Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Το δημοσίευμα – βόμβα της Liberation για την δολοφονία Καραϊβάζ και τις υποθέσεις Λιγνάδη – Φουρθιώτη
Το δημοσίευμα – βόμβα της Liberation για την δολοφονία Καραϊβάζ και τις υποθέσεις Λιγνάδη – Φουρθιώτη

Το δημοσίευμα – βόμβα της Liberation για την δολοφονία Καραϊβάζ και τις υποθέσεις Λιγνάδη – Φουρθιώτη

Παρόμοιο δημοσίευμα έχε αναρτήσει και η Le Monde

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει σήμερα απόσπασμα από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η στιγμή η δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου παρατίθεται μαζί με τις περίεργες υποθέσεις Λιγνάδη – Φουρθιώτη, Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Καραϊβάζ διερευνούσε και τις δύο αυτές υποθέσεις, κάνοντας μάλιστα σοβαρότατες αποκαλύψεις για σκοτεινές διασύνδεσης και των δύο προσώπων, λίγο πριν δολοφονηθεί.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο δημοσιογράφος είναι στο χώμα, ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα που αναφέρονται στα ρεπορτάζ, έχουν αποφυλακιστεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου αμφισβήτησαν την πιστότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Όμως, το δημοσίευμα της Liberation όχι μόνο είναι υπαρκτό και αναφέρει ακριβώς αυτά τα στοιχεία, αλλά υπάρχει και ένα αντίστοιχο δημοσίευμα της κορυφαίας γαλλικής εφημερίδας Le Monde, που είναι ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος. Το δεύτερο δημοσίευμα μάλιστα είναι προγενέστερο αυτού της Liberation, αλλά περιέργως δεν απασχόλησε τα ελληνικά ΜΜΕ. Το δημοσίευμα της Le Monde για την δολοφονία Καραϊβάζ

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα της Le Monde αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2021, ενώ της Liberation δύο μέρες αργότερα, στις 12 Απριλίου του ίδιου έτους.

Η γαλλική Liberation αναφέρει στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ διερευνούσε θέματα που άγγιζαν στενά τη λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση Λιγνάδη

Το δημοσίευμα υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Fabien Perrier, αναφέρει ότι «ο Γιώργος Καραϊβάζ ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, διερευνούσε αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τα κυκλώματα της νύχτας. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μια γρήγορη έρευνα». Έρευνα που φυσικά σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει αποφέρει κανένα αποτέλεσμα.

Το δημοσίευμα της Liberation για την δολοφονία Καραϊβάζ
Το δημοσίευμα της Liberation για την δολοφονία Καραϊβάζ
Το δημοσίευμα της Liberation για την δολοφονία Καραϊβάζ

Μεταξύ άλλων η Liberation σημειώνει ότι τα τελευταία θέματα που εξέτασε ο Καραϊβάζ «άγγιζαν στενά τη λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία για αρκετές εβδομάδες, υπονόμευσε το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, πολλά από τα μέλη του οποίου λέγεται, ότι διατηρούσαν προσωπικούς δεσμούς με τον άνδρα του θεάτρου, διορισμένου χωρίς διαφάνεια, έξι εβδομάδες μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, «για πολλούς παρατηρητές, ο Λιγνάδης είχε πολιτική προστασία, ενώ μία ημέρα πριν από τη δολοφονία του, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε προχωρήσει περισσότερο, ισχυριζόμενος στην τηλεόραση, ότι είχε δοθεί χρόνος στον Δημήτρη Λιγνάδη για να διαγράψει ουσιαστικά στοιχεία».

Δείτε το επίμαχο βίντεο που επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα των γαλλικών εφημερίδων:

 




ARVE

Γίνεται επίσης αναφορά στην υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη, Με την Le Monde να αναφέρεται επίσης στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και να υπενθυμίζει ότι ο δολοφονημένος δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση του παρουσιαστή Φουρθιώτη, καθώς ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε την αστυνομική φρουρά που σκανδαλωδώς διέθετε.

Το συμβόλαιο Φουρθιώτη και η μαρτυρία – φωτιά

Το εξαιρετικά περίεργο στην όλη υπόθεση, που θα μπορούσε φυσικά να είναι και μία σατανική σύμπτωση, είναι πως ο δημοσιογράφος βρίσκεται 2 μέτρα κάτω από το χώμα, ενώ τόσο ο Λιγνάδης όσο και ο Φουρθιώτης έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης καταθέτοντας για την υπόθεση Φουρθιώτη αναφέρει ότι τρεις μέρες πριν την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είχε ενημερωθεί ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του αλλά και για έναν ακόμα δημοσιογράφο με περίεργο όνομα:

«Στις 9 Απριλίου 2021 δολοφονήθηκε από αγνώστους ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ. Ήταν λογικό η εξέλιξη αυτή να με θορυβήσει γιατί μου είχε αφαιρεθεί τμήμα της αστυνομικής μου φρουράς από τον Ιούλιο του 2019. Παρότι είχαμε να κάνουμε με μία περίπτωση δολοφονίας δημοσιογράφου, δεν συνέδεσα την δολοφονία αυτή με όσα είχε εξιστορήσει ο άνθρωπος τον οποίο είχα συναντήσει στις 6 Απριλίου 2021 και μου είχε αναφέρει πως πρόκειται να εκτελεστεί συμβόλαιο εναντίον μου και σε βάρος ενός ακόμη δημοσιογράφου με περίεργο όνομα» ανέφερε.

Εγώ είτε έχουμε να κάνουμε με τρομακτικές συμπτώσεις, είτε με μία εφιαλτική πραγματικότητα η οποία δεν άπτεται μόνο του αισθήματος ασφάλειας των Ελλήνων, αλλά επηρεάζει το ίδιο το πολίτευμα.

ΠΗΓΕΣ:
www.newsbreak.gr
Liberation (Γαλλική εφημερίδα)
Le Monde (Γαλλική εφημερίδα)

Ανακοίνωση ΣΕΗ για Λιγνάδη Είμαστε ζώντες και παρόντες σε ένα έγκλημα

ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ | ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Τρόμος πάνω από την πόλη: Σκάνδαλο Novartis

27-5-2022 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ : Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Κ.ΔΕΝΔΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ( ΒΙΝΤΕΟ ) ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ