Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΤΕΧΝΑΣΜΑ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

ΤΕΧΝΑΣΜΑ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ
ΤΕΧΝΑΣΜΑ Η ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΕ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ



ARVE

Από την Τρίτη 26 Απριλίου ξεκίνησε το δικαίωμα υποβολής αίτησης για την επιδότηση καυσίμων κίνησης.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η δράση αυτή αφορά συνολικό έκτακτο προϋπολογισμό ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ του υπουργείου οικονομικών.

Να σημειωθεί όμως ότι στο υπουργείο οικονομικών ακόμα και ο υπουργός οικονομικών ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν έχει κανέναν έλεγχο των δημοσιονομικών και δεν αποφασίζει για τίποτα που αφορά τα οικονομικά της χώρας.

Η ρύθμιση των εσόδων και των εξόδων του κράτους συμβαίνει από την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων που αντικατέστησε την εφορία από την εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων που βρίσκονται μέσα στη βουλή.

Βέβαια ανάμεσα τους βρίσκεται ως αρχηγός πολιτικού σχηματισμού και αντιπροσωπεύει μερίδα πολιτών ο υπουργός οικονομικών εκείνης την εποχής και είναι ωφέλιμο να θυμηθούμε τι έλεγε:




ARVE

Η πλατφόρμα επιδότησης fuel pass μέσω του voucher.gov.gr  στήθηκε πολύ γρήγορα από την κυβέρνηση παρόλο που η ιδία αδυνατεί να στήσει πλατφόρμες ελέγχου που πρέπει να δώσουν ανάσα ζωής σε κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι με τα ένσημα τους αλλά και οικονομικές παραγωγικές ομάδες όπως οι δικαιούχοι αγροτικών αποζημιώσεων.

Παρόλα αυτά η ετοιμοπόλεμη επικοινωνιακά κυβέρνηση εκτέλεσε την εντολή αύξησης  στους φόρους της τιμής των καυσίμων με το πρόσχημα του πολέμου και της κρίσης, ενώ τα συμβόλαια προμήθειας καυσίμων τρέχουν σε σταθερές τιμές που ήδη έχουν συμφωνηθεί μέχρι και το 2028.

Να θυμίσουμε ότι πριν τις αυξήσεις των τιμών καυσίμων οι φόροι στην τιμή του καυσίμου ήταν από 64% έως 75% δηλαδή με 1.45 ευρώ το λίτρο στην αμόλυβδη οι φόροι αποτελούσαν από 0,93 έως 1,09 ευρώ.

Σήμερα με τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα σε μια αντιστοιχία στην τιμή της αμόλυβδης που είναι 2 ευρώ ο φόρος ανέρχεται από 1,28 έως 1,50 ευρώ…!!

Άρα αυτό που συνέβη είναι ότι με εντολή των δανειστών ανέβηκε η φορολογία των καυσίμων από την κυβέρνηση η οποία δεν αποφασίζει και δεν έχει τον έλεγχο της δημοσιονομικής πολιτικής και με το πρόσχημα της αντιμετώπισης του κόστους των καυσίμων κρύβεται για να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος της πλάνης που διενεργείτε σε βάρος των ελλήνων πολιτών.

Το τέχνασμα της επιδότησης των καυσίμων σε 3 εκατομμύρια δικαιούχους σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που υλοποιήθηκε με την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για να επιστρέψουν από 30 έως 50 ευρώ τον μήνα στους δικαιούχους  ουσιαστικά αποτελεί μια πράξη ειρωνείας που θυμίζει το τυρί και τη φάκα και δημιουργεί ένα στρατό ελλήνων επαιτών που εισέρχονται σε πλατφόρμες ως δικαιούχοι των δικών τους χρημάτων.

ΠΗΓΗ

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ