Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Προσπάθειες γίνονται απο Ευρώπη & Κίνα να πείσουν πως για την κρίση ευθύνεται ο πόλεμος

Προσπάθειες γίνονται απο Ευρώπη και Κίνα να πείσουν πως για την κρίση ευθύνεται ο πόλεμος
Προσπάθειες γίνονται απο Ευρώπη και Κίνα να πείσουν πως για την κρίση ευθύνεται ο πόλεμος



ARVE

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 21 Ιουνίου πρόταση για κινητοποίηση 600 εκατομμυρίων ευρώ από τα αποθεματικά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης επισιτιστικής ασφάλειας που επιδεινώθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτά τα κονδύλια θα στηρίξουν τις χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (ΑΚΕ) για να αντιμετωπίσουν τη δεινή κατάσταση.

Ανακοινώνοντας το νέο μέτρο στήριξης, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας έχει βαρύ και παράλογο τίμημα, όχι μόνο στον ουκρανικό πληθυσμό, αλλά και στους πλέον ευάλωτους σε όλο τον κόσμο. Η Ρωσία εξακολουθεί να μπλοκάρει εκατομμύρια τόνους σιτηρών που χρειάζονται απεγνωσμένα. Για να βοηθήσουμε τους εταίρους μας, θα κινητοποιήσουμε επιπλέον 600 εκατομμύρια ευρώ για να αποφύγουμε μια επισιτιστική κρίση και ένα οικονομικό σοκ». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Κινέζου πρόεδρου Σι Τζινπίνγκ στην εναρκτήρια τελετή του επιχειρηματικού φόρουμ BRICS μια μέρα αργότερα, στις οποίες τόνισε πως «Η κρίση της Ουκρανίας σημαίνει συναγερμό για τον κόσμο», και πως οι κυρωσεις στην Ρωσία προκαλούν μόνο οικονομική καταστροφή.
Το παράδοξο είναι πως οι επικεφαλής ευρωπαϊκών και παγκόσμιων οικονομικών μηχανισμών προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως ο ρώσο-ουκρανικός πόλεμος ευθύνεται για την ακρίβεια, την ενεργειακή και την επισιτιστική κρίση, καθώς και για την οικονομική αστάθεια.

Τα μαθηματικά αποδεικνύουν, όμως , πως όλη αυτή η ζοφερή πραγματικότητα επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στον πλανήτη, αν αναλογιστούμε πως :
• 193 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ 53 ΧΩΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΞΕΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ
• 800 ΕΚ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1,9 ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ
• 124 ΕΚ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΟΞΕΙΑ ΠΕΙΝΑ
• 2,1 ΔΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ (ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΝΕΡΟ)
• 113 ΕΚ. ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ
Και πως
• ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΑ 305 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ
Είναι αδιανόητο, λοιπόν, ευρωπαϊκοί και παγκόσμιοι θεσμοί να κάνουν πως δεν γνωρίζουν την χρόνια κατάσταση συναγερμού που επικρατεί στον πλανήτη αλλά να την αποδίδουν στον πόλεμο που ξέσπασε πριν λίγους μήνες στην Ευρώπη. Μάλλον προσπαθούν να καλύψουν το γεγονός πως όλα τα παραπάνω είναι το αποτέλεσμα των δικών τους πολιτικών χειρισμών.

ΠΗΓΗ

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ