Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΛ (ΜΕΡΟΣ Ζ): Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ BRETTON WOODS ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΛ (ΜΕΡΟΣ Ζ): Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ BRETTON WOODS ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΛ (ΜΕΡΟΣ Ζ): Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ BRETTON WOODS ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΑΒΑΛΛΑΜΕ 40 ΕΚ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ 25 ΕΚ ΔΟΛΛΑΡΙΑ.ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Η ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΑ 65 ΕΚ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ?? ΟΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ 25% ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.

ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ,ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 1944 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ NEW HAMPSHIRE ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ BRETTON WOODS.
ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ BRETTON WOODS ΙΔΡΥΕΤΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΩΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 22ΑΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 1944 ΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 315 ΤΟΥ 1945.

ΦΕΚ 315 ΤΟ 1945
ΦΕΚ 315 ΤΟ 1945

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ,Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣΕΔΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ,ΚΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΜΠΑΡΟΥΝΗΣ

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 




ARVE

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΑΒΑΛΛΑΜΕ 40 ΕΚ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ 25 ΕΚ ΔΟΛΛΑΡΙΑ

ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Η ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΑ 65 ΕΚ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ? ΟΠΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ 25% ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΧΡΗΜΑ.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΣΜΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

44 ΧΩΡΕΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 198 ΧΩΡΕΣ ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΔΙΟΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΙΝΕΣ ΕΚΛΕΣ ΤΗΣ ΦΕΝΤΕΡΑΛ ΡΕΣΕΡΒ ΣΥΣΤΕΜ ΚΑΙ Ο ΕΔΟΥΑΡΔΟΣ ΜΠΡΑΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΦΕΡΣΤ ΝΑΤΙΟΝΑΛ ΜΠΑΝΚ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΟ ,ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΣΧΥΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ

Μέχρι τότε ίσχυε ο κανόνας του χρυσού, για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες στις συναλλαγές μεταξύ των Κρατών. Για το δολάριο ΗΠΑ ίσχυε η τιμή 1 ουγκιά χρυσού= $35 δολάρια. Σήμερα 1 ουγκιά χρυσού=$1300). Για τη δραχμή $1=30 δρχ.

Ανάλογα όλα τα κράτη αναπροσάρμοζαν τα νομίσματά τους.

Η Συνθήκη BRETTON WOODS -1944 εξασφάλισε:

  1. Πρώτον, ότι δεν υπάρχει απευθείας ισοτιμία μεταξύ χρυσού και των νομισμάτων. (το μόνο νόμισμα που θα είχε αντίκρισμα σε χρυσό, θα ήταν το αμερικανικό δολάριο).

ΑΜΕΣΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥ

Δεύτερον,

  1. εξασφάλισε την μονοπωλιακή διακίνηση αγαθών ανάμεσα στις χώρες.

Αυτό σημαίνει ότι εάν για ένα αγαθό η πραγματική του αξία είναι τρεις δραχμές, συμφωνήσαμε όλοι στον πλανήτη (οι κυβερνήσεις) να έχουμε την δυνατότητα να προσαρμόσουμε την χρηματιστηριακή του αξία (και να το πληρώνουμε τελικά) τριάντα. Ήμασταν τόσο βλάκες να το συμφωνήσουμε ; Όχι.

Η συμφωνία ανάμεσα στα Έθνη είχε ως εξής: Την διαφορά αυτή που προκύπτει μπορούμε να την θεωρήσουμε κέρδος! Το 60% αυτού του κέρδους πηγαίνει σε ένα συγκεκριμένο ιδιαίτερο ταμείο το οποίο καλούμε Παγκόσμιο Ταμείο Καταπιστευμάτων και αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς λογαριασμούς (Combined International Collateral Accounts of the global debt facillity). Το σκεπτικό ήταν το εξής: Δημιουργούμε χρήμα από “αέρα” αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό θα επιστρέψει στους λαούς μέσω προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας (humanitarian relief programs).

ΕΤΣΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟ 2007 ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

ΕΙΝΑΙ 117,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ,Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2007, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΗΝ 1-1-1966 ΚΑΙ 1-1-1967 ΜΕ 4% ΕΠΙΤΟΚΙΟ.

 

ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2007, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΗΝ 1-1-1966 ΚΑΙ 1-1-1967 ΜΕ 4% ΕΠΙΤΟΚΙΟ
ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2007, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΗΝ 1-1-1966 ΚΑΙ 1-1-1967 ΜΕ 4% ΕΠΙΤΟΚΙΟ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΤΛΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 2 ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΥΟ ΦΕΚ, ΕΝΑ ΤΗΣ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 2880 ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΗΣ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ 766/1945 (ΦΕΚ Α’ 315) ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2015 ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΩΝ ΣΑΡΑΝΤΑΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ “ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ“ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ “ΧΡΕΟΛΥΣΙΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ“ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ ΚΛΠ, ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015

 7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.

7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.

7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.

7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.

7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.

7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.

 

7.6.  Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.

7.7.  Για  να  υλοποιηθεί  ένας  τέτοιος  σχεδιασμός  χρειάζεται  χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.

7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.

7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.

Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης τέχνης του Λόγου.

 

ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ 36,18755 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
delagrammatika @gmail.com
6976653520
Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ