Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Το ισραηλινό μοντέλο εξετάζει η Ελλάδα – Στις 21 ή 28/2 θα καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπό όρους

Το ισραηλινό μοντέλο εξετάζει η Ελλάδα - Στις 21 ή 28/2 θα καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπό όρους
Το ισραηλινό μοντέλο εξετάζει η Ελλάδα – Στις 21 ή 28/2 θα καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπό όρους

Βρετανία, Ισραήλ, Τσεχία καταργούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η ελληνική κυβέρνηση μελετάει να καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού υιοθετώντας το ισραηλινό μοντέλο.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού… απέτυχε… αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα καθώς η μια χώρα μετά την άλλη καταργεί αυτό το απαράδεκτο μέτρο υγειονομικού διαχωρισμού μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.
Η μετάλλαξη Omicron ήρθε να αποδείξει ότι το πείραμα απέτυχε καθώς και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και νοσούν.
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν απέδωσε… και για τον λόγο αυτό καταργείται.
Η ελληνική κυβέρνηση μελετάει να καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού υιοθετώντας το ισραηλινό μοντέλο.
Μάλιστα πιθανές ημερομηνίες είναι 21 ή 28 Φεβρουαρίου, στόχος είναι αρχές Μαρτίου 2022 να μην υπάρχει στις βασικές εκδηλώσεις πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Ποιο είναι το Ισραηλινό μοντέλο;

Το Ισραηλινό μοντέλο, περιλαμβάνει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού στις βασικές εκδηλώσεις π.χ. στην εστίαση ή στα γυμναστήρια αλλά θα διατηρηθεί στις μεγάλες εκδηλώσεις όπως γάμοι.
Το Εβραϊκό Πανεπιστημίο της Ιερουσαλήμ, Hebrew University ανέφερε ότι η κορύφωση του κύματος Omicron πέρασε.
Από τις 6 Φεβρουαρίου 2022, θα χρειάζεται μόνο ένα Green Pass σε μεγάλες εκδηλώσεις, η λίστα των οποίων δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί.
Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ενημερωθεί επίσης ώστε να περιλαμβάνει όσους έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ασθενείς που έχουν αναρρώσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες και οποιονδήποτε έχει λάβει την τρίτη ή την τέταρτη δόση του εμβολίου χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.

Από τις 8 Φεβρουαρίου, οι μη εμβολιασμένοι Ισραηλινοί θα μπορούν να πετούν έξω από το Ισραήλ χωρίς να χρειάζονται τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρησή τους.
Οι ταξιδιώτες με συμπτώματα που βγαίνουν αρνητικά με τεστ αντιγόνου θα μπορούν επίσης να πετάξουν χωρίς να χρειάζονται εξέταση PCR.

Hebrew University: Η Omicron κορύφωσε στο Ισραήλ και ξεκινάει η αποκλιμάκωση

Σε μελέτη που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο του κορωνοϊού, οι ερευνητές του Hebrew University τονίστηκε ότι το Ισραήλ πέρασε την κορυφή και ότι τα ποσοστά μόλυνσης και το ποσοστό σοβαρών κρουσμάτων θα πρέπει να μειωθούν τις επόμενες εβδομάδες.
Ωστόσο, τα ποσοστά μόλυνσης θα παραμείνουν υψηλά για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει αποδειχθεί ότι έχει σημαντική επίδραση στη μείωση των ποσοστών μόλυνσης και ασθενειών, ανέφερε το Hebrew University, η τέταρτη δόση μείωσε τον αριθμό των σοβαρών λοιμώξεων κατά 33%.

Κρούσματα και βαριά νοσούντες

Συνολικά 67.580 νέα κρούσματα COVID-19 καταγράφηκαν στις 21 Ιανουαρίου από τα συνολικά 74.312 στις 30 Ιανουαρίου.
Υπάρχουν επί του παρόντος 425.000 ενεργά κρούσματα στο Ισραήλ.
Ο ρυθμός R, ο οποίος δείχνει πόσα κατά μέσο όρο νέα κρούσματα δημιουργεί κάθε φορέας ιού, είναι προς το παρόν κάτω από 1, στο 0,92.
Καθώς ο ρυθμός R μειώνεται, μειώνεται και ο αριθμός των νέων καθημερινών κρουσμάτων, καθώς κάθε άτομο μεταδίδει κατά μέσο όρο τον ιό σε λιγότερα άτομα.

Στην τελευταία καταμέτρηση, καταγράφηκαν 1.084 σοβαρά κρούσματα, ιστορικό υψηλό όλων των εποχών και αύξηση 21,1% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με 247 άτομα σε αναπνευστήρες και 19 συνδεδεμένα με μηχανήματα ECMO.
Το ποσοστό θετικότητας ήταν 26,37%.
Από αυτούς που νοσηλεύονται σήμερα σε σοβαρή κατάσταση, 520 ήταν εμβολιασμένοι, 117 μερικώς εμβολιασμένοι, 427 ήταν ανεμβολίαστοι.

Η πλειονότητα των σοβαρών περιπτώσεων αφορούν άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.
Συνολικά 642.137 άτομα έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19 τέσσερις φορές, 4.442.029 τρεις φορές, 6.093.060 δύο φορές και 6.691.151 έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μια φορά.
Μέχρι σήμερα, 8.804 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον COVID-19 στο Ισραήλ από την έναρξη της πανδημίας.

Τα κράτη τερματίζουν πιστοποιητικά εμβολιασμού και υποχρεωτικότητες εμβολιασμού

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Sanna Marin ανακοίνωσε ότι η χώρα θα άρει όλους τους περιορισμούς για τον COVID-19 έως τα μέσα Φεβρουαρίου, καθώς αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Η άρση των περιορισμών θα πρέπει να γίνει με σταδιακό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι η πανδημία COVID-19 εξακολουθεί να επιβαρύνει τα νοσοκομεία.
Η υπουργός Δικαιοσύνης της Φινλανδίας Anna-Maja Henriksson δήλωσε ότι τα πιστοποιητικά εμβολίων COVID-19 δεν δικαιολογούνται επί του παρόντος.
«Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού περιορίζουν τα βασικά δικαιώματα εκείνων των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά και των υγιών ανθρώπων.
Το πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι κατάλληλο για χρήση σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή η αναγκαιότητα και η αναλογικότητά του είναι δύσκολο να δικαιολογηθούν αυτή τη στιγμή».

Η Φινλανδία προσχωρεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δανία και την Ιρλανδία, οι οποίες έχουν ανακοινώσει όλες ότι είτε θα χαλαρώσουν είτε θα καταργήσουν τους περιορισμούς για τον COVID-19, όπως εντολές για μάσκα ή πιστοποιητικά εμβολίων για τον COVID-19.
«Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί τον επόμενο Δεκέμβριο.
Αλλά υποσχεθήκαμε στους πολίτες της Δανίας ότι θα έχουμε περιορισμούς μόνο εάν είναι πραγματικά απαραίτητοι και θα τους άρουμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Δανίας, Magnus Heunicke.
«Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Τα πιστοποιητικά εμβολίων COVID-19 για εστιατόρια, μπαρ και άλλους χώρους, καθώς και οι εντολές για μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, λήγουν σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες.
Η Δανία είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που άρει όλους τους περιορισμούς.
Νωρίτερα τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε το τέλος ορισμένων περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19 στην Αγγλία, όπως πιστοποιητικά εμβολιασμού, εντολές μάσκας και περιορισμοί εργασίας.
Οι κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας ανακοίνωσαν επίσης εκείνη την εποχή την κατάργηση ορισμένων περιορισμών της Omicron, αν και η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει σε ισχύ.

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ