Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
Οργανο βεβαίως είναι η τηλεόραση!
Οργανο βεβαίως είναι η τηλεόραση!

Οργανο χειραγώγησης βεβαίως είναι η τηλεόραση!

Επειδή κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν και να πιστέψουν το πώς επικρατεί αυτή η υποτακτική συμπεριφορά των πολλών, υπάρχει εξήγηση!

Ο Παβλοφ στα τέλη του προπροηγούμενου αιώνα, ασχολούνταν  με το πεπτικό σύστημα των σκύλων. Κάποια στιγμή παρατήρησε πως οι βοηθοί του, που φορούσαν άσπρες στολές και τάιζαν τα σκυλιά (πειραματόζωα),  φορώντας μόνο τις στολές τους, έβλεπε τα σκυλιά να εκκρίνουν σάλιο γιατί  είχαν συνδέσει τις στολές με το φαγητό!
Έτσι ξεκίνησε το πειραμα του και χρησιμοποίησε ήχο ενός κουδουνιού,κάθε φορά που τα τάιζαν. Παρατηρησε λοιπόν πως μόνο με τον ήχο ο σκύλος έκκρινε σάλιο!
Το πείραμα συνεχίστηκε και άρχισε να αλλάζει το πρόγραμμα.  Έδινε φαγητό χωρίς κουδούνι, μετά χτύπαγε το κουδούνι χωρίς φαγητό κλπ. Το αποτέλεσμα ήταν ο σκύλος πλέον να μείνει απαθής κ να μην ξέρει πως να αντιδράσει!

Τα αποτελέσματα λοιπόν αυτά τα πήραν οι συνεχιστές του και παρατήρησαν πως λειτουργούν και στον άνθρωπο, φέρνοντας την επανάσταση στην ψυχολογία και το πώς λειτουργούν τα εξαρτημένα αντανακλαστικά!

Αυτό που βλέπουμε λοιπόν να συμβαίνει σήμερα είναι αποτέλεσμα αυτού του πειράματος και όργανο βεβαίως είναι η τηλεόραση!

Τα κουδούνια αντικαταστάθηκαν με ειδήσεις,  υπερπληροφορηση για την ακρίβεια σε συνδυασμό με την παραπληροφόρηση. Ο κόσμος κατάντησε σαν το σκυλί στο τελευταίο στάδιο του πειράματος.
Είναι ανίκανος πλέον να αντιδράσει,γιατί  δεν ξέρει το πότε. Οι πληροφορίες πέφτουν καθημερινά.
Δεν αναλύω άλλο,όλα εξάλλου είναι διαθέσιμα στο ίντερνετ και  όπως πάντα, προτρέπω ανθρώπους να ερευνούν.
ΑΠΟ  Giannis Kaponis

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ