ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΠΡΌΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΣΕΣ ΕΊΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2021 ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΑΥΤΟ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ Ε171.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΊΜΩΝ Η ΚΥΡΊΑ ΣΤΈΛΛΑ ΚΥΡΙΑΚΊΔΟΥ ΔΉΛΩΣΕ ΣΧΕΤΙΚΆ “Η ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΊΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΏΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΊΑ ΤΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΌ ΕΞΑΣΦΑΛΊΖΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΌ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΉ ΈΛΕΓΧΟ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΌΤΕΡΑ ΠΡΌΤΥΠΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΈΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΈΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΆΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΈΣ ΌΠΩΣ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ Η ΚΥΡΊΑ ΚΥΡΙΑΚΊΔΟΥ ΤΟ Ε171 ΔΗΛΑΔΉ ΤΟ ΔΙΟΞΕΊΔΙΟ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΊΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΌΦΙΜΑ ΣΕ ΤΣΊΧΛΕΣ ΣΟΚΟΛΆΤΕΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΆ ΚΑΙ ΣΕ ΠΆΡΑ ΠΟΛΛΆ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΠΩΛΟΎΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΟΎΠΕΡ ΜΆΡΚΕΤ ΩΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΈΝΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΑΠΌ ΤΟ 1966 .

ΑΝΤΙΛΑΜΒΆΝΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ Η ΕΚΤΕΤΑΜΈΝΗ ΧΡΉΣΗ ΌΛΩΝ ΑΥΤΏΝ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΏΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΏΝ ΟΥΣΙΏΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΈΝΑΝ ΑΡΓΌ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΌ ΘΆΝΑΤΟ.

Ο Σπυρίδων Δημόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών της “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ”, στην εκπομπή “ΑΝΑ … ΛΥΣΗ” με τον Νικόλαο Παπουτσή.

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς . ΣΕΛΙΔΑ 16 από 40
5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.
5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.