος • Λοίμωξη με σταφυλόκοκκο
• λοίμωξη από στρεπτόκοκκο • ηλιακό έγκαυμα • σύφιλη
• Τέτανος • Αμυγδαλίτιδα • Φαγούρα • Φυματίωση
• Έλκη
• Κονδυλώματα • Βήχας
• Μολύνσεις από ζύμη

Η επιτυχία εξαρτάται από την ποσότητα του αργύρου στο σώμα του ατόμου και τα προβλήματα που προκύπτουν από έλλειψη αργύρου στο σώμα. Όταν υπάρχει ασήμαντη, τα καρκινικά κύτταρα σταματούν την ανάπτυξή τους και το σώμα ουσιαστικά αποκαθίσταται. Όταν τα επίπεδα αργύρου είναι χαμηλά ή ανύπαρκτα, η ανάπτυξη του καρκίνου επιβραδύνεται ή συνεχίζει να αυξάνεται, επειδή τα κύτταρα δεν μπορούν να αντιστραφούν “.

https://athlw.blogspot.com/2022/08/blog-post_4.html?zx=9d0121e953e4458b

Χρόνος ανάγνωσης: 12 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 12 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ