Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά
Τηλεπικοινωνίες: Πρωτεία ακρίβειας για την Ελλάδα στην Ε.Ε. και το 2020
Τηλεπικοινωνίες: Πρωτεία ακρίβειας για την Ελλάδα στην Ε.Ε. και το 2020

Τηλεπικοινωνίες: Πρωτεία ακρίβειας για την Ελλάδα στην Ε.Ε. και το 2020

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση και το 2020

Ακριβότερη στην Ε.Ε. για μία ακόμη χρονιά η Ελλάδα σε ότι αφορά τις χρεώσεις των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Το 2020 η χώρα μας είχε τις υψηλότερες στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και κατά 73% υψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο!

Και όλα αυτά εν καιρώ πανδημίας που οι τηλεπικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών παροχής Ίντερνετ, έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Ελλήνων δεδομένου ότι το διαδίκτυο χρησιμοποιείται για τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και φυσικά είναι ο νούμερο ένας τρόπος επικοινωνίας με φίλους και οικογένεια.

Ακριβή στα τρόφιμα, φθηνή στην ένδυση

Στα ύψη κυμάνθηκαν το 2020 και οι τιμές των τροφίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Συγκεκριμένα οι τιμές τροφίμων στην Ελλάδα για την περσινή χρονιά ήταν κατά 2,1% υψηλότερες από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με αποτέλεσμα να βρεθούμε στη 12η θέση της σχετικής λίστας με τα ακριβότερα αγαθά.

Τη θέση ωστόσο «μοιραζόμαστε» με τη Γερμανία η οποία επίσης έχει τιμές 2,1% υψηλότερες από τον μέσο όρο της Ε.Ε.   σ.σ. ΠΟΣΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?? ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΝΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ??

Πιο… ευχάριστα είναι τα νέα όσον αφορά στα είδη ένδυσης και υπόδησης μιας και σύμφωνα με την «Καθημερινή» η Ελλάδα είναι κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και συγκεκριμένα 2,8%. Επίσης με ποσοστό μόλις 1,2% κάτω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.-27 ήταν το 2020 οι τιμές των επίπλων και ευρύτερα του οικιακού εξοπλισμού.

Κατά 3,2% χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ήταν την περασμένη χρονιά οι τιμές σε καπνικά προϊόντα και αλκοολούχα ποτά, ενώ κατά 7,7% χαμηλότερα από τον μέσο όρο ήταν οι τιμές των αυτοκινήτων.

Χαμηλότερα κατά 10% και πλέον διαμορφώθηκαν οι τιμές στην Ελλάδα το 2020 τα εξής προϊόντα και υπηρεσίες: ξενοδοχεία και εστίαση στο 86,7% του μέσου ευρωπαϊκού όρου ή κατά 13,3% χαμηλότερα από αυτόν, βιβλία – ψυχαγωγία – διασκέδαση κατά 13% χαμηλότερα, μεταφορές επιβατών (αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, οδικές, σιδηροδρομικές) κατά 24,8% χαμηλότερα από τον μέσο όρο.

Οσον αφορά το κόστος στέγασης το οποίο περιλαμβάνει ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κόστος συντήρησης διαμορφώθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα κατά 35% από τον μέσο όρο στην Ε.Ε.

Οσον αφορά συνολικά το επίπεδο τιμών στην Ελλάδα για το 2020 διαμορφώθηκε στο 86% του μέσου όρου της Ε.Ε., με τη χώρα μας να λαμβάνει την 18η θέση μεταξύ των «27», ξεκινώντας από την ακριβότερη προς τη φθηνότερη. Τα «σκήπτρα» της ακρίβειας κρατάει η Δανία με τις τιμές να διαμορώνονται στο 41% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ ακολουθούν η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο, με τις τιμές να αγγίζουν το 36% πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Στην αντίπερα όχθη, φθηνότερες χώρες της Ε.Ε. αναδείχθηκαν οι Πολωνία, Ρουμανία και Βουλγαρία με τις τιμές να διαμορφώνονται κατά 42%, 45% και 44% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ : newsbreak

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Sorras T.V BINTEO

ELEFSIS TV BINTEO

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ