Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ



ARVE

Η 24η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα γενοκτονίας των θυμάτων της Αρμενίας και ακολουθώντας το κενό εθιμοτυπικό πρωτόκολλο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προχώρησε σε άκρως απαράδεκτη ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

‘’Με συγκίνηση και σεβασμό τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που εξοντώθηκαν απάνθρωπα κατά τη διάρκεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν από 107 χρόνια. Η τραγωδία αυτή συνιστά μελανή σελίδα της ιστορίας και μας υπενθυμίζει πόσο σπουδαία είναι η προστασία της ζωής, η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η εμπέδωση της διαφορετικότητας στην εθνικότητα, τη θρησκεία και την ταυτότητα. Η διαρκής εγρήγορση και αντίδραση απέναντι στις διακρίσεις, τη βία και το μίσος σε βάρος των συνανθρώπων μας είναι χρέος όλων μας και βασική συνθήκη της ειρηνικής συνύπαρξης εθνών και λαών.’’

Η τιμή και ο σεβασμός σε ανθρώπους που άδικα έχασαν την ζωή τους δεν αποδίδεται με ανούσιες θρηνωδίες και επετείους  αλλά με πράξεις αποκατάστασης της αλήθειας και του δικαίου.

Η γενοκτονία των Αρμενίων συντελέστηκε από τους Οθωμανούς και η μη αναγνώριση της μέχρι σήμερα από την παγκόσμια κοινότητα αλλά και την ελληνική πολιτική ηγεσία αποτελεί συγκάλυψη του εγκλήματος αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στον θύτη να εκτελεί ακόμα περισσότερες θηριωδίες.

Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά είναι συνένοχες, μόνο και μόνο λόγω σιωπηρής αποδοχής σε σφαγές Ελλήνων όπως του Πόντου, της Ιωνίας, της Ίμβρου, της Τενέδου.

Στην σιωπηρή αυτή αποδοχή συναινεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που με επιλεκτική μνήμη στην ανακοίνωση της δεν αναφέρεται καθόλου  στις τουρκικές φρικαλεότητες  του πρόσφατου παρελθόντος, της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Είναι ιστορική προσβολή να ξεχνάει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την γενοκτονία της Κύπρου και να μην κάνει την παραμικρή αναφορά,  όταν   το μισό νησί πέρασε με βαναυσότητα στα χέρια της Τουρκίας και το ψευδοκράτος Ντενκτάς απέκτησε νομιμοφάνεια, με τον φάκελο της αλήθειας των γεγονότων να παραμένει ερμητικά κλειστός 48 χρόνια.

Είναι ντροπή για την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας να παραμένει άπραγη και να κλείνει τα μάτια σε τόσες γενοκτονίες που στιγμάτισαν την ελληνική ιστορία.

ΠΗΓΗ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ