Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ
Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ

Ο Μαρίνος Βαζαίος, υποψήφιος βουλευτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, στην εκπομπή “ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ” με την Ελένη Μπακιρτζή.

ΙΔΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟΝ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΤΟΙΣ. ” Η ΛΟΓΙΚΗ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΑΣ”

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΘΑ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΙ: ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΥΓΧΙΣΗ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΥ ΟΝΤΟΣ ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΚΑΘ’ ΥΠΟΤΑΞΕΙ. ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ.

ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ: ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΕΛΙΞΕΩΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΣΟΥ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ :

1. ΛΟΓΙΚΗ είναι το μέσον το οποίο οδηγεί στην νόηση η οποία αποδέχεται το ορθόν και τo υπαρκτόν αποκλειστικά μόνο μέσω της αποδεικτικής διεργασίας.
2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η οποία θέτει τον άνθρωπο σε απεριόριστη και διαρκή Δυνατότητα δυναμικής, και πρωτίστως βουληματικής πορείας προς την αναζήτηση και εφαρμογή από μέρους του αρχών με την μεγαλύτερη κατά το δυνατόν νομοτελειακή προσέγγιση.
3. ΑΡΕΤΗ είναι γνωσιακή υπεροχή η οποία αποτυπώνεται σε όλες τις εκδηλώσεις και αποφάσεις, χωρίς το ίδιον όφελος ή η έπαρση να είναι το κίνητρο.
4. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ως μέσον για την απόδοση διανεμητικά , διορθωτικά ή και με αμοιβαιότητα του δικαίου.
5. ΙΣΟΤΗΣ είναι η επακριβώς παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση , η αξιοποίηση των ευκαιριών όμως εξαρτάται απο τόν καθένα πολίτη ξεχωριστά.
6. ΑΦΘΟΝΙΑ είναι η επάρκεια παροχής υλικών και πνευματικών αγαθών καθώς και ευκαιριών προς όλους τους πολίτες ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυγή φθόνου.
7. ΑΛΗΘΕΙΑ είναι η έξοδος από την οντολογική λήθη και η ταύτιση της νοητικής λειτουργίας με το υπαρκτό.
8. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ είναι οτιδήποτε διαπερνώντας μέσα από τις αισθήσεις μας καλύπτει την ευαισθησία που έχουμε έμφυτη μέσα μας.
9. ΑΡΜΟΝΙΑ η σύγκλιση, η αρμογή , η σύνδεση διαφορετικών , ή αντιθέτων σε ένα σύνολο με ευρυθμία, ορθή αναλογία και τέλεια συναρμογή.
10. ΑΝΔΡΕΙΑ «Ανδρεία εστί έξις ψυχής ακίνητος υπό φόβου, επιστήμη των κατά πόλεμον πραγμάτων, θάρσος πολεμικόν, εγκράτεια ψυχής προς τα φοβερά και δεινά, τόλμη υπηρετική φρονήσεως, ευθαρσία επί θανάτου προσδοκίας, έξις διαφυλακτική λογισμών ορθών εν κινδύνοις».
11. ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ η πορεία και ο τελικός προορισμός της πορείας του ανθρώπου όταν ταυτίζονται με τον λόγο( σκοπό ) της ύπαρξης του.
12. ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ Η αυτογνωσία μας για το ποιοι είμαστε από που προερχόμαστε σε ποιό σχέδιο εντασσόμαστε και ποιο προορισμό έχουμε.