Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Η Νανά Εμενίδου, υποψήφια βουλευτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, στην εκπομπή «ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ … Ε.ΣΥ.;», με τον Σωτήριο Ασημακόπουλο.
ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΕΘΝΗ (ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ) ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ (ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ).
ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΗ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟ ΛΙΘΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, «ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΟΙΝΗ ΗΘΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ»[4].
ΟΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑ«ΔΙΚΑΙΩΜΑ» ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΔΙΑΜΑΧΗΣ.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ,ΠΟΥ ΔΙΑ-ΦΥΛΑΤΤΕΙ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.1. ΛΟΓΙΚΗ είναι το μέσον το οποίο οδηγεί στην νόηση η οποία αποδέχεται το ορθόν και τo υπαρκτόν αποκλειστικά μόνο μέσω της αποδεικτικής διεργασίας.
2. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η οποία θέτει τον άνθρωπο σε απεριόριστη και διαρκή Δυνατότητα δυναμικής, και πρωτίστως βουληματικής πορείας προς την αναζήτηση και εφαρμογή από μέρους του αρχών με την μεγαλύτερη κατά το δυνατόν νομοτελειακή προσέγγιση.
3. ΑΡΕΤΗ είναι γνωσιακή υπεροχή η οποία αποτυπώνεται σε όλες τις εκδηλώσεις και αποφάσεις, χωρίς το ίδιον όφελος ή η έπαρση να είναι το κίνητρο.
4. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ως μέσον για την απόδοση διανεμητικά , διορθωτικά ή και με αμοιβαιότητα του δικαίου.
5. ΙΣΟΤΗΣ είναι η επακριβώς παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση , η αξιοποίηση των ευκαιριών όμως εξαρτάται απο τόν καθένα πολίτη ξεχωριστά.
6. ΑΦΘΟΝΙΑ είναι η επάρκεια παροχής υλικών και πνευματικών αγαθών καθώς και ευκαιριών προς όλους τους πολίτες ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυγή φθόνου.
7. ΑΛΗΘΕΙΑ είναι η έξοδος από την οντολογική λήθη και η ταύτιση της νοητικής λειτουργίας με το υπαρκτό.
8. ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ είναι οτιδήποτε διαπερνώντας μέσα από τις αισθήσεις μας καλύπτει την ευαισθησία που έχουμε έμφυτη μέσα μας.
9. ΑΡΜΟΝΙΑ η σύγκλιση, η αρμογή , η σύνδεση διαφορετικών , ή αντιθέτων σε ένα σύνολο με ευρυθμία, ορθή αναλογία και τέλεια συναρμογή.
10. ΑΝΔΡΕΙΑ «Ανδρεία εστί έξις ψυχής ακίνητος υπό φόβου, επιστήμη των κατά πόλεμον πραγμάτων, θάρσος πολεμικόν, εγκράτεια ψυχής προς τα φοβερά και δεινά, τόλμη υπηρετική φρονήσεως, ευθαρσία επί θανάτου προσδοκίας, έξις διαφυλακτική λογισμών ορθών εν κινδύνοις».
11. ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ η πορεία και ο τελικός προορισμός της πορείας του ανθρώπου όταν ταυτίζονται με τον λόγο( σκοπό ) της ύπαρξης του.
12. ΓΝΩΘΙ ΣΕΑΥΤΟΝ Η αυτογνωσία μας για το ποιοι είμαστε από που προερχόμαστε σε ποιό σχέδιο εντασσόμαστε και ποιο προορισμό έχουμε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.