Καρανέστωρ Εμμανουήλ στην Politic.gr: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα μόνο από τον τουρισμό»

220
Καρανέστωρ Εμμανουήλ στην Politic.gr: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα μόνο από τον τουρισμό»
Καρανέστωρ Εμμανουήλ στην Politic.gr: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα μόνο από τον τουρισμό»
Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά
Καρανέστωρ Εμμανουήλ στην Politic.gr: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα μόνο από τον τουρισμό»
Καρανέστωρ Εμμανουήλ στην Politic.gr: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα μόνο από τον τουρισμό»

Τις δικές του θέσεις για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, και κυρίως του ελληνικού τουρισμού, παρέθεσε στην Politic.gr ο υποψήφιος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Καρανέστωρ Εμμανουήλ, με τον πολιτικό φορέα “Ελλήνων Συνέλευσις”

Ο κ. Καρανέστωρ Εμμανουήλ έθεσε τις θέσεις του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» αναφορικά με το μείζον θέμα του τουρισμού της χώρας αλλά μίλησε και για την πόλη του, τη Θεσσαλονίκη.

-Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό της χώρας μας φέτος χωρίς να προκαλέσουμε μια ακόμη έξαρση της πανδημίας Covid-19;

Καταρχήν για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τον τουρισμό και να υπάρξει ανάπτυξη θα πρέπει να έχουν μπει οι σωστές βάσεις και υποδομές που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Αν υπήρχαν όπως πρέπει δεν θα ανησυχούσαμε για τυχόν έξαρση της πανδημίας-επιδημίας, όπως θέλετε πείτε την.

Το κομμάτι του τουρισμού δεν είναι μόνο η θάλασσα, οι τουρίστες και τα ξενοδοχεία, αλλά προεκτείνεται σε πολλά επίπεδα, όπως είναι η υγεία,η παιδεία ,η οικονομία, όλα είναι αλληλένδετα.

-Ποιες βασικές παρεμβάσεις θα θέλατε να δείτε από την κυβέρνηση στον τουρισμό;

Όπως είπα, λείπουν οι υποδομές από την Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει καθόλου έργα αναπτυξιακά πουθενά, πόσο μάλλον στο κομμάτι του τουρισμού.

Για παράδειγμα, θέλεις να πας για ένα μπάνιο στην Χαλκιδική και κάνεις 2 ώρες να πας και άλλες τόσες και παραπάνω να γυρίσεις. Είναι ένα πρόβλημα πολλών χρόνων, αλλά βλέπουμε ότι καμία από τις κυβερνήσεις δεν επιλήφθηκαν του θέματος.

Επίσης βλέπουμε ότι αν θέλει κάποιος να ταξιδέψει σε κάποιο νησί θα πρέπει να μεταβεί πρώτα στην Αθήνα και να πάρει το πλοίο από εκεί.

Ολόκληρη συμπρωτεύουσα με μεγάλο λιμάνι και δεν έχουμε απευθείας γραμμές για τα νησιά.

Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να γίνουν ριζικές παρεμβάσεις ώστε να μπορέσει ο τουρίστας-πολίτης αυτής της χώρας, ο οποίος πληρώνει τους φόρους του, να δει και έργα ανταποδοτικά προς τον ίδιο.

-Τι απαντάτε στις φωνές που λένε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει τόση μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό;

Ίσα-ίσα η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει τεράστια έσοδα μόνο από τον τουρισμό.

Ζούμε σε μια χώρα που έχουμε ήλιο τον περισσότερο καιρό του χρόνου, έχουμε χιονοδρομικά κέντρα τα οποία είναι ανεκμετάλλευτα, έχουμε 750 ιαματικές πηγές από τις οποίες οι 70 μόνο είναι σε λειτουργία. Θα μπορούσαμε να κρατάμε τον τουρισμό σε υψηλά επίπεδα όλο τον χρόνο.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν φροντίσει με τις τακτικές που εφαρμόζουν να κλείσουν όλες τις επιχειρήσεις, έτσι το μόνο υγιές που έχει μείνει προς το παρόν είναι ο τουρισμός, που όπως μπορούμε να δούμε ούτε εκεί δίνουν βάση οι κυβερνώντες διότι από τα 801 δις που έχουμε στον κρατικό προϋπολογισμό μόνο 57 εκατομμύρια δαπανώνται στον τουρισμό.

-Σε περίπτωση που η Ελλήνων Συνέλευσις αναλάμβανε τη διακυβέρνηση της χώρας, ποια θα ήταν τα πρώτα μέτρα που θα έπαιρνε για το νευραλγικό τομέα του τουρισμού;

Όπως θα γνωρίζετε, η Ελλήνων Συνέλευσις έχει καταθέσει τις προγραμματικές δηλώσεις με την ίδρυσή της στις 4-9-2015, όπου μέσα αναγράφουμε ακριβώς τί έργα θα πραγματοποιηθούν και από που θα αντλήσουμε τα χρήματα.

Όπως ( απόσπασμα από τις προγραμματικές δηλώσεις )

12.1. Έχουν προγραμματιστεί ιλιγγιώδεις επενδύσεις για χειμερινό και θερινό τουρισμό.

12.2. Θα δοθεί η ευκαιρία στον καθένα που θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα να το πραγματώσει.

12.3. Αυτό σημαίνει τεράστιες υποδομές, ένα τεράστιο δαιδαλώδες οδικό δίκτυο στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα με μεγάλους αυτοκινητόδρομους , με συνδέσεις μεταξύ τους, με παράλληλη σύνδεση αυτών με αμαξοστοιχίες υψηλών ταχυτήτων και μεγίστης ασφάλειας καθώς και με άμεση σύνδεση των ανωτέρω με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.

12.4. Όλες οι πόλεις και οι κωμοπόλεις θα εξυπηρετούνται σε όλη την έκταση τους με άμεση πρόσβαση από οικολογικούς συρμούς πόλεων …

Και άλλα πολλά, τα οποία μπορεί ο κάθε πολίτης να τα διαβάσει μέσα από τις προγραμματικές δηλώσεις. Και όχι μόνο για τον τουρισμό , αλλά και σε όλα τα επίπεδα ,υγεία, πολιτισμός, βιοτεχνία, σώματα ασφαλείας, νερό, παιδεία κ.α.

-Είναι αρκετοί εκείνοι που ασκούν κριτική στον πολιτικό φορέα σας, κάνοντας λόγο για ανέφικτες υποσχέσεις και… μεγάλα λόγια. Τι έχετε να τους απαντήσετε;

Η Ελλήνων Συνέλευσις έχει ιστορία 6 χρόνων. Όποιος γνωρίζει και ανατρέξει στο παρελθόν θα δει οτι μόνο λόγια δεν είμαστε.

Καταρχήν, και το πιο σημαντικό, είναι ότι έχουμε καταθέσει τις προγραμματικές δηλώσεις μας στον Άρειο Πάγο με αρ.πρωτ. 6199/ 4-9-2015 ,κάτι που δεν έχει κάνει μέχρι τώρα κανένα κόμμα, κανένα κίνημα, κανένας φορέας.

Άρα δεν υποσχόμαστε τίποτα! Έχουμε δεσμευτεί προς τους Έλληνες πολίτες αδελφούς μας.

Κατά δεύτερον η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες να θέσουν την υποψηφιότητα τους ,εξάλλου από την ίδρυση μας λέμε στον πολίτη ότι πρέπει εμείς οι ίδιοι να πάρουμε την διακυβέρνηση της χώρας. Οι βουλευτές θα βγαίνουν από την βάση ,ο ίδιος ο πολίτης θα αποφασίζει ποιος θα τον εκπροσωπεί. Άλλωστε η πραγματική δημοκρατία έχει ΜΟΝΟ δημόσια διοίκηση.

-Είστε υποψήφιος στην Β’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Ποια θεωρείτε ως μείζονα προβλήματα της συμπρωτεύουσας και αντίστοιχα ποια είναι τα πλεονεκτήματά της, που πρέπει να αξιοποιηθούν περαιτέρω;

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και σε όλα τα επίπεδα :

παιδεία, υγεία, ασφάλεια, κυκλοφοριακό, εργασιακό.  Κάθε μέρα μόνο προβλήματα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Η Ελλήνων Συνέλευσις έρχεται να βάλει ένα τέρμα σε όλα αυτά. Έχουμε τον πλούτο, έχουμε την γνώση! Το μόνο που μένει είναι η ένωση όλων των ανθρώπων!

Διότι τι έχουμε να χωρίσουμε εμείς οι άνθρωποι ; Θέλετε εσείς κάτι διαφορετικό από εμένα; Όλοι τα ίδια δεν θέλουμε; Ωραία, λοιπόν, ελάτε να ενωθούμε να πάρουμε την χώρα εμείς οι Έλληνες στα χέρια μας και να την φτιάξουμε έτσι όπως της αρμόζει με ΑΞΙΕΣ και ΑΡΧΕΣ!!!

ΠΗΓΗ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

12.0 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Βρισκόμαστε σε έναν χώρο που είναι η καθέδρα των Θεών και για μας τους ανθρώπους θείο δώρο με τον Απολλώνιο Ήλιο να λάμπει εδώ.
Με τον Ποσειδώνα να έχει μεγαλουργήσει με το υδάτινο στοιχείο που περιβάλλει τις τεράστιες ακτογραμμές μας. Πραγματικά όλοι οι άνθρωποι στον υπόλοιπο πλανήτη γαία, έχουν όνειρο να επισκεφτούν την Ελλάδα.
12.1. Έχουν προγραμματιστεί ιλιγγιώδεις επενδύσεις για χειμερινό και θερινό τουρισμό.
12.2. Θα δοθεί η ευκαιρία στον καθένα που θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα να το πραγματώσει.
12.3. Αυτό σημαίνει τεράστιες υποδομές, ένα τεράστιο δαιδαλώδες οδικό δίκτυο στην Ηπειρωτική και Νησιωτική Ελλάδα με μεγάλους αυτοκινητόδρομους, με συνδέσεις μεταξύ τους, με παράλληλη σύνδεση αυτών με αμαξοστοιχίες υψηλών ταχυτήτων και μεγίστης ασφάλειας καθώς και με άμεση σύνδεση των ανωτέρω με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
12.4. λες οι πόλεις και οι κωμοπόλεις θα εξυπηρετούνται σε όλη την έκταση τους με άμεση πρόσβαση από οικολογικούς συρμούς πόλεων.
12.5. τη χώρα της θάλασσας θα κατασκευαστούν τεράστιες μαρίνες, υπερσύγχρονες, για να δέχονται επισκέπτες από όλο τον πλανήτη και με επανδρωμένες τις γύρω περιοχές για τις αναγκαίες υποστηρικτικές υπηρεσίες.
12.6. Θα ανοιχθούν χιλιάδες παραδείσιες τοποθεσίες για φιλοξενία των επισκεπτών σε ορεινές και σε παραθαλάσσιες περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας, πάντοτε με σεβασμό προς το φυσικό περιβάλλον.
12.7. Αυτές οι εγκαταστάσεις θα είναι ενταγμένες απόλυτα στο φυσικό περιβάλλον ούτως ώστε θα αποτελούν πρότυπα διαβίωσης των ανθρώπων, όπως αυτόνομες κατοικίες με οργάνωση κωμόπολης ή χωριού.
12.8. λες οι τοποθεσίες θα έχουν την καλύτερη επισκεψιμότητα και προσβασιμότητα με τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα, οδικά, αεροπορικά, ακτοπλοϊκά κλπ.
12.9. Θα προάγεται ο ελληνικός τρόπος διατροφής, που είναι ο καταλληλότερος και υγιεινότερος για τον άνθρωπο.
12.10. Ο κάθε επισκέπτης θα υπογράφει δήλωση δέσμευσης για την τήρηση των προϋποθέσεων και κανόνων που απαραίτητα πρέπει να τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στον Ελλαδικό χώρο, όπως τον απόλυτο σεβασμό του φυσικού Ελληνικού Περιβάλλοντος, την εναρμόνιση του στους νόμους της Πολιτείας καθώς και τον απόλυτο σεβασμό των δρώμενων από τους ιθαγενής αυτόχθονες Έλληνες επί ποινής αυστηρής τιμωρίας όπως η απέλαση του με απαγόρευση την επαν’ είσοδο του στην χώρα μας δια παντός.
12.11. Θα προβάλλεται η διαβίωση του ανθρώπου σε ένα φυσικό καθαρά Ελληνικό περιβάλλον. Η υψηλοτάτη ποιότητα εξυπηρέτησης και προσφοράς προϊόντων που θα παρέχονται θα είναι το κίνητρο της ανταμοιβής του παραγόμενου έργου.
12.12. Ο τουρισμός θα είναι το μέσο επίδειξης και γνωστοποίησης της ταυτότητας της χώρας μας παγκοσμίως.
12.13. Θα γίνει παγκόσμια διαφήμιση μέσω του τουρισμού ότι η Ελλάς είναι παγκόσμια πολιτική, οικονομική, πολιτιστική δύναμη.
Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ