Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ



ARVE

Ρεσιτάλ αστειότητας με ενδεχόμενο δόλο δόθηκε από την Ασημίνα Γκάγκα Αναπληρώτρια Υπουργό Υγεία όπου σε συνέντευξη της σε περιφερειακό κανάλι ενώ θα περιμέναμε να εστιάσει στην ετοιμότητα του συστήματος υγείας ανέφερε:

Οι περισσότεροι ασθενείς, της ζητάνε να τους συστήσει ένα γιατρό και  την ρωτάνε με ποιο ποσό να τον ανταμείψουν, αφού ο  περισσότερος κόσμος θέλει να δώσει μια ανταμοιβή στον χειρουργό του.




ARVE

Αναρωτιόμαστε τέτοιες κατάπτυστες δηλώσεις πόσο βοηθάνε το σύστημα υγείας αλλά και πως αντιλαμβάνεται την θεσμική της θέση η κυρία Γκάγκα ως αναπληρώτρια υπουργείου έχοντας μάλιστα και την ιδιότητα του γιατρού.

Είναι αδιανόητο να νομιμοποιεί την παράνομη αμοιβή δια της συνήθειας και της νοοτροπίας δημόσια και να μην υπάρχει ποινική δίωξη.

Πως ένα τόσο σημαντικό θεσμικό πρόσωπο αναφέρει κάτι τόσο τραγικό και άδικο και περνάει ως φυσιολογικό από την δημοσιογραφία χωρίς καμία απάντηση και κανένα σχόλιο είναι άξιο απορίας.

Η θεσμοθέτηση του παράνομου χρηματισμού των γιατρών  από το στόμα της αναπληρώτριας υπουργού υγείας ως επιχείρημα ανταμοιβής,  εκτός από αστειότητα  συνδέεται με τον τρόπο λειτουργίας των απογευματινών ιατρείων ο οποίος μπαίνει σε εφαρμογή.

Είναι εμφανής η προσπάθεια της υπουργού Δημόσιας Υγείας να προσφέρει κίνητρα στους γιατρούς κάνοντας  αποδεκτό στη συνείδηση των πολιτών ότι αφού το φακελάκι έχει γίνει βίωμα στη συναλλαγή υγείας με τους γιατρούς είναι εύκολο να δεχτούν ότι  στα απογευματινά ιατρεία η πληρωμή θα γίνεται από την τσέπη των ασθενών.

Το ζήτημα χρηματισμού του νοσοκομειακού ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού στην Ελλάδα είναι γνωστό και αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη.

Αυτό επικαλείται και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη που χαριτολογώντας σε συνέντευξη της σε γνωστή εκπομπή Νομιμοποιεί την απαράδεκτη πραγματικότητα που συμβαίνει  επικαλούμενη το μικρό ποσοστό γιατρών που χρηματίζονται με φακελάκια.




ARVE

Το ότι οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους βούληση απαξιώνουν και  κρατούν χαμηλά τους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιβαρύνονται οι ίδιοι οι ασθενείς για τις υπηρεσίες που θα έπρεπε  να τους προσφέρει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Με την νομιμοποίηση της νοοτροπίας του χρηματισμού των γιατρών από τους ασθενείς δεν αντιμετωπίζονται οι χαμηλοί μισθοί  σε ένα κράτος που η κυβέρνηση του καυχιέται ότι ενδιαφέρεται με ευαισθησία για την δημόσια υγεία.

ΠΗΓΗ

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ