Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
ΤΙ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΙ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΛΟΙΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. ΟΤΑΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΘΕΙ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ “ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ”.

Η ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘΜ. 1368/2022 ΦΕΚ 1549/Β/4-4-2022 – ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ, ΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΑΛΕΥΡΑ, ΗΛΙΑΝΘΟ, ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΥΧΟΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΠΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ: “ΤΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΦΟΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Η ΑΓΟΡΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΑΓΑΘΩΝ, ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΥΤΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.”

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ:

1. ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ; ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

2. ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ; ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ;

3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ “ΜΟΙΡΑΣΜΑ” ΤΩΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Ή ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ;

Η ΕΛΕΝΗ ΝΙΑΡΧΟΥ, ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ” ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΔΗΜΑ.




ARVE

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .
5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.
5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ