Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

«Πόθεν Έσχες» Πολιτικών: Ελέγχονται μόνοι τους πλουτίζοντας εις βάρος των πολιτών

«Πόθεν Έσχες» Πολιτικών: Ελέγχονται μόνοι τους πλουτίζοντας εις βάρος των πολιτών
«Πόθεν Έσχες» Πολιτικών: Ελέγχονται μόνοι τους πλουτίζοντας εις βάρος των πολιτών



ARVE

Οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες των πολιτικών δημοσιοποιήθηκαν και αυτή τη χρονιά ανέλεγκτες, όπως επισημαίνει η ίδια η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής στην ανακοίνωση της: «Η δημοσίευση των ανέλεγκτων δηλώσεων γίνεται όπως προβλέπει ο νόμος «σε κάθε περίπτωση, εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας των ενενήντα ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους που φέτος ήταν 28 Φεβρουαρίου 2022».

Τέσσερις μήνες μετά, το μέγεθος του ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ξεπερνά και τα όρια του ανεξέλεγκτου αν λάβουμε ως δείγμα την δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη, όπου δηλώνει δάνειο από την Εθνική Τράπεζα αρχικού ποσού 245.000 ευρώ που έλαβε 4/5/2018 με οφειλόμενο υπόλοιπο 2.152.440 ευρώ – και Ημερομηνία Λήξης Υποχρέωσης 4/5/1948 (!). Οι τράπεζες- απ ότι φαίνεται και στις φετινές δηλώσεις πόθεν έσχες- κρατούν για τα καλά πολλούς κομματικούς Βουλευτές, οι δανειακές υποχρεώσεις των οποίων είτε αυξάνονται είτε παραμένουν ατόφιες είτε αποπληρώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως η πλειοψηφία των βουλευτών ευρωβουλευτών, περιφερειαρχών, δημάρχων δηλώνουν πολλές δεκάδες ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αναλυτικότερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει 40 ακίνητα, ο περιφερειάρχης της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας δηλώνει 70 ακίνητα και ο υπ. Εξωτερικών της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δηλώνει 122 ακίνητα, αλλά και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εμφανίζεται με 36 ακίνητα.
Πώς γίνεται οι πολιτικοί μας υπάλληλοι να συλλέγουν ακίνητα ενώ οι έλληνες πολίτες αναγκάζονται να αποποιηθούν ακόμα και την κληρονομιά τους κάτω από το βάρος των υπέρογκων φόρων στην ακίνητη περιουσία που οι ίδιοι οι βουλευτές σε συνεργασία με τους υποτιθέμενους δανειστές επέβαλλαν;

Την στιγμή που οι έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τους παράλογους λογαριασμούς ρεύματος, υπουργοί και βουλευτές εμφανίζονται να διατηρούν εισοδήματα και καταθέσεις άνω του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ. Όπως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με 1,4 εκατ. ευρώ σε ελληνικές και ξένες τράπεζες αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με καταθέσεις που αγγίζουν το 1 εκ. ευρώ ή ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με άνω του 1,1 εκατομμύριο ευρώ εισοδήματα. Είναι οι ίδιοι που νομοθετούν ληστρικούς φόρους, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εξοντωτικές μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά και κατασχέσεις για την πρώτη και μοναδική κατοικία εναντίον των ελλήνων πολιτών. Πρόκειται για ένα καθαρά προσχηματικό και ανέλεγκτο πόθεν έσχες που αφορά τα Κομματικά στελέχη όλων των κομμάτων που στελεχώνουν την δημόσια διοίκηση της χώρας.

Ουκ ολίγα Τα σκάνδαλα ψευδών πόθεν έσχες προηγούμενων ετών με πιο πρόσφατο , την παράνομη συμμετοχή σε αλλοδαπές εταιρίες του πρωθυπουργικού ζέυγους Μητσοτάκη, αλλά και παλαιότερες όπως οι αδήλωτες offshore του Κώστα Καραμανλή τζούνιορ στον Παναμά, οι αδήλωτες καταθέσεις του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και πολλών άλλων.. Το σίγουρο είναι πως όσο οι πολιτικάντηδες της Ελλάδας θα «ελέγχονται» μόνοι τους τόσο θα πλουτίζουν εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.

ΠΗΓΗ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ