Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
NEA Φωτιά στα Βίλια: εκκενώσεις, καμένα σπίτια και αγωνία για τον Κιθαιρώνα
NEA Φωτιά στα Βίλια: εκκενώσεις, καμένα σπίτια και αγωνία για τον Κιθαιρώνα

NEA Φωτιά στα Βίλια: εκκενώσεις, καμένα σπίτια και αγωνία για τον Κιθαιρώνα

Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια έχουν καεί στον Προφήτη Ηλία, την ώρα που δίνεται μάχη για να μην περάσει η φωτιά στον Κιθαιρώνα.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε εκ νέου στα Βίλια, με αποτέλεσμα να ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κάζα των Βιλίων Αττικής, ενώ οι φλόγες έφθασαν στα πρώτα σπίτια του οικισμού Προφήτη Ηλία που έχει εκκενωθεί, μέσω του 112, όπως και τα Βίλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερα σπίτια έχουν καεί στον Προφήτη Ηλία, την ώρα που δίνεται πραγματική μάχη για να μην περάσει η φωτιά στον Κιθαιρώνα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 12:15 ΠΕΡΙΠΟΥ. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΟΥΤΕ ΟΧΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑΕΡΙΟ ΜΕΣΟ.




ARVE

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΕΣ ΑΦΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ:

Στην περιοχή επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων: δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 8 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ερυθρός Σταυρός, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ, κάτι που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ότι το πυρινο μέτωπο έχει μήκος τουλάχιστον 1,5 χιλιόμετρα και καίει σε παρθένο δάσος.

Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ : ant1news

ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ;

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ