Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΚΟ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΚΟ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΚΟ ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ



ARVE

Προεκλογική φιέστα της ΝΔ με τον υπουργό ανάπτυξης Σπύρο Άδωνη Γεωργιάδη να κάνει τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης ιδιωτών χορηγών και ξένων ιδρυμάτων απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο  της Αρχαίας Ολυμπίας έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου 2022 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το έργο «Ξαναφυτεύουμε τους Ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας».

Η εκδήλωση αφορούσε την δωρεά των 135.000 νέων δενδρυλλίων κορωνέικης ελιάς προς τους καλλιεργητές των περιοχών γύρω από την Αρχαία Ολυμπία, που υπέστησαν ανυπολόγιστες καταστροφές από την πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού.

Αντι η κυβέρνηση της ΝΔ να απολογείται για τις προκλητικά καταστροφικές φονικές πυρκαγιές που άφησε να εξελιχτούν το καλοκαίρι του 2021 σε όλη την Ελλάδα, μέσα από ένα ανύπαρκτο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας που έδινε μόνο εντολές εκκένωσης των περιοχών που καίγονταν ανεξέλεγκτες όπως και η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί οι πληγέντες έλληνες πολίτες, «φυτεύει» αναμνηστικές στήλες για  αμερικανούς ιδιώτες και ιδρύματα, ευγνωμονώντας τους μάλιστα για την δωρεά δενδρυλλίων ελιάς που αγοράστηκαν από ελληνικά φυτώρια προς τους κατεστραμμένους αγρότες της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ με πρωτοστάτη τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη έσπευσαν να εξάρουν  τις  ιδιωτικές  πρωτοβουλίες όπως  του ελληνοαμερικανικού επιμελητήριου, του αμερικανικού  ιδρύματος  «Arete Fund» και της ΜΚΟ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού»,  στις οποίες ο ίδιος μάλιστα ζήτησε να μεσολαβήσουν  αντί να αξιοποιήσει τον τεράστιο πλούτο των ίδιων των δημοτών ελλήνων που προβλέπεται να αντλούν οι δήμοι και το κράτος από την Ε.Ε. και τα Παγκόσμια Ταμία  προκειμένου να αποκαταστήσουν φυσικές καταστροφές.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να διαφημίσουν  ιδιώτες, ΜΚΟ, ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. Δηλώνουν έτσι ότι ένα ολόκληρο κράτος όπως το ελληνικό με όλο τον οικονομικό μηχανισμό και την δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση  δεν κατάφεραν  να αποκαταστήσουν τις ζημίες των πυρκαγιών και τους πληγέντες και περίμεναν τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννο Γραμματίδη να το αναλάβει προσωπικά τόσο την ανεύρεση οσο και την διανομή των δενδρυλλίων.

 Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ: ( «Ανέλαβα αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για τρεις βασικού λόγους: Πρώτον, γιατί αισθάνθηκα την ανάγκη να βοηθήσω, όσο μπορούσα, τους καλλιεργητές ελιάς στις περιοχές που υπέστησαν καταστροφή και έχασαν το εισόδημα τους για τα επόμενα 5 τουλάχιστον χρόνια. Δεύτερον, γιατί πίστεψα ότι με τον τρόπο αυτό βοηθώ στην αποκατάσταση μέρους της περιβαλλοντικής ζημιάς, που υπέστη η περιοχή. Τρίτον, γιατί αισθάνθηκα τη στοιχειώδη υποχρέωση ως πολίτη αυτής της χώρας να συμβάλλω τόσο στην ενίσχυση της εμβληματικής σημασίας της Αρχαίας Ολυμπίας, αυτού του απαράμιλλου κάλους και πολιτιστικής αξίας,  παγκόσμιου μνημείου όσο και στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής της Ηλείας. Μίας περιοχής που διαχρονικά παραμένει παραμελημένη αν και θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα μας, λόγω και της μεγάλης πολιτιστικής της παράδοσης. Συνεργεία μας όργωσαν όλη τη χώρα για την ανεύρεση φυτωρίων με κατάλληλα δενδρύλλια που αγοράσαμε και μεταφέραμε στην περιοχή, όπου τα διανείμαμε στους πληγέντες καλλιεργητές με βάση τις καταστάσεις του ΕΛΓΑ… Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν καλύψαμε το σύνολο της ζημιάς, αλλά ένα σημαντικό μέρος της. Μακάρι να είχαμε τα μέσα να κάνουμε περισσότερα. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να τονίσω ότι η διανομή έγινε με κριτήρια ισότητας, δικαιοσύνης και κοινωνικής ισορροπίας».

Ο  δε, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος έφτασε στο σημείο να υποκλίνεται ως δούλος στα αμερικανικά ιδρύματα που τους «δώρισαν» δενδρύλλια ελιάς από την ίδια την Ελλάδα και τα ελληνικά φυτώρια λέγοντας  «δεν μπορούμε παρά να υποκλιθούμε βαθύτατα μπροστά στο μεγαλείο της αλληλεγγύης και της αγάπης όλων όσοι βοήθησαν να ξαναφυτέψουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας… Είμαστε ευγνώμονες προς το Ίδρυμα ARETE και το ζεύγος Steve & Dianne de Laet, προς τον κ. Γιάννο Γραμματίδη, “ψυχή” του εγχειρήματος, προς τους χορηγούς…».

 Να σημειώσουμε ότι το Ίδρυμα ARETE FUND – TAMEIO ARETE είναι ένα αμερικανικό ίδρυμα ΜΚΟ που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα ως Μυκηναϊκό Ίδρυμα  με έδρα στο Dickinson College στο Carlisle το οποίο εμπλέκεται σε αρχαιολογικές ανασκαφές σε όλη την Ελλάδα έχοντας καταλάβει γη των Μυκηνών στον νομό Αργολίδας από το 1967. Επίσης το ARETE FUND εκτελεί πολλά προτζεκτ που αφορούν την ένταξη όσων εισβάλουν στην Ελλάδα ως μετανάστες με προγράμματα όπως το «ΜΟΝΟΠΑΤΙ» έμπνευσης του σημερινού πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα… ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοινωφελείς ΜΚΟ όπως η ΜΚΟ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού»  της συζύγου του τέκτονα της Μεγάλης Στοας της Ελλάδος και δημοσιογράφου Αλέκου Λιδωρίκη, Ζωζώς Λιδωρικη που συμμετείχε στην εν λογω εκδήλωση «Ξαναφυτεύουμε τους Ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας»…

Αυτές είναι μερικές από τις πληροφορίες που θα πρέπει να θυμούνται οι έλληνες που αντικρίζουν την αναμνηστική στήλη που φύτεψαν στην Αρχαία Ολυμπία ιδιώτες  που καπηλεύονται τους Έλληνες και την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ

21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

21.2.    Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ