ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ

 

 

 

Η “ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ” ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑΔΑΝΟΥ

 

ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ H “AΡΧΑΙΑ” ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΠΟΥ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ (330 Π.Κ.Χ.), ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΥΤΙΚΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΡΑΠΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. 

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ “ΕΛΙΤ” ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ. 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (Open Syllabus Explorer), Η “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “IVY LEAGUE”, 

OΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΚΤΩ ΙΔΡΥΜΑΤΑ : Brown University, Columbia University, Cornell University, Dartmouth College, Harvard University, University of Pennsylvania, Princeton University και το Yale. 

EΠΙΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΡΕΥΝΑ Η “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΕΝΩ ΤΑ “ΗΘΙΚΑ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ  5η ΘΕΣΗ. 

ΠΗΓΗ https://giadanou.blogspot.com/2022/05/blog-post_30.html?fbclid=IwAR2rJvfIUPJkfO0r9FQSZ22Olsgf7bP1nftzUX0PYPHc845QljhWbJlR_Z8

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: