Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Υπονομεύθηκε παγκοσμίως ο ρόλος της ΕΛΒΟ
Υπονομεύθηκε παγκοσμίως ο ρόλος της ΕΛΒΟ

Υπονομεύθηκε παγκοσμίως ο ρόλος της ΕΛΒΟ

Η διοίκηση του ΕΚΘ αναφέρει ότι η ΕΛΒΟ οδηγήθηκε στην «υπονόμευση του ρόλου και του έργου της στον παγκόσμιο χάρτη»

Για πιέσεις της τρόικας και άλλων ξένων συμφερόντων όσον αφορά στην αίτηση ειδικής εκκαθάρισης του ελληνικού δημοσίου που έκανε δεκτή το Πολυμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για την ΕΛΒΟ κάνει λόγο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

 

Η διοίκηση του ΕΚΘ αναφέρει ότι η ΕΛΒΟ οδηγήθηκε στην «υπονόμευση του ρόλου και του έργου της στον παγκόσμιο χάρτη».

Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η διαδικασία υποβολής της αίτησης κινήθηκε με «πολιτικά κριτήρια και κάτω από τις πιέσεις της τρόικας και των ξένων συμφερόντων», ενώ υπογραμμίζεται ότι η ΕΛΒΟ έχει πολύτιμη τεχνογνωσία και ότι μεταξύ άλλων είναι η αποκλειστική εταιρεία παγκοσμίως με άδεια παραγωγής Hummer από την αμερικανική AM General.

«H δικαστική απόφαση βάζει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της ΕΛΒΟ σε νέες συμβάσεις και προγράμματα, σε μια περίοδο που η εταιρεία κάνει σημαντικά βήματα εξωστρέφειας με ξένους οίκους και προσπάθειες διείσδυσης σε μεγάλες διεθνείς αγορές» αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Επισημαίνει δε ότι η Βόρεια Ελλάδα δεν αντέχει άλλες απώλειες θέσεων εργασίας και υπογραμμίζει ότι  πρέπει να διασφαλιστεί τώρα το μέλλον των εργαζομένων της ΕΛΒΟ «που παραμένουν επί πέντε μήνες απλήρωτοι και ζουν με τον φόβο και την ανασφάλεια οι ίδιοι και οι οικογένειες τους»

Αύριο, οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Πηγή: naftemporiki  Πέμπτη, 30 Ιαν 2014 19:49

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

14.0 ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

14.1. Πάγια θέση της Πολιτείας είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για πόλεμο.
14.2. Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους.
14.3. Οι ένοπλες δυνάμεις θα ενισχυθούν και στους τρεις κλάδους τους και στον στρατό ξηράς και στο ναυτικό και στην αεροπορία με τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα. Θα δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή των ανωτέρων οπλικών συστημάτων σε κατασκευαστικές μονάδες αμιγώς ελληνικές.
14.4. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα σύνορα, τόσο στην Ηπειρωτική Ελλάδα όσο και στα νησιά. Όλες οι περιοχές θα επανδρωθούν με υπερσύγχρονες μονάδες παρακολούθησης και άμεσης παρέμβασης τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό.
14.5. Ιδιαίτερη φροντίδα θα τηρηθεί για τη σίτιση και διαμονή στα στρατόπεδα. Θα τηρούνται υψηλές προδιαγραφές διαβίωσης γιατί οι ένοπλες δυνάμεις είναι πολύτιμες για την πολιτεία.
14.6. Τα κέντρα εκπαίδευσης και εξάσκησης θα είναι υψηλών τεχνικών προδιαγραφών και θα ακολουθούν αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και ετοιμότητας άμεσης ανάγκης στη ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα.
14.7. Θα αξιοποιηθεί διεθνώς κάθε δυνατή συνεργασία, που μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη προς την επίτευξη αυτού του σκοπού. Θα δοθεί προτεραιότητα εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ΣΕΛΙΔΑ 28 από 40  Ελλήνων επιστημόνων και εφευρετών, που είναι προσαρμοσμένες στην γεωγραφική μορφολογία του Ελληνικού χώρου.
14.8. Θα σταματήσει η διαρροή των καινοτόμων αυτών εφευρέσεων προς ξένα προς το ελληνικό κράτος κέντρα εφαρμογής και θα εφαρμόζονται και εξελίσσονται μόνο από ελληνικά εργοστάσια σε συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις.
14.9. Με απόλυτο σεβασμό η Πολιτεία έναντι αυτών που υπηρετούν το μέγιστο καθήκον της ασφάλειας της χώρας μας, τους διασφαλίζει ώστε να μην έχουν καμία αναστολή και εμπόδιο στην εκτέλεση του καθήκοντός τους.
14.10. Η Πολιτεία θα τους εξασφαλίσει μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά, ώστε απερίσπαστοι να εκτελούν το χρέος τους προς την πατρίδα.
14.11. Η γνώση τους και εμπειρία τους είναι χρήσιμη και απαραίτητη και ως τέτοια πρέπει να μεταφέρεται στους νεότερους αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες των ενόπλων δυνάμεων.
14.12. Η εκπαίδευση όλων των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις θα είναι ύψιστης ποιότητος, καθώς επίσης θα γίνει αναβάθμιση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων με απόλυτο σεβασμό για το έργο που έχουν αναλάβει.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ