Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σε 200 πυροσβέστες από την Ε.Ε. και στον εθελοντισμό στηρίζει η κυβέρνηση την αντιπυρική προστασία

Σε 200 πυροσβέστες από την Ε.Ε. και στον εθελοντισμό στηρίζει η κυβέρνηση την αντιπυρική προστασία
Σε 200 πυροσβέστες από την Ε.Ε. και στον εθελοντισμό στηρίζει η κυβέρνηση την αντιπυρική προστασία



ARVE

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε με την Ελλάδα να θέσει σε ετοιμότητα περισσότερους  από 200 πυροσβέστες υψηλής ειδίκευσης από τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα, χρηματοδοτούμενοι και συντονισμένοι από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το σώμα των 200 ευρωπαίων πυροσβεστών έρχεται προκειμένου να υποστηρίξει τους εθνικούς πυροσβέστες όταν ξεσπάσουν οι πυρκαγιές, ώστε να καταστεί πιο εύκολη η κατάσβεση δασικών πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας , που είναι αποτέλεσμα της κλιματικης κρίσης, όπως δήλωσε ο Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Γιάνες Λέναρτσιτς.

Η δικαιολογία «καραμέλα» της «κλιματικής αλλαγής», προετοιμάζει τους Έλληνες για τις μέλλουσες πυρκαγιές οι οποίες τελικά ήρθαν νωρίτερα από τις προβλέψεις.
Η τουριστική σεζόν δεν έχει προλάβει να ξεκινήσει, παρόλα αυτά η «κρίση του κλίματος», έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της με τις πρώτες πυρκαγιές όπως αυτές στην Κερατέα, στη Γλυφάδα, στη Βούλα Αττικής , στην Τανάγρα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αργολίδα να σηματοδοτούν την έναρξη.

Η …πάντα μάχιμη Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς βλέπει πολύ μπροστά, ήρθε σε συμφωνία με τη χώρα μας για την εγκατάσταση 200 πυροσβεστών υψηλής ειδίκευσης.
Στην Ελλάδα που το τελευταίο έτος συζητούσαν την αναστολή των ήδη λιγοστών πυροσβεστών για …ιατρικούς λόγους, ο δανεισμός – ακόμη και εργατικού δυναμικού –       συμφέρει περισσότερο.

Ωστόσο, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι  το ελληνικό κράτος σε προσπάθεια «προσκοπισμού», έχει επιτύχει να αυξήσει τους εθελοντές πυροσβέστες σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας τις 4.000 μονάδες εθελοντικού δυναμικού, πλησιάζει την διαδικασία εκπαίδευσης πεντακοσίων δασοκομάντος, ενώ παράλληλα θα έχουμε επιπλέον 11 μισθωμένα εναέρια μέσα  και συνεχίζει να υφίσταται και η στήριξη από τον εναέριο εθνικό στόλο. Έτσι η συνολική εναέρια δύναμη θα ανέρχεται σε 46 αεροσκάφη και 36 ελικόπτερα.
«Για πρώτη φορά, η χώρα μας χρηματοδοτείται για την ενοικίαση ενός ελικοπτέρου βαρέως τύπου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα είναι στη διάθεση της χώρα μας την περίοδο Ιουλίου και Αυγούστου» συμπλήρωσε με υπερηφάνεια ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Οικονόμου. Τεράστια η χαρά να ενοικιάζουμε από τον θεσμό τον οποίο ιδρύσαμε ως κράτος. Το σίγουρο είναι ότι φέτος δεν στηριζόμαστε ούτε στο ελάχιστο στους «από μηχανής θεούς» Ilyushin, τα θηριώδη πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Ρωσία που στις πυρκαγιές του 2021 υπήρξαν σημαντικότατοι σύμμαχοι.

Η ικανοποίηση και εμφανής χαρά σε κάθε περίπτωση δανεισμού της χώρας μας, είτε αφορά εξοπλισμό, εργατικό δυναμικό, είτε οικονομικό, που προάγουν οι εκάστοτε θεσμοί, πέρα από ακραία προσβλητική για κάθε πολίτη της που ματώνει για να ζει αξιοπρεπώς, είναι και εκ των πραγμάτων ακραία ανησυχητική.

Προφανώς η προκήρυξη θέσεων που θα παρέχουν εργασία στους Έλληνες πολίτες , δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει το κυβερνών κόμμα, μιας και «έχει λύσει το θέμα της ανεργίας». Είναι κωμικοτραγικό να στηριζόμαστε σε εργατικό δυναμικό της Ευρώπης, όταν (αν θέλουμε) μπορούμε να επανδρώσουμε το Σώμα με μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας, οι οποίοι – επίσης αποδεδειγμένα – έχουν σταθεί πραγματικοί φύλακες των περιοχών τους.

Αποτελεί φαιδρότητα να μιλούν οι κυβερνήσεις επί χρόνια για «πράσινη πολιτική», που θα καταστείλει την «κλιματική κρίση» και τελικά να βλέπουμε δήμους με μεγάλη έκταση πρασίνου να επιδοτούνται για σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά όχι για την απόκτηση του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού που θα εξασφαλίζουν την δασική προστασία και είναι βέβαιο πως θα ότι θα μειώσουν τον κίνδυνο τυχαίων αναφλέξεων που δημιουργεί δήθεν η κλιματική αλλαγή.

Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για άλλη μια φορά αντί να «καθαρίσουν τη μολυσμένη πληγή» για να εξυγιανθεί, «της φοράνε τσιρότο» και το θεωρούν επιτυχία. Ελπίζουμε μη χρειαστεί να «κοπεί το πόδι» μετά τις εύκολες προσωρινές λύσεις.

ΠΗΓΗ

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ