Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝΕ;
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝΕ;

 ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝΕ;

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ,ΙΔΙΩΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ ΙΔΙΩΤΗ ΕΠΕΝΔΥΤΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ;

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ Β΄ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ 70 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΟΣ ΠΛΕΙΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ newsbeast.gr ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ .
ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ.
 
ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ
 
3. Η αξιοποίηση και η βιώσιμη ανάπτυξη και λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
εξυπηρετούν το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον και, στο πλαίσιο αυτής, είναι δυνατή η
επίσπευση διαδικασιών αναγκαστικής απαλλοτρίωσης υπέρ και με δαπάνες του φορέα
υλοποίησης της επένδυσης, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στον ν. 2882/2001 (Α’ 17).
 

Στη δημόσια διαβούλευση, η οποία διήρκεσε μόλις 5 εργάσιμες ημέρες, η ΣΕΝΑΒΙ επισημαίνει ότι τέτοιου είδους ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ του πλειοδότη «εγκυμονούν κινδύνους παραβάσεων της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας Ανταγωνισμού και παρεμβάσεων των αρμοδίων Ευρωπαϊκών Οργάνων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία εκ νέου σοβαρών εμποδίων στην ομαλή λειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

Σε παρόμοιο κλίμα το ΕΒΕΠ απέστειλε επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επικρατείας, με τρεις προτάσεις και παρατηρήσεις ώστε: 1) να διασφαλιστεί η άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία των ναυπηγείων, 2) να μη θιγούν τα επιχειρηματικά και επενδυτικά συμφέροντα επιχειρήσεων-μελών του ΕΒΕΠ, που διαθέτουν ιδιοκτησίες στην ευρύτερη περιοχή των ναυπηγείων, 3) να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του νόμου περί αναγκαστικών απαλλοτριώσεων οι εκτάσεις που προέκυψαν από την κατάτμηση της αρχικής έκτασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, δημοπρατήθηκαν και αγοράστηκαν το 2020.

Οπως επισημαίνει το ΕΒΕΠ, ενώ η πώληση τμημάτων του πρώην ενιαίου ναυπηγείου είναι «αποτέλεσμα συμφωνίας του Ελληνικού Δημοσίου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να επιλυθεί το μείζον θέμα των κρατικών ενισχύσεων», το νομοσχέδιο ευνοεί τον ιδιώτη που πλειοδότησε στον έναν από τους τρεις διαγωνισμούς, αφήνοντας έκθετους τους υπόλοιπους. Μάλιστα η αναγκαστική απαλλοτρίωση θα γίνει με βάση τις αντικειμενικές αξίες, προκαλώντας απώλεια χρημάτων στους αρχικούς επενδυτές και επενδυτική ανασφάλεια.

Οπως είπε στην «Εφ.Συν.» o πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, τα ακίνητα είχαν βγει σε διαγωνισμό το 2019 από τον τότε υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα, αγοράστηκαν το 2020, με σκοπό να γίνουν επενδύσεις που θα συνυπάρχουν με την εξυγίανση των ναυπηγείων, και ο νέος πλειοδότης γνώριζε την ύπαρξή τους. Πρόκειται για τρεις μεσαίες προς μεγάλες επιχειρήσεις για τα ελληνικά δεδομένα, που σχετίζονται με τη ναυπηγική βιομηχανία, ενώ η αναγκαστική απαλλοτρίωσή τους ενδεχομένως να προκαλέσει νέες ενστάσεις στο ΣτΕ και καθυστερήσεις.

ΟΜΩΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΘΕΙ  ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΑΠΑΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΥΧΟΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΔΑΠΑΝΗ

ΙI. Επί του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών
φορέων της Γενικής Κυβέρνησης 

1. Ενδεχόμενη δαπάνη από τη δικαστική και διαιτητική επίλυση τυχόν
διαφορών από την εφαρμογή του πλαισίου για την αξιοποίηση των
Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το ύψος της οποίας δεν δύναται να προσδιορισθεί.
(άρθρο 12) 

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/11996242.pdf

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
 
ΟΤΙ Ο Ο ΙΣΚΑΝΤΑΡ ΣΑΦΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ  ΔΙΕΚΔΙΔΕΙ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ  ΚΑΙ  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΚΑΝΤΑΡ ΣΑΦΑ.
 

ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ !!!!!

 
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ .
ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΕΝΑΝΤΙ 37,3 ΕΚ..€  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ  ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ…
 
ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ 250 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΠΛΕΟΝ ΤΟΚΩΝ ΣΥΝ 850 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ 
ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΛΕΟΝ ΤΟΚΩΝ
 
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 
 
ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΣ 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Ο ΙΣΚΑΝΤΑΡ ΣΑΦΑ
 

Πού είναι το παράξενο; Στο ότι ενώ τα ελληνικά ΜΜΕ δείχνουν απίστευτα αντανακλαστικά και αναπαράγουν ταχύτατα οτιδήποτε ελληνικού ενδιαφέροντος γραφτεί, δεν εντόπισαν τη συνέντευξη του πρώην ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων, Γαλλολιβανέζου επιχειρηματία Ισκάνταρ Σάφα, στη γαλλική La Tribune για το συγκεκριμένο θέμα.

 
  • Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Σάφα ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να του επιστρέψει το Ναυπηγείο, καθώς διεθνείς δικαιοδοτικοί μηχανισμοί, στους οποίους έχει προσφύγει, τον δικαίωσαν, κρίνοντας ότι το ελληνικό δημόσιο έχει αθετήσει τις υποχρεώσεις του. Για όσους δεν το κατάλαβαν ακόμη, καταδικάστηκε το ελληνικό Δημόσιο.

Ο δε Άρειος Πάγος με απόφασή του είπε το αυτονόητο: οι αποφάσεις διεθνών δικαιοδοτικών μηχανισμών –στην προκειμένη περίπτωση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου– στα οποία τα δύο συμβαλλόμενα μέρη έχουν από κοινού αποφασίσει να προσφύγουν στην περίπτωση που προκύψουν διαφορές κατά την εκτέλεση της σύμβασης, πρέπει να εφαρμόζονται!

Κι όμως το ελληνικό δημόσιο αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση που εκδόθηκε το 2017 (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά “έπαιξε” καθυστέρηση μέχρι το 2022, όταν εκδόθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για να μάθει αυτό που ήταν γνωστό εξ αρχής! Κι όλα αυτά σε μια χώρα που έχει καταστήσει το διεθνές δίκαιο σημαία της πολιτικής της, ενίοτε σε βαθμό παρεξηγήσεως! Οι διεθνείς κανόνες δεν αφορούν μόνο τις διακρατικές σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις των κρατών με τους ιδιώτες.

Όσον αφορά τη ζημία που υπέστη ο όμιλός του (Privinvest): «το ελληνικό κράτος οφείλει στη θυγατρική μας ΕΝΑΕ 250 εκατ. ευρώ πλέον τόκων. Πρέπει επίσης να επανεργοποιήσει τη σύμβαση για την κατασκευή δύο υποβρυχίων περίπου 850 εκατ. ευρώ (τιμή 2010 η οποία φυσικά πρέπει να αναθεωρηθεί)». Και τέλος, σε μια έμμεση προειδοποίηση θυμίζει ότι αναμένεται άλλη μία απόφαση διεθνούς δικαιοδοτικού οργάνου:

«Έχουμε επίσης κινήσει διαδικασία κατά του ελληνικού κράτους, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, ενώπιον του ICSID (Διεθνές Κέντρο Διακανονισμού Επενδυτικών Διαφορών [της Παγκόσμιας Τράπεζας – World Bank]) για “τη μη τήρηση της υποχρέωσης Δίκαιης Μεταχείρισης”, ως μέρος των δεσμεύσεών της προς τον όμιλό μας. Πριν από δύο χρόνια βγήκε μια πρώτη απόφαση υπέρ μας. Προς το τέλος αυτού του έτους, το ICSID θα πρέπει να αποφασίσει για το ποσό της αποζημίωσης που σχετίζεται με αυτήν».

Τα όσα αναφέρει στη συνέντευξή του ο Σάφα, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχουν σημάνει συναγερμό στις ελληνικές αρχές. Διότι εάν δεν ακυρώνεται στην πράξη, τουλάχιστον περιπλέκεται νομικά περαιτέρω η διαδικασία μεταβίβασης του Ναυπηγείου στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, ο οποίος είχε ήδη εξαπολύσει βολές για τα εμπόδια που βρήκε στον δρόμο μετά την απόφασή του να εμπλακεί με ένα ομολογουμένως ενδιαφέρον επιχειρηματικό σχέδιο. Αυτό, πέραν της αποζημίωσης που θα κληθεί το ελληνικό Δημόσιο να καταβάλλει, δηλαδή οι φορολογούμενοι.



Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ,ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΚΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΕΚΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ .

ΑΥΤΟΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΨΕΥΔΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΜΕ

ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΟΠΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ 49.000 ΕΡΓΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ

ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΤΑΝ
 

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕΤΙ ΣΑΠΙΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ << ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >> ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ,ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΗΝΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ  ΕΥΘΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ<< ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ >>
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ Η ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ
 
 
 

Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

   

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

  ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 8 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ