Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΦΡΕΣΚΟ" Ή "ΦΥΣΙΚΟ" ΤΡΟΦΙΜΟ
Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ “ΦΡΕΣΚΟ” Ή “ΦΥΣΙΚΟ” ΤΡΟΦΙΜΟ
Ο Αντώνιος Χαραλάμπους, υποψήφιος βουλευτής της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, στην εκπομπή «ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ … Ε.ΣΥ.;;», με την Ειρήνη Στυλίκη.
ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΦΡΕΣΚΟ» Η «ΦΥΣΙΚΟ» ΤΡΟΦΙΜΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΕ ΚΑΝΤΙΝΕΣ, ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ, ΤΥΡΟΠΙΤΑΔΙΚΑ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.
ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ, ΩΣΤΕ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΟΤΙ Η ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ… ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ ΜΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΦΡΕΣΚΑΔΑΣ; Η ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΑΡΩΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ, ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ, ΔΙΟΓΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ), ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ.
ΜΟΝΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΣΥΧΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ Η ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ. Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΛΕΕΙ Η ΑΓΟΡΑ, ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΙΣΩ. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΟΤΑΝ ΗΔΗ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ 2005 ΠΕΡΙΠΟΥ 15% ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΦΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ Ή ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ;
ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΡΦΕΑΣ WEBTV ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΥΛΙΚΗ.



ARVE

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .
5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.
5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ