Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Ζήτω η απολιγνιτοποίηση – Ξεκινάει η 3η μονάδα της Μεγαλόπολης που έχει τεθεί επίσημα εκτός συστήματος από τον Μάρτιο!!
Ζήτω η απολιγνιτοποίηση – Ξεκινάει η 3η μονάδα της Μεγαλόπολης που έχει τεθεί επίσημα εκτός συστήματος από τον Μάρτιο!!

Ζήτω η απολιγνιτοποίηση – Ξεκινάει η 3η μονάδα της Μεγαλόπολης που έχει τεθεί επίσημα εκτός συστήματος από τον Μάρτιο!!

Η λιγνιτική μονάδα 3 της Μεγαλόπολης έχει κλείσει οριστικά , έχει τεθεί εκτός συστήματος από τον Μάρτιο του 2021. Ουσιαστικά έχει να λειτουργήσει αρκετούς μήνες πριν. Το προσωπικό μετατέθηκε στην μονάδα 4 , οι αυλές λιγνίτη άδειασαν.

Ο διαχειριστής του συστήματος ΑΔΜΗΕ είχε κάνει γνωστό στην ΔΕΗ ότι η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης δεν πρέπει να κλείσει πρόωρα για λόγους ευστάθειας. Η ΔΕΗ και η Κυβέρνηση την έκλεισαν.

Η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης εμφανίζεται ξαφνικά να μπαίνει σε λειτουργία σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 στις 8 το πρωί.

Πως να το πει κανείς; κακόγουστο αστείο; Πρωταπριλιάτικο ψέμα;

Η απολιγνιτοποίηση και οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ανατρέπονται στην πράξη και οι πολιτικοί σχεδιασμοί πηγαίνουν περίπατο.

Λόγω καύσωνα το ηλεκτρικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεί με αποφάσεις που πάρθηκαν χωρίς προετοιμασία και χωρίς να έχουν την παραμικρή λογική.

Τώρα μαζεύουμε όσους εργαζόμενους βρούμε για να την ξεκινήσουμε άρον-άρον! Η μονάδα 3 ξεκινάει γιατί δεν υπάρχουν λύσεις, δεν υπάρχουν εφεδρείες. Αρκεί η ζέστη και μια βλάβη να βυθίσει την Ελλάδα της απολιγνιτοποίσης του 2021 στο σκοτάδι. Ο υπουργός κ. Σκρέκας ζητάει από τους πολίτες να μην καταναλώνουν άσκοπα ρεύμα!! και κάνει έκτακτες συσκέψεις.

Αρκετό καιρό τώρα η ηλεκτροδότηση της χώρας στηρίζεται στα υδροηλεκτρικά που τα έχουμε αδειάσει, στις εισαγωγές που τις πληρώνουμε με συνάλλαγμα, στον λιγνίτη που είναι ακριβός. Όμως οι μονάδες αερίου δίνουν τώρα με την κρίση τιμές μεγαλύτερες από τον λιγνίτη, αφού οι ιδιώτες ΕΤΑΙΡΙΕΣ περιμένουν να βγάλουν τρελό κέρδος την ώρα της κρίσης.

Στο μόνο που δεν μπορεί να στηριχθεί το σύστημα , είναι στις ανεμογεννήτριες αφού δεν φυσάει, και στα φωτοβολταϊκά το βράδυ. Αυτά είναι μόνο για να λαμβάνει η Κυβέρνηση αποφάσεις για επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις.

Τα αποτελέσματα των πειραμάτων θα τα πληρώσουν πολύ βαριά οι πολίτες αφού οι τιλογαριαμσοί του ρεύματος μέσα στον Αύγουστο θα είναι φωτιά!

Ξεκινάει λοιπόν η 3 μονάδα, να δούμε λοιπόν τώρα, τι μας πουν, πως θα δικαιολογήσουν την αποτυχία τους. Καταδίκασαν μια ολόκληρη πόλη, εξοντώνουν τους εργαζόμενους, τους εμπόρους, τους πολίτες και τελικά όσα ήθελαν να κάνουν και όσα ανακοινώνουν, είναι μόνο για να μοιράσουν τα χρήματα των επιδοτήσεων από τη Ευρώπη στους φίλους και τους κολλητούς.

Όπως έχω γράψει πολλές φορές, καλά μας κάνουν, αφού τα συνδικάτα εξαφανίστηκαν μόλις βγήκε ο Μητσοτάκης, αφού οι πολίτες τρέχουν να σφίξουν το χεράκι του βουλευτή τους αντί να του ζητήσουν ευθύνες, αφού μια πόλη και μια κοινωνία παρακολουθεί μουδιασμένη τις εξελίξεις χωρίς να αντιδρά κανένας.

Σήμερα λοιπόν που η μονάδα 3 της Μεγαλόπολης θα προσπαθήσει να μπει σε λειτουργία (γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσει τεχνικά να ξεκινήσει) να δούμε πως η περιοχή μας θα εκμεταλλευθεί αυτή την εξέλιξη.

Αλεβίζος Παναγιώτης

ΠΗΓΗ : kafeneio-megalopolis.gr

σ.σ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΕΧΕΤΕ ΧΡΟΝΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ :

Έλα να διοικήσεις Ε.ΣΥ.! Όλοι οι άλλοι απέτυχαν!: Αναγγελία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

ELEFSIS TV BINTEO

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ