Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΧΡΕΗ 2 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΤΗΣ COSCO ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΧΡΕΗ 2 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΤΗΣ COSCO ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΧΡΕΗ 2 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΤΗΣ COSCO ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Διέγραψαν χρέη της κινεζικής εταιρείας για δημοτικά τέλη

Την ίδια ώρα που οι πολίτες αναγκάζονται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, ο Δήμος Πειραιά «χαρίζει» χρέη ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ στην κινεζική Cosco.

Το χριστουγεννιάτικο «δώρο» αφορά διαγραφή χρεών της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ -COSCO που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, τα οποία θα μπορούσε να διεκδικήσει ο Δήμος από την κολοσσιαία κινεζική εταιρεία.
Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΟΛΠ ΑΕ το πρώτο εννιάμηνο του 2021 παρουσίασε κέρδη μετά τους φόρους ύψους 29 εκατομμυρίων ευρώ.
Και όμως ο Δήμος Πειραιά φαίνεται πως χαρίζει χρέη στην ΟΛΠ ΑΕ που έχει ως βασικό μέτοχο με 67% τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο Cosco Shipping.

ΠΡΩΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΕΤΑ ΚΥΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ….ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ COSCO ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΠΑΡΑΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 16% ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Στην έκθεση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πειραιά, τα κυριότερα ανείσπρακτα υπόλοιπα απαιτήσεων των βεβαιωμένων χρηματικών καταλόγων του Δήμου κατά την 31.12.2020, αφορούν μεταξύ άλλων: Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλη και πρόστιμα ακίνητης περιουσίας, φόρος ηλεκτροδοτούμενων, πρόστιμα κανονισμού καθαριότητας ΟΛΠ συνολικού ύψους 12.369.815,83 ευρώ.

Δύο εκατομμύρια ευρώ από τα χρωστούμενα της ΟΛΠ ΑΕ διεγράφησαν μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

“STOP” στην Cosco από το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας….Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!

Αντιδρούν κάτοικοι για το “δώρο” του Δήμου στην Cosco

Το χριστουγεννιάτικο «δώρο» του Δήμου Πειραιά προς την ΟΛΠ ΑΕ με βασικό μέτοχο την κινεζική Cosco, καυτηριάζει η δημοτική κίνηση «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α΄ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» η οποία ρωτά τη δημοτική αρχή των κυρίων Μώραλη – Βλαχάκου:
«Για ποιο λόγο ο Δήμος Πειραιά δεν διεκδικεί προς όφελος του Δήμου Πειραιά τα χρέη της ΟΛΠ ΑΕ;

Πως είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να παρουσιάζει κάθε χρόνο στους πολίτες την COSCO ως δωρήτρια δωροεπιταγών και κατασκευάστρια παιδικών χαρών στο Παλατάκι και να υπογράφει μνημόνια συνεργασίας μαζί της όταν η εταιρεία δεν αποδίδει τα οφειλόμενα;
Κατά την παροιμία «Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω» η COSCO όχι μόνο δεν πληρώνει αυτά που οφείλει στον Δήμο, αλλά εμφανίζεται και ως ευεργέτιδα με τα χρήματα των δημοτών!

Γιατί η Δημοτική αρχή δεν παρουσιάζει με διαφάνεια τα στοιχεία αυτά των οφειλών αλλά τα διαγράφει εν αγνοία τους; Ποιες είναι οι ενέργειες των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες;

Καλούμε την Δημοτική αρχή να διεκδικήσει και να εισπράξει τα χρέη της COSCO προς τον Δήμο Πειραιά όπως τα εισέπραξε και η Δημοτική αρχή Κερατσινίου- Δραπετσώνας (6 εκατομμύρια) κατόπιν προσφυγής της στα δικαστήρια.

Καλούμε την Δημοτική αρχή να παρουσιάσει στους δημότες αναλυτικά τα χρέη της COSCO και να σταματήσει το λιβάνισμα των δωρητών και ευεργετών με τα χρήματα των Πειραιωτών!».

ΠΗΓΗ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.”

«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.». ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ.

 
 
Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ