Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Μητσοτάκης στο CNNi: Συνειδητά ζημίωσα την Ελλάδα στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία
Μητσοτάκης στο CNNi: Συνειδητά ζημίωσα την Ελλάδα στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία

Μητσοτάκης στο CNNi: Συνειδητά ζημίωσα την Ελλάδα στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία

Ήδη πληρώνουμε το τίμημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας” είπε στο CNNi, ομολογώντας κυνικά ότι ενέπλεξε την Ελλάδα στην αντιπαράθεση, χωρίς ανταλλάγματα μάλιστα, γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα είχε αυτό στους Έλληνες και την οικονομία και το χειρότερο, δίνοντας ζωτικό χώρο στην Τουρκία να γίνει ο ρυθμιστής στην περιοχή και το Αιγαίο! Συνέντευξη στο CNNi και τον δημοσιογράφο Νικ Ρόμπερτσον παραχώρησε από τις Βρυξέλλες o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία, τη θέση της Ελλάδας στον πόλεμο

Ήδη πληρώνουμε το τίμημα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας» είπε στο CNNi, ομολογώντας κυνικά ότι ενέπλεξε την Ελλάδα στην αντιπαράθεση, χωρίς ανταλλάγματα μάλιστα, γνωρίζοντας τις συνέπειες που θα είχε αυτό στους Έλληνες και την οικονομία και το χειρότερο, δίνοντας ζωτικό χώρο στην Τουρκία να γίνει ο ρυθμιστής στην περιοχή και το Αιγαίο!

Συνέντευξη στο CNNi και τον δημοσιογράφο Νικ Ρόμπερτσον παραχώρησε από τις Βρυξέλλες o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία, τη θέση της Ελλάδας στον πόλεμο, τις κινήσεις της ΕΕ καθώς και το ενεργειακό ζήτημα που ταλανίζει την ευρωπαϊκή κοινωνία.

«Η Ελλάδα έχει προσφέρει όχι μόνο ανθρωπιστική αλλά και στρατιωτική βοήθεια. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε περίπου 15.000 Ουκρανούς. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα, αλλά, Νικ, είμαστε μια χώρα που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή προσφυγικής κρίσης στο παρελθόν.

Επομένως, είμαστε πολύ ευαισθητοποιημένοι όσον αφορά την παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Θα χρειαστεί -αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε στην Ευρώπη- όλοι να κάνουμε περισσότερα, γιατί οι αριθμοί των προσφύγων θα είναι πάρα πολύ μεγάλοι», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Πιστεύω ότι ήδη πληρώνουμε τίμημα. Πιστεύω ότι, σίγουρα, όλοι πρέπει να επανεκτιμήσουμε τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης των οικονομιών μας. Αντιμετωπίζουμε σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις ως αποτέλεσμα του πολέμου και το ενεργειακό κόστος πραγματικά μας πλήττει. Πλήττει τους πολίτες μας. Όμως, στο τέλος της ημέρας, μολονότι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την Ουκρανία έχουμε επίσης την υποχρέωση να στηρίξουμε τους πολίτες μας ώστε να μην επωμιστούν μεγαλύτερα βάρη από αυτά που μπορούν να αντέξουν




ARVE

ΠΗΓΗ : netakias

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ