ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ – ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ

Ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης, υποψήφιος βουλευτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, στην εκπομπή “ΑΝΑ-ΛΥΣΗ” με τον Νίκο Παπουτσή.

Ο ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Κος ΚΩNΣTANTINOΣ ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ-ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΡΙΖΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΗΣΗ.

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.