Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο τέως διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προσφέρει στην Frontex την τεχνογνωσία του στη συγκάλυψη σκανδάλων

Ο τέως διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προσφέρει στην Frontex την τεχνογνωσία του στη συγκάλυψη σκανδάλων
Ο τέως διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προσφέρει στην Frontex την τεχνογνωσία του στη συγκάλυψη σκανδάλων



ARVE

Άλλο ένα στέλεχος του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη παίρνει προαγωγή για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του. Πρόκειται για τον Άγγελο Μπίνη διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτηση του από την ανεξάρτητη αρχή.

Οι αρχικές εκτιμήσεις τις παραίτησης , μιλούσαν μάλλον για ευθιξία καθώς οι αποκαλύψεις ήταν εκρηκτικές τις τελευταίες μέρες για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας ή καλύτερα την Εθνική Αρχή Αδιαφάνειας.

Ο διορισμένος συνεργάτης του πρωθυπουργού  φαίνεται να εμπλέκεται σε πολλές παρατυπίες… από την καταγγελία της αξιοκρατικότητας του διορισμού του, την συγκάλυψη του σκάνδαλου της λίστας Πέτσα, – άρνηθηκε πεισματικά να παραδώσει τα έγγραφα που έδειχναν τα κριτήρια επιλογής των μέσων ενημέρωσης που πήραν χρήματα  από την επίμαχη λίστα παρά την ύπαρξη δικαστικής απόφασης, που τον υποχρέωνε – μέχρι την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών για το «αμαρτωλό» Ταμείο Αλληλοβοήθειας του υπουργείου Πολιτισμού αλλά και , το θάψιμο της πορισματικής έκθεσης για την προμήθεια αντιιικών φαρμάκων επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Τελικά όμως ο Άγγελος Μπίνης δεν παραιτήθηκε από ευθιξία αλλά επειδή διορίζεται επικεφαλής «Εσωτερικού Ελέγχου» της Ευρωπαϊκής Συνοροφυλακής , αποδεικνύοντας πως κανείς «άριστος» δεν χάνεται.

Ως επιβράβευση στον αδυσώπητο αγώνα κατά της διαφθοράς που έδωσε ο κ. Μπίνης η ελληνική κυβέρνηση τον διορίζει  από τον Σεπτέμβριο ως  «επικεφαλής Εσωτερικού Ελέγχου» της FRONTEX με αδιευκρίνιστα τα ακριβή καθήκοντα και τις  αρμοδιότητες που αναλαμβάνει..

Όπως άλλωστε αδιευκρίνιστος παραμένει για τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολίτες ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Να σημειώσουμε εδώ πως η Frontex ιδρύθηκε το 2005 ως Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα και είναι κυρίως υπεύθυνος για τον συντονισμό της προστασίας των συνόρων , ρυθμίζοντας κυρίως τις μεταναστευτικές ροες .

Όμως στην πορεία εξελίσσεται σε βασικό μηχανισμό άσκησης αστυνομικού – κατασταλτικού προσανατολισμού από την πλευρά της ΕΕ γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον κανονισμό, που ψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019

Για πρώτη φορά έχουμε αξιωματούχους που θα επιβάλλουν το νόμο, οι οποίοι είναι όργανα της ΕΕ, φέρουν όπλα και φορούν στολή, ευρωπαϊκή στολή, δημιουργώντας  ένα νέο είδος διακρατικού κατασταλτικού μηχανισμού

Η υπηρεσία  γιγαντώνεται σε έναν ένοπλο και εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής μηχανισμό, ο οποίος διαχειρίζεται συστήματα που παρακρατούν και αποθηκεύουν προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων . Και με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Δεκέμβριο του 2019 καθίσταται η πιο ισχυρή και η καλύτερα χρηματοδοτούμενη υπηρεσία στην ιστορία της ΕΕ,η οποία καλείται να διαχειριστεί  11 δισ. ευρώ για το διάστημα 2021-2027 και φυσικά δεν ελέγχεται από κανέναν.

Έτσι ενώ η Frontex, ξεκινά με το προσωπείο  της ανθρωπιστικής  βοήθειας προσπαθώντας να βάλει μια τάξη στις παράτυπες μεταναστευτικές ροές τελικά δεν επιτυγχάνει τον σκοπό της  . Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας  η παράτυπη είσοδος στην Ε.Ε αυξήθηκε κατά 82% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς, από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο. Η αύξηση υπολογίζεται στους 86.420 ανθρώπους

Και εδώ αρχίζει να αποκαλύπτεται πως ο πραγματικός σκοπός των ευρωπαίων ηγετών κατά την δημιουργία της ήταν η στρατικοποίηση της Ευρώπης από έναν μηχανισμό εκτός των εθνικών στρατών και υπηρεσιών ασφαλείας των κρατών μελών.

Γεγονός που ομολογούν τα αποτελέσματα  της  Ευρωπαϊκής Συνόδου την περασμένη Τετάρτη , όπου το Γραφείο Εξωτερικών Υποθέσεων βάζει τα θεμέλια για στρατιωτικές επιχειρήσεις στα χωρικά ύδατα της Λιβύης ενώ η ατζέντα για τον σχεδιασμό της στρατιωτικής επιχείρησης στην Μεσόγειο να είναι απόρρητη.

Τελικά οι ακριβείς αρμοδιότητες και ενέργειες αυτού του οργανισμού παραμένουν εφτασφράγιστο μυστικό σε κακουργηματικό βαθμό και δικαίως η κυβέρνηση της Ελλάδας στέλνει τονΆγγελο Μπίνη ως επικεφαλης  «Εσωτερικού Ελέγχου» της ευρωπαϊκής συνοροφυλακής. Εφόσον πέρασε με άριστα τις εξετάσεις του  ως διοικητής της  εθνικής αρχής διαφάνειας οργανώνοντας την συγκάλυψη κυβερνητικών και πολιτικών σκανδάλων.

ΠΗΓΗ

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ