Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Περιβαλλοντικό έγκλημα στις πηγές Αχέροντα καταγγέλλουν επαγγελματίες του τουρισμού

Περιβαλλοντικό έγκλημα στις πηγές Αχέροντα καταγγέλλουν επαγγελματίες του τουρισμού
Περιβαλλοντικό έγκλημα στις πηγές Αχέροντα καταγγέλλουν επαγγελματίες του τουρισμού

Την έντονη αντίδραση επαγγελματιών του τουρισμού, έχουν προκαλέσει, οι εργασίες που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου στον Αχέροντα για την απομάκρυνση των νεκρών πλατάνων και η στήριξη της όχθης του ποταμού

Ο σύλλογος ξενοδόχων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, εκφράζει την βαθιά του ανησυχία και απογοήτευση για τις συγκεκριμένες εργασίες, κάνοντας λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ ο σκοπός της δράσης είναι η κοπή και η απομάκρυνση των νεκρών πλατάνων και η στήριξη της όχθης του ποταμού, αυτή την στιγμή έχουμε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του χώρου σε χωράφι, έχει αφαιρεθεί κάθε είδος πανίδας και πρασίνου, ενώ τα ρέματα και οι πηγές έχουν μπαζωθεί και ισοπεδωθεί.

Μάλιστα σημειώνουν πως αυτή την στιγμή στον ευαίσθητο χώρο των πηγών, επιχειρεί ένα τεράστιο ερπιστριοφόρο που στις μετακινήσεις του καταστρέφει τα πάντα.

Ο σύλλογος ξενοδόχων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού καλεί επειγόντος την υπεύθυνη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου, να επισκεφτεί τον χώρο και να ενημερώσει κατοίκους και επαγγελματίες για την μελέτη τις δράσεις και για το τι ακριβως σκοπεύουν να κάνουν στο χώρο.

“Γι’ αυτο το περιβαλλοντικό έγκλημα και αν δεν αποκατασταθεί αμέσως θα υπάρξει διεθνής κατακραυγή από oλους τους επισκέπτες που εχουν μαγευτεί απο την μυθικότητα και την ομορφιά των πηγών, μια περιοχής που είναι συνυφασμένη με την Αχερουσία Λίμνη και τις Πύλες του Αδη. Μια εμπειρίας που έχουν μεταλαμπαδεύσει σε όλο τον κόσμο” τονίζουν χαρακτηριστικά οι επαγγελματίες του τουρισμού.

“Αντί σαν χώρα να φτιάχνουμε θεματικά πάρκα με την ανάδειξη της ιστορίας μας, της παράδοσης και της ομορφιάς του τόπου μας (το οικοσύστημα των πηγών του Αχέροντα ειναι απο μονο του μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο με το νερό να αναβλύζει απο τα έγκατα της γης επι σειρά αιώνων) εμείς προσπαθούμε να το καταστρέψουμε και να το μετατρέπουμε σε χωράφια για πικνικ” καταλήγει ο σύλλογος ξενοδόχων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού.

Πηγή

21.0 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

 

21.1. Το γήινο περιβάλλον λειτουργεί κάτω από συνθήκες νομοτέλειας οι οποίες αποδίδουν στα ανθρώπινα όντα έναν τεράστιο σεβασμό που δίνει τη δυνατότητα στο ανθρώπινο γένος να διαβιώνει στις πιο άριστες συνθήκες. Ότι είναι χρήσιμο στον άνθρωπο παρέχεται σε πλήρη αφθονία. Το νερό, το οξυγόνο, οι καρποί της γης μας, τα πολύτιμα στοιχεία που βρίσκονται μέσα στην γη μας, η κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια, η κάλυψη της αισθητικής προσφέρονται αφειδώς από το περιβάλλον μας.

21.2.    Είναι αυτονόητο εφόσον το αντιλαμβανόμαστε να τρέφουμε και να εκδηλώνουμε με πλήρη αμοιβαιότητα τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον μας. Ο απόλυτος σεβασμός προς το περιβάλλον μας αρχίζει με την επαφή που χρειάζεται ο άνθρωπος να έχει με αυτό. Οι περιγραφές της γραμματείας μας είναι ότι οι άνθρωποι ήταν στο παρελθόν σε μεγάλη επαφή μαζί του σεβόμενοι τα θεία δώρα. Όταν διάβαιναν ποταμό έπρεπε πρώτα να καθαριστούν και το διάβαιναν πάντα καθαροί.

21.3. Τα μνημεία που μας άφησαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένα στο περιβάλλον της φύσης. Όπως οι μυκηναϊκοί τάφοι, οι πυραμίδες, οι ναοί και οι κατοικίες.

21.4. Η Ελλήνων Πολιτεία θα αποδίδει το σεβασμό της προς το περιβάλλον με την αρμόζουσα επαφή του ανθρώπου με αυτό. Στις σύγχρονες συνθήκες ότι κατασκευάζεται και δημιουργείται θα γίνεται με απόλυτο σεβασμό προς το περιβάλλον.

21.5. Οι οικισμοί θα είναι προσαρμοσμένοι και με σεβασμό στο περιβάλλον με όλα τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

21.6. Απώτερος σκοπός είναι η σταδιακή αποσυμφόρηση των αστικών κέντρων και η ενδυνάμωση της περιφέρειας καταργώντας σχεδόν την διαβίωση του ανθρώπου σε μεγαλουπόλεις με φυλακές ψυχών και σωμάτων.

21.7. Ο άνθρωπος θα ξαναμάθει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, τι υπάρχει γύρω του, τι συμβαίνει γύρω του, τα συμπαντικά δρώμενα και θα συμμετέχει σε αυτά σαν αναπόσπαστο τμήμα τους.

21.8. Η ενέργεια έχει δοθεί στους ανθρώπους ως θείο δώρο και θα πρέπει να ενσωματώνεται στη δομή της πολιτειακής δράσης με αποδοτικούς πρωτοποριακούς τρόπους.

21.9. Η ενέργεια θα παύσει να είναι στοιχείο εκμετάλλευσης και πλουτισμού των επικυρίαρχων και θα παρασχεθούν από την Ελλήνων Πολιτεία προς τους πολίτες ενέργειες απόλυτα συμβατές με το περιβάλλον σε τιμές που να αντιπροσωπεύουν μόνο το κόστος των εγκαταστάσεων διανομής.

21.10. Όπως επίσης και το νερό ως θείο δώρο θα διανέμεται στους πολίτες μόνο με το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς του (συντήρηση δικτύου διανομής).

21.11. Σε αυτό το περιβάλλον ο άνθρωπος θα τρέφεται μόνο με τους αυθεντικούς καρπούς της γης που έχουν δοθεί γι’ αυτόν και όχι μεταλλαγμένα, τροποποιημένα, κακοποιημένα με χημικές διαδικασίες τρόφιμα και παράγωγα τροφίμων.

21.12. Σεβασμός στο περιβάλλον σημαίνει την απόλυτη ταύτιση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.