Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

 Συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν τα μνημόσυνα

Συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν τα μνημόσυνα
Συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο και οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίζουν τα μνημόσυνα



ARVE

20 ιουλίου του 1974 είναι μέρα που γράφτηκε με τα πιο μελανά γράμματα στην πρόσφατη ιστορία της ελληνικότητας .τα τουρκικά στρατεύματα  εισβάλουν  στο βόρειο τμήμα του νησιού της κύπρου με την ελληνική πλευρά να μέτριοι χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες αγνοημένους .

Για 48 τώρα χρόνια, το νησί τελεί υπό παράνομη τουρκική κατοχή και στην μαύρη επέτειο της προηγούμενης τετάρτης σύσσωμη η πολίτη ηγεσία της ελλάδας και της κύπρου προβεί στις τυπικές δηλώσεις που απαιτούσε η μέρα όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Όμως  παρά τα πολιτικά διαβήματα , τα βαρύγδουπα λόγια , τις εκδηλώσεις τιμής η κυπριακή δημοκρατία παραμένει διαιρεμένη αποδεικνύοντας πως τα μνημόσυνα και η δεήσεις δεν είναι η λύση του προβλήματος αλλά στάχτη στα μάτια των πολιτών που εξακολουθούν να βιώνουν την ανείπωτη τραγωδία.

 η ουσία είναι ότι καμία κυβέρνηση και κανένας από τους συμμάχους της ελλάδας δεν θέλησαν να διευθετήσουν το κυπριακό πρόβλημα όπως χαρακτηριστηκε.

Άλλωστε η κύπρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της λόγω της γεωστατικής της θέσης στο χάρτη αποτελούσε σταθερό στόχο όλων συμμάχων και έχθρων . Όταν η μεγάλη βρετανία αποφάσισε ότι χρειάζεται μία βάση στη μεσόγειο, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων – ευρώπης, αφρικής και ασίας της το δώσαμε απλόχερα παραμυθιάζοντας τους πολίτες της κύπρου πως θα άνοιγε ο δρόμος για την ένωση με την μητέρα ελλάδα.

Έτσι απλόχερα χαρίζουν οι κυβερνήσεις τα ελληνικά εδάφη και το αφήγημα του 1974 , όπου διαπράχτηκε μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες είναι το αποτέλεσμα των προδοτικών πράξεων των συμμάχων και της ελλάδας.

Αυτήν την στιγμή, η κύπρος είναι ακόμα μοιρασμένη στα δύο, και το βόρειο τμήμα της είναι υπό κατοχή και είναι εγκληματική η αναβλητικότητα της ελλάδας , του νατο ,της ευρώπης , του οηε και των παρατρεχάμενο για το ζήτημα αυτό

 η αναβλητικότητα αυτή τονίζει ότι δεν υπάρχει βούληση διευθέτησης  και απόδοσης δικαιοσύνης από καμία μεριά .

Οι πολιτες της ελλάδας και της κύπρου μένουν με ένα μεγάλο  «γιατί» ενώ  ακόμα και σήμερα οι κυβερνήσεις προσπαθούν να κρύψουν τα χνάρια των προδοτικών τους ενεργειών .

 δεν είναι τυχαίο  πως ανήμερα των 48 ετών από τον τουρκικό αττίλα ο γ. Ομήρου, ο πρ. Πρόεδρος της κυπριακής βουλής αποκαλύπτει πως, όχι μόνο σταμάτησε η δημοσίευση των τόμων του φάκελου της κύπρου, αλλά πλέον δεν θα δημοσιοποιούνται ούτε τα αυθεντικά πρακτικά, αλλά θα «επαναδιατυπώνονται»!

Τέλος δεν είναι τυχαίες οι προσφάτως εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου αντιπρόεδρου φουάτ οκτάι αλλά αποτέλεσμα της ελληνικής πολιτικής υποκρισίας.

Συγκεκριμένα ο οκτάι γιορτάζοντας την εισβολή του άτιτλα στην κύπρο από τα κατεχόμενα είπε :

Πριν από 48 χρόνια, σήμερα, οι ελληνοκυπριακές θηριωδίες βασίλευαν στο νησί μέχρι που η τουρκία ήρθε να σώσει τους τουρκοκύπριους. Οι προσπάθειες των ελλήνοκυπρίιων να εξαφανίσουν τους τούρκους ξεκίνησαν με σφαγές από χωριό σε χωριό, από σπίτι σε σπίτι

Και συνέχισε λέγοντας

«το νέο μας γεωτρύπανο ξεκινά τον επόμενο μήνα στη μεσόγειο»

«τα μη επανδρωμένα υποβρύχια μας, που θα ενισχύσουν την κυριαρχία μας στη γαλάζια πατρίδα, θα αλλάξουν και τις ισορροπίες στις θάλασσες. Το γεωτρύπανό μας «abdülhamid han» 7ης γενιάς, έχει σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή αποτελεσματικής έρευνας στα γαλάζια νερά με την ικανότητά του να κάνει γεωτρήσεις έως και 12.200 μέτρα», είπε ο οκτάι και πρόσθεσε:

«υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά αυτό που είναι δικαίωμά μας στην αν. Μεσόγειο»

Δεν κρατάμε τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων αδελφών μας χωριστά από τα δικά μας. Όσοι ονειρεύονται σχέδια που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη μεσόγειο ή στο αιγαίο θα πρέπει να γνωρίζουν καλά αυτά τα στοιχεία. Οι υδρογονάνθρακες στη μεσόγειο δεν είναι τα παιχνίδια των ελλήνοκυπρίων».

ΠΗΓΗ

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ