ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Η ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ;” ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV. ΜΕΣΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Ο ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΧΥΤΑ),ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΧΥΤΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ ΟΠΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ (19/02/2015), ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΛΛΑ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΑΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ, ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ ,ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ,ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΡΙΣΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

21.2.    Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ