Reading Time: 3 minutes
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΡΟΥ - ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΜΕΡΟΣ 2ο)
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΡΟΥ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΜΕΡΟΣ 2ο)

Ο Χρήστος Χειμώνας, υποψήφιος βουλευτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, στην εκπομπή «ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ», με την Ελένη Μπακιρτζή.

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ΝΕΩΡΙΟΝ ΝΕΑ Α.Ε.” ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΕΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΕ 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΡΕΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΣΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΩΡΙΟΝ ΣΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ “ONEX SHIPYARDS” ( ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ) ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ (ΘΑΝΟΝΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ) ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ “ΝΕΩΡΙΟΝ ΝΕΑ ΑΕ” ΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ… ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ .

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Κ.Κ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΠΗΓΕΙΟΥ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΝΕΩΡΙΟΝ ΝΕΑ ΑΕ” ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟΣΟΝ ΑΥΤΟΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ,

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΝΩΛΙΤΣΑΚΗΣ ΩΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ AXIS ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΟ Π.Ν., ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΘΗΣΑΝ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199 /04/09//2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

9.0 ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ελλάδα ίσον θάλασσα. Είμαστε οι άνθρωποι της θάλασσας. Έχουμε στο DNA μας την σύνδεσή μας με τη θάλασσα. Η ενίσχυση της θέσης παγκοσμίως της ναυτιλίας ακόμη περισσότερο από ότι είναι σήμερα είναι βασικός στόχος της Ελλήνων Πολιτείας. Σημαντικό επίσης είναι το γεωστρατηγικό σημείο όπου βρίσκεται η Ελλάδα που ενώνει τρείς ηπείρους.
Η ναυτιλία θα θέσει την Ελλάδα ως παγκόσμιο κέντρο συναλλαγών και εμπορίου.
9.1. Η Ελλήνων Πολιτεία έχει σαν στόχο τη βιομηχανική ανάπτυξη της ναυτιλίας σε όλα τα επίπεδα.
9.2. Βασικός στόχος να δημιουργηθούν ελεύθερες ζώνες εμπορίου και διακίνησης, τεράστιοι αποθηκευτικοί χώροι, όλες οι απαραίτητες υποστηρικτικές υπηρεσίες κ.ο.κ.
9.3. Η Πολιτεία θα είναι συνεπίκουρη της ναυτιλίας ώστε να γίνει η Ελλάδα το παγκόσμιο κέντρο εμπορίου και συναλλαγών.
9.4. Θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα ούτως ώστε να υπάρχει υπερσύγχρονο δίκτυο σιδηροδρομικών σταθμών, αεροδρομίων, περιφερειακών δρόμων δομημένων με τις ανάλογες υπηρεσίες, θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονη διαχείριση αποθήκευσης, τελευταίας τεχνολογίας μηχανισμούς φόρτο -εκφορτώσεων, ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης της κίνησης κτλ ούτως ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει ένα υπερσύχρονο διαμετακομιστικό κέντρο και εμπορίου.
9.5. Θα ενισχυθεί η υπάρχουσα ναυπηγική κατασκευαστική τεχνογνωσία καθώς και οι υψηλών προδιαγραφών επισκευές όλων των πλωτών μέσων σε ναυπηγοεπισκευαστικές εγκαταστάσεις.
9.6. Στόχος είναι η κατασκευή υψηλοτάτης τεχνολογίας πλοίων, που θα παρέχουν ασφάλεια, χρηστικότητα και άνεση.
9.7. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί ώστε η ενέργεια που απαιτείται για την κίνηση των πλοίων να αντικατασταθεί με εναλλακτικές μορφές ενέργειας με στόχο την ελεύθερη ενέργεια.
Η Ελλήνων Πολιτεία με το πρόγραμμα αυτό θέτει την Ελλάδα στη θέση που της ανήκει στον τομέα της ναυσιπλοΐας