Reading Time: 2 minutes

ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ
ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ

Dimos Dimaresis

Πηγαίνω χθες απόγευμα να βάλω βενζίνη στο αυτοκίνητο και φτάνω στην γνωστή κίτρινη αλυσίδα με σήμα το κοχύλι. Μου λέει πως έχει προσφορά την 100στάρα στην εκπληκτική τιμή των 1,995€ ανά λίτρο , από 2.045€! Του απαντώ πως “προσφορά θα ήταν αν την είχες 1,50€, όχι όσο μου λες” και του λέω να βάλει την μεσαία. (περί ποιότητας καυσίμου θα αναφερθώ άλλη στιγμή). Μου βάζει 20€ , παίρνω την απόδειξη και βλέπω την ανάλυση στην τιμή των φόρων και του καυσίμου. 11,26€ οι φόροι και 8,25€ η βενζίνη.

Αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα έμμεσης φορολογίας που θες δεν θες θα το πληρώσεις. Τις τελευταίες ημέρες ξεσηκώθηκαν πολλοί άνθρωποι για ζητήματα όπως η καταγγελία της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, ο αποκλεισμός των οχημάτων στην Αττική οδό, την κίνηση της Κεραμέως για το θέμα της διδασκαλίας για την προγεννητική αγωγή, την υπόθεση του Παναγιωτόπουλου από τους Ράδιο Αρβύλα, για τις διανομές φαγητού (delivery) μέσα στον χιονιά, για την αποδεδειγμένη ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να διαχειριστεί πάσης φύσεως ακραία καιρικά φαινόμενα.

Δεν ξεσηκώνεστε όμως για τα εξωφρενικά επίπεδα της φορολογίας στην Ελλάδα που δεν συνάδουν με τα επίπεδα μισθών και συντάξεων. Ο ΦΠΑ δεν ξέρεις που καταλήγει , πως και έαν αξιοποιείται. Ο φόρος εισοδήματος, η προκαταβολή του για του χρόνου, το χαράτσι, οι ασφαλιστικές εισφορές, τέλη κυκλοφορίας και πολλά άλλα ακόμα. Πού καταλήγουν όλα αυτά τα χρήματα τόσες δεκαετίες;

Ποια είναι η ανταποδοτικότητα που έχουμε πληρώνοντας τόσα χρήματα; Οι δρόμοι είναι σε άθλια κατάσταση. Τα νοσοκομεία ετοιμόρροπα και με πολύ προσωπικό σε αναστολή επειδή δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Τα σχολεία κάθε χρόνο όλο και χειρότερα. Βαριά βιομηχανία δεν έχουμε, φρόντισαν από την δεκαετία του ’80 να την ξεπαστρέψουν και ότι απέμεινε το ξεπούλησαν σε τιμή ευκαιρίας σε ξένες εταιρίες βλέπε ΕΛΒΟ.

Σου λέει “εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική”. Αυτή όμως καθορίζει την ζωή σου! Τί περιμένεις να συμβεί ώστε να ξεκινήσεις να ερευνάς την αλήθεια και πόσο ακόμα θα παραμένεις παθητικός αποδέκτης της δικής τους επικαιρότητας;

Τουλάχιστον τα μισά ΑΦΜ των Ελλήνων χρωστάνε. Σε εφορία, σε ασφαλιστικό φορέα, σε τράπεζα; χρωστάνε όμως και δεν υπάρχει διέξοδος. Σχεδόν κάθε έτος δίδεται η δυνατότητα για τις 120 δόσεις. Πληρώνεις τις πρώτες 2-3 και μετά χάνεις τις επόμενες. Είναι ένας φαύλος κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ μέχρι να σηκώσεις κεφάλι και να αναζητήσεις την αλήθεια.

Μία αλήθεια που δεν θα στην πουν οι κυβερνήσεις, διότι όλοι τους επωφελούνται να είσαι καλυμμένος με το πέπλο της άγνοιας. Ξέρουν όμως ότι μόλις συντονιστείς και αντιληφθείς πως αποτελείς μέλος ενός συνόλου, της κοινωνίας ενεργώντας ως ένα σώμα, ένας νους δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα.

Ζούμε σε μία χώρα όπου καταπιέζονται 10 εκατομμύρια άνθρωποι, ώστε να ζει άνετα και εις βάρος μας μία χούφτα 10 χιλιάδων ατόμων (κομματικοί παράγοντες, φίλοι, αυλικοί, συγγενείς τους κ.ο.κ.).

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΥΨΩΣΕΙΣ ΑΝΑΣΤΗΜΑ, Ο ΠΟΛΥ “ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ” ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΟ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο λαός πεινάει…και αυτοί μοιράζουν αναδρομικά 4.000 έως 10.000 σε συνταξιούχους βουλευτές…
Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!! (ΒΙΝΤΕΟ)
Απαγόρευσαν τις παρελάσεις για την επέτειο του Όχι επί ποινή φυλάκισης! Τα ίδια έκαναν και Γερμανοί ...
Ο διευθυντής της χειρουργικής του Μαμάτσειου: «Ετοιμάζουν εμβόλιο για να μας εφοδιάσουν με αντισώματ...
Ούτε να είχαμε πόλεμο! Είκοσι νεκροί και 566 τραυματίες σε 503 τροχαία τον Δεκέμβριο στην Αττική
ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΙΤΑΝΙΑΣ ΤΟ 2007
Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Ή ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ; ΜΕΡΟΣ 5ο - Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ... ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11/18 ΣΤΙΣ 7μμ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΛΙΑΚΜΩΝ
ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ Ά ΜΕΡΟΣ 9/6/2019
Η ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΚΟΠΟ ΣΕΡΡΩΝ 17/7/2018
Ζωή Γεωργαντά: «Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία σε βάρος της Ελλάδος…Ήταν ταυτόχρ...