Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ

Ακόμη μια φορά η χώρα μας έγινε περίγελος διεθνώς ως προς την διαχείριση κρίσεων. Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από παρόμοιες λανθασμένες αποφάσεις διαχείρισης. Από την μια ένας ιός, από την άλλη πλημμύρες. Την επόμενη φορά θα έρθει ξανά ο στρατηγός άνεμος. Όμως σε κάθε περίπτωση οι πολίτες επωμίζονται τα αποτελέσματα των λανθασμένων αποφάσεων αλλά και το κόστος αυτών. Έτσι θα γίνει και στην παρούσα κατάσταση που δημιούργησε η πρόσφατη κακοκαιρία.

Μην γελιούνται οι πολίτες ότι θα αποζημιωθούν δια την ταλαιπωρία τους. Οι εθνικές οδοί είναι κάποια από τα ασημικά της χώρας που παραχωρήθηκαν σε μονοπωλιακές πρακτικές και εταιρίες ως αποτέλεσμα των μνημονίων από την ανθελληνική διοίκηση της χώρας. Μια οποιαδήποτε εταιρία όπως και εν προκειμένω οι εταιρίες διαχείρισης των εθνικών οδών αποσκοπούν σε κέρδη που όμως ποτέ δεν απέδωσαν στον ιδιοκτήτη του έργου, δηλαδή το έθνος. Αντ’ αυτού θα βάλουν τον ιδιοκτήτη να ξανά πληρώσει τα λάθη της διαχείρισής τους.

Είτε μέσω υψηλότερων διοδίων είτε με κάποια απευθείας χρηματοδότηση από το κράτος, όπως το συνηθίζουν. Είναι πρόσφατο το υπόδειγμα της περί ασημικών αποζημίωση της φράπορτ από το κράτος εξαιτίας της οικονομικής ζημιάς που υπέστη λόγω Covid 19. Είναι παράμυθος λοιπόν ότι πρέπει να περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία και οι υπηρεσίες του κράτους σε καθεστώς ιδιωτικής οικονομίας προκειμένου οι πολίτες να έχουν ποιοτικότερες υπηρεσίες. Αυτό συμβαίνει απλά διότι οι ιδιώτες αποσκοπούν στο κέρδος και όχι στην προσφορά.

Άρα και οι υπηρεσίες θα είναι ακριβές, μη ποιοτικές αλλά ίσως και επικίνδυνες για τους πολίτες. Το πρώτο που ιδιωτικοποιήθηκε στην χώρα είναι η διοίκηση της ίδιας της χώρας. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε όλοι μας. Είναι ουτοπία να περιμένουμε να λάβουμε αποτελέσματα ορθά από μια λανθασμένη επιλογή μας ως πολίτες ή και με την αδιαφορία μας προς τα κοινά. Η ιδιωτική διοίκηση της χώρας φέρνει κέρδη στον ιδιοκτήτη της διοίκησης και όχι στον ιδιοκτήτη της χώρας. Ως εκ τούτου μια όμοια πρακτική στις υποδομές αλλά και στις υπηρεσίες που πρέπει να λαμβάνει ο πολίτης από την πολιτεία του, θα φέρει τα ίδια αποτελέσματα. Θύματα, διαδηλώσεις, μιζέρια και ίσως μια ποιητική έμπνευση και διάθεση στις διαμαρτυρίες του πολίτη προς την διοίκηση της πολιτείας του. Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι εδώ για να επαναφέρει την διοίκηση της πολιτείας στους πολίτες διορθώνοντας ό,τι άδικο έχει συμβεί στα χρόνια της ιδιωτικής διοίκησης της και της αφαίμαξης του πλούτου της.

Εκ του Τμήματος Τύπου Ε.ΣΥ. Κεντρικής Περιφερειακής Διοίκησης Κρήτης Γεώργιος Σχοιναράκης Εκπρόσωπος Τύπου




ARVE

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ