Ο Άρειος Πάγος έδειξε την πόρτα της εξόδου σε 6 δικαστικούς που καθυστερούσαν υπερβολικά την έκδοση αποφάσεων
Ο Άρειος Πάγος έδειξε την πόρτα της εξόδου σε 6 δικαστικούς που καθυστερούσαν υπερβολικά την έκδοση αποφάσεων

Ο Άρειος Πάγος έδειξε την πόρτα της εξόδου σε 6 δικαστικούς που καθυστερούσαν υπερβολικά την έκδοση αποφάσεων

Τη βούληση να μην δέχονται πλεον την επώαση φαινομένων “αρνησιδικίας”, δηλαδή υπέρμετρων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων που καθιστά την έννοια δικαιοσύνη κενό γράμμα για τους πολίτες, εξέφρασε η Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου που έδειξε την πόρτα της εξόδου σε έξι δικαστικούς λειτουργούς απο τους 8 που ειχαν παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης .

Πρόκειται για 6 γυναίκες δικαστές και συγκεκριμένα μια πρόεδρο Πρωτοδικών, 3 Πρωτοδίκες και οι 2 Ειρηνοδίκες, οι οποίες βάση νόμου έχουν τη δυνατότητα να μεταπηδήσουν στον δημόσιο τομέα ως υπάλληλοι.

Οι περιπτώσεις

Όλες οι περιπτώσεις των δικαστών που αποπέμφθηκαν αφορούσαν καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων και υπηρεσιακή ανεπάρκεια.

– Η πρόεδρος Πρωτοδικών ζήτησε μια ακόμα φορά αναβολή εκδίκασης και μόλις το αίτημά της απορρίφθηκε ομοφωνα, παραιτήθηκε με αποτέλεσμα να παραμείνει οριστικά εκτός δικαστικού σώματος.

-Η μία Πρωτοδίκης η οποία ξεκίνησε τις καθυστερήσεις από το 2015 και από τότε μέχρι τώρα της είχαν επιβληθεί από τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια 10 πειθαρχικές ποινές (χρηματικά πρόστιμα, στερήσεις μισθού 1 και 2 μηνών, κ.λπ.). Όπως αναφέρθηκε είχε υπέρμετρες καθυστερήσεις (115 υποθέσεων) με κίνδυνο να επέλθει παραγραφή αδικημάτων, ενώ ελάμβανε αναρρωτικές άδειες τις ημέρες που είχε υπηρεσία στο δικαστήριο που υπηρετούσε.

-Αλλη Πρωτοδίκης πριν φτάσει στην Ολομέλεια με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, το 2021 καθυστερήσεις 126 υποθέσεων πέραν το 8 μηνών, μεγάλο αριθμό μεταχρεώσεων (αφαιρέσεις) υποθέσεων σε άλλους συναδέλφους της, κατά το παρελθόν είχε σε βάρος της 12 πειθαρχικές αγωγές για καθυστερήσεις. Σε μερικές εξ αυτών απαλλάχτηκε, ενώ με άλλες της επιβλήθηκε στέρηση αποδοχών ενός μηνός, επίπληξη, κ.λπ. Για τις καθυστερήσεις αυτές προέβαλε λόγους υγείας.

– Για τις περιπτώσεις των Ειρηνοδικών στην πράξη ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν, ομόφωνα, οι οριστικές απολύσεις που ήδη είχαν ήδη αποφασιστεί από τα πειθαρχικά συμβούλια.

-Σε έναν αντεισαγγελέα Εφετών επικυρώθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης 3 μηνών, όχι όμως για καθυστερήσεις, αλλά για αναρτήσεις του στο facebook και σε έναν εισαγγελέα Πρωτοδικών επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή της στέρησης ενός μισθού.

Του Παναγιώτη Στάθη πηγη: capital

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΠΑΝΤΟΥ - ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ H ΑΝAΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ BLOG H SITES & ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕTIKEΣ ΟΜΑΔΕΣ facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι δικαστές φροντίζουν για τις τσέπες τους αλλά νόμιμα τα μνημόνια
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΡΟ
Η ΠΡΟΔΗΛΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Στον πάτο η Ελλάδα και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης
Η λίστα με τους δικαστές που "εκβιάζονται"... με τα πάθη τους!
ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ" "ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" ΣΟΥ;
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
O ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑ Μ.Μ.Ε. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2...
Το δικαίωμα των κρατουμένων στην ζωή vs της δημόσιας ασφάλειας και τάξης
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ
Ανακοίνωση ΣΕΗ για Λιγνάδη Είμαστε ζώντες και παρόντες σε ένα έγκλημα