Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό
#ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε #e-mail "#Δούρειο Ίππο", με όνομα από τη #λίστα των #επαφών σας
#ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε #e-mail “#Δούρειο Ίππο”, με όνομα από τη #λίστα των #επαφών σας

#ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε #e-mail “#Δούρειο Ίππο”, με όνομα από τη #λίστα των #επαφών σας

Συνημμένο κακόβουλο αρχείο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία “Δούρειος Ιππος”, αποστέλλεται σε πολίτες μέσω e-mail, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες.

Συνημμένο κακόβουλο αρχείο, το οποίο ανήκει στην κατηγορία “Δούρειος Ιππος”, αποστέλλεται σε πολίτες μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΔΗΕ), η οποία εφιστά την προσοχή τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΔΔΗΕ, το θύμα λαμβάνει μήνυμα από άγνωστη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο οποίο το εμφανιζόμενο όνομα αποστολέα είναι υπαρκτό και ανήκει στη λίστα επαφών του, το περιεχόμενο του μηνύματος αποτελεί απόσπασμα προηγούμενης συνομιλίας μεταξύ του εμφανιζόμενου αποστολέα και άλλης επαφής (ή και του ίδιου του θύματος), ενώ εχει επισυναφθεί αρχείο (συνήθως τύπου word), το οποίο εμπεριέχει κακόβουλο εκτελέσιμο κώδικα.

Όπως επισημαίνει η ΔΔΗΕ, αυτό το είδος του κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για να ανοίξουν “κερκόπορτες” σε ένα σύστημα με σκοπό ο επιτιθέμενος να αποκτήσει τον έλεγχο της προσβληθείσας συσκευής, για να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα του χρήστη και για να κατεβάσει και να εκτελέσει άλλο κακόβουλο λογισμικό.

ΠΗΓΗ : thetoc.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: < 1 λεπτό

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ