Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΠΑ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΠΑ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΡΥΣΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΠΑ



ARVE

Με το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά : Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις», σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ο ψηφιοποιημένος ΟΑΕΔ, μετονομαζόμενος σε ΔΥΠΑ, επιδέχεται επέκταση των αρμοδιοτήτων του, του δίνεται η δυνατότητα απόκτησης αδόμητων και δομημένων ακινήτων για την εκπλήρωση των σκοπών του, ενώ παράλληλα μπορεί να έρχεται σε σύμπραξη με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς για ανέγερση ακινήτων, με σκοπό την προώθηση κυβερνητικών πολιτικών σχετικά με την στεγαστική προστασία του εργατικού δυναμικού και των νέων.

«Η απόκτηση των δομημένων ή αδόμητων ακινήτων» στην οποία αναφέρεται το νομοσχέδιο, αφορά την ωραιοποίηση της πραγματικότητας, που δεν είναι άλλη από την κλοπή της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων μέσω των πλειστηριασμών. Εφόσον πλέον με τις γρήγορες και εκτεταμένες πτωχεύσεις , φυσικών πρόσωπων , νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατάσχονται ακίνητα που θα καλύψουν –υπό όρους-τις στεγαστικές ανάγκες του εργατικού δυναμικού και των νέων.

Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο νέος πτωχευτικός νομός της νέας δημοκρατίας που ρευστοποιεί και εκποιεί τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων αλλά ταυτόχρονα δημιουργεί στρατιές ανέργων. Ενδεικτικά μετά την κήρυξη πτώχευσης λύνονται αυτόματα οι συμβάσεις εργασίας και μάλιστα χωρίς αποζημίωση. Επιπλέον καταργείται επί της ουσίας η προστασία της πρώτης κατοικίας , διότι ο νόμος θεωρεί ως «ευάλωτους» μόνο τους πολίτες που έχουν εισόδημα έως 7.000 ευρώ ετησίως. Ενώ μειώνοντας κρυφά το ακατάσχετο του εισοδήματος και των λογαριασμών από τα 1200 ευρώ στα 540 το πτωχυμένο φυσικό πρόσωπο καλείται πλέον να επιβιώσει με περίπου 600 ευρώ το μηνά
Είναι παράδοξο η κυβέρνηση που έδωσε την χαριστική βολή στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αύξησε ακόμα περισσότερο τον αριθμό ανέργων κατά 4,27% συμφώνα με τα επίσημα στοιχειά του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού να μιλάει σήμερα για αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ και επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής.

Είναι πλέον πασίγνωστο πως τα εκατομμύρια ελλήνων ανέργων- εγγεγραμμένων και μη στα επίσημα μητρώα – τους κατέστησαν απόρους και άστεγους οι επιλογές όλων των κυβερνήσεων.Ας θυμηθούμε πως τα μνημονικά δάνεια διατέθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες, σε βάρος του συνόλου , οι οποίες με συνεργό την διορισμένη και εξαρτωμένη δικαιοσύνη λήστεψαν τις περιουσίες των πολιτών ,οι όποιοι τώρα θα δύνανται να εργαστούν με επιδότηση ενοικίου, για να ξαναπάρουν ίσως, κάποια στιγμή, κάποια από την περιουσία τους πίσω. Αυτή είναι η πολιτική θέση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, με τον καθόλου τυχαίο τίτλο «Δουλειές Ξανά».

Πηγή

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ