Χρόνος ανάγνωσης: 13 λεπτά

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΓΓΥΗΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο υποψήφιος βουλευτής νομού Σερρών με την Ελλήνων Συνέλευσις Στέργιος Τζίντζιος στο Ράδιο Αλμωπία Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.

Δημοσιογράφος: Πάμε να δούμε ένα θέμα που αγγίζει τα δάνεια των πολιτών. Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο κύριος Στέργιος Τζίντζιος υποψήφιος βουλευτής της Ελλήνων Συνέλευσις. Τα δάνεια των πολιτών εγγυήθηκαν τις συστημικές τράπεζες. Τί ακριβώς εννοείτε με αυτό;

Στέργιος Τζίντζιος: Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε όλοι πάρα πολύ σοβαρά, διότι έχει πολύς κόσμος υποθέσεις όπως αναφέρατε και εσείς όσον αφορά ληξιπρόθεσμα δάνεια που λέγονται «κόκκινα» που έχουν περάσει με έναν πτωχευτικό νόμο ο οποίος έχει ψηφιστεί εδώ και 6 μήνες και αφορά την πτώχευση του φυσικού προσώπου, ισχύει από χθες ενώ πήρε 2 φορές παράταση.

Θα πρέπει να δούμε πως φτάνουμε σε αυτό το σημείο, τί έχει συμβεί και ποιος επιτρέπει αυτή την στιγμή να ισχύσει ο πτωχευτικός κώδικας με ενυπόθηκα δάνεια και προσημειώσεις στις τράπεζες. Οι τράπεζες λοιπόν το 2008 με το κραχ που σημείωσαν τότε με την Lehman Brothers, είχε δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα εγγύησης ρευστότητας των τραπεζών , του χρηματοπιστωτικού συστήματος και με το ΦΕΚ Β 2471 του 2008 που πρέπει να το δουν όλοι οι δικηγόροι καθώς δεν γνωρίζουν αναφέρει πως το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορέσει να δώσει την εγγύησή του , το Ελληνικό Δημόσιο είμαστε όλοι εμείς, για να δανειστούν οι τράπεζες χρήματα μέχρι 45 δισεκατομμύρια ευρώ για πρώτη δόση , τα 45 μετά γίναν 75, 125 , φτάσαμε τα 233 δισεκατομμύρια στο τέλος του 2012 πάνω σε αυτό το πρόγραμμα.

Και αναφέρει μέσα το ΦΕΚ αυτό ότι θα μπορούν να δοθούν οι εξασφαλίσεις ή και χωρίς. Εξασφάλιση είναι αυτό που λέμε «εγγύηση» και εγγυήσεις παίρνουν όπως κάθε πολίτη όταν πάει να λάβει δάνειο που βάζει υποθήκη. Εμείς ως δημόσιο θα τους τις δίναμε και χωρίς εξασφαλίσεις με μηδενικό επιτόκιο και όταν θα ερχόταν η ώρα να βάλουν κάποιες εξασφαλίσεις θα μπορούσαν μέσα σε αυτές να είναι δάνεια ναυτιλιακών εταιριών , δάνεια επιχειρήσεων , δάνεια ΝΠΔΔ δηλαδή Δήμων, δάνεια ΝΠΙΔ και μάλιστα αυτό που ενδιαφέρει πάρα πολλούς πολίτες είναι και δάνεια φυσικών προσώπων με προσημείωση ή υποθήκη. (4 εκατομμύρια ΑΦΜ)

Αυτά θα μπορούσαν να τα βάλουν ως εξασφάλιση για να πάρουν τα χρήματα. Παλαιότερα κάναμε εκπομπή και βάλαμε ένα ηχητικό της κυρίας Παπαγιαννίδου από την κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου για τα κόκκινα δάνεια των κομμάτων όπου μας λέει ότι με βάση τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών όλα τα δάνεια πριν το 2012 έχουν πληρωθεί από τον μέτοχο που είναι ο Ελληνικός λαός. Εάν το συνδέσουμε με το ΦΕΚ του 2008 μπορούμε πολύ άνετα να εξάγουμε το συμπέρασμα με αποδεικτική διεργασία ότι οι τράπεζες όλα τα δάνεια ενήμερα ή όχι γιατί προβλέπεται από τον νόμο ότι αργότερα αν αυτό δεν μπορεί να είναι ενήμερο θα μπορέσει με εισήγηση του Διοικητή της ΤΤΕ να εισαχθεί όπου τέτοιες εισηγήσεις γίναν 4.

Άρα όταν ερχόμαστε αυτή την στιγμή ενώ έχουμε εγγυηθεί τις τράπεζες, ενώ τους δώσαμε πάνω από 233 δισεκατομμύρια μέχρι το 2012. Δημιουργήσαμε το ΤΧΣ και τις αγόρασε με 49,5 ενώ στοίχιζαν τουλάχιστον 233 δις που τις είχαμε δώσει εμείς και ενώ εγγυηθήκαμε όλα τα δάνεια και τα κάναμε εξωτερικό δημόσιο κατά κεφαλήν χρέος αυτή την στιγμή με την συναίνεση της βουλής γιατί μέσα στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου ήταν και ο κύριος Φάμελλος , ο κύριος Κασιδιάρης, ο κύριος Νικολόπουλος, ήταν από την δεξιά ήταν από το ΚΙΝΑΛ ήταν από όλες τις παρατάξεις και το ακούσανε αυτό και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Οπότε με την συναίνεση όλων αυτών ψηφίζουν έναν πτωχευτικό κώδικα και κάνουν πλάτες στις τράπεζες και γι’ αυτό βλέπετε πως μία τράπεζα μπορεί να σου κάνει 60, 70 και 80 τοις εκατό έκπτωση φτάνει να πληρώσεις κάτι για να κλείσεις το δάνειο. Εγώ αν μου μου χρωστάτε εσείς κύριε Σαμάνδη 10.000 ευρώ δεν πρόκειται να σας κόψω τις 8.000 για να μου δώσετε τις 2.000. Δεν ξέρω η τράπεζα πως το κάνει αυτό γιατί έχουν πληρωθεί αυτά.

Δημοσιογράφος: έχουν πληρωθεί αλλά τα διεκδικεί και απειλεί μάλιστα να πάρει περιουσίες και πάει λέγοντας. Τώρα στην πράξη επειδή όλοι εμείς δεν καταλαβαίνουμε πολλά πράγματα , λένε για τον πτωχευτικό κώδικα πρέπει υποχρεωτικά να ενταχθείς αν το θέλει η τράπεζα, τί γίνεται;

Στέργιος Τζίντζιος: μπορεί να γίνει με δήλωση του πολίτη να ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης αλλά αυτή την στιγμή να ενημερώσω όλους τους πολίτες διότι έχουμε 4 εκατομμύρια ΑΦΜ που δεν μπορούν να τηρήσουν ρύθμιση. Πως θα ενταχθούν σε νέο πλαίσιο ρύθμισης; Και τί χρέος θα είναι αυτό που θα ρυθμίσουν αν έχει πληρωθεί; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την βάση όταν κάτι είναι πληρωμένο δεν μπορώ εγώ να έρθω να το ξαναεισπράξω. Και αυτό αποτυπώνεται όταν μέσα σε μία δικαστική αίθουσα αναζητήσουμε, που βέβαια θα δούμε ποιος είναι η δικαιοσύνη σήμερα, την πρωτότυπη σύμβαση του δανείου ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ!!!!

Οπότε πως θα πλειστηριάσει άρα κάπου την έδωσε. Την έδωσε ως εξασφάλιση για να μπορέσει να πάρει το αντίτιμο γιατί αυτό το δάνειο είναι μία ομολογία χρέους και όταν θέλεις να εισπράξεις χρήματα ομολογίες δίνεις ως εγγύηση. Έτσι λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Δημοσιογράφος: Πως βγαίνουν τόσες αποφάσεις;

Στέργιος Τζίντζιος: αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν γιατί η δικαστική εξουσία που είναι μία από τις τρεις υπακούει στους νόμους που κυρώνει η βουλή. Όταν η βουλή κυρώνει νόμους συγκεκριμένους όπου κάνει πλάτη στο τραπεζικό σύστημα και δίνει πάτημα να μπορέσουν να πουν ότι όποιο δάνειο δεν είναι ενήμερο εδώ και 90 ημέρες να μπορεί να βγει κόκκινο και να μπει μέσα στον πτωχευτικό κώδικα τότε ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που έχει οριστεί.

Οπότε εκτός του ότι είναι διορισμένοι οι δικαστές μας αυτή την στιγμή , ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου , ο ανώτατος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρος του ΣΤΕ, όλοι αυτοί είναι διορισμένοι. Όλοι οι διοικητές της Α.Α.Δ.Ε. , των ΔΕΚΟ, οι αστυνόμοι είναι διορισμένοι. Μιλάμε για ένα διορισμένο καθεστώς που είναι δέσμιο ενός μισθού και τώρα θα δούμε γιατί αναφέρθηκε προχθές μόλις ότι πουλιέται και το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και τώρα αποκτούν πρόβλημα ξαφνικά όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι όσοι είχαν αποδεχθεί να τους κρατάει από τον μισθό τους το αντίστοιχο τίμημα για την δόση του δανείου και την πλήρωναν αυτοί οικειοθελώς όποτε θέλανε και αν δεν την είχαν πληρώσει ως τώρα μπαίνουν αυτομάτως στον πτωχευτικό κώδικα γιατί το ταμείο παρακαταθηκών ήταν υποτίθεται μία εγγύηση του κράτους άσχετα αν δεν ήταν κρατικό ποτέ αλλά τώρα αποκτούν πρόβλημα και αυτοί.

Ξαφνικά ενώ διαφέραν από τους υπόλοιπους τώρα βλέπουμε ότι δεν διαφέρουν. Και μάλιστα έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί είναι κάτω από ένα κουμπί που λέγεται «στάση πληρωμών». Μπορούν να κάνουν άνετα μία στάση πληρωμών γιατί δεν βγαίνει το κράτος. Άσχετα αν το κράτος δηλώνει στον ισολογισμό-απολογισμό του 2019 1.160.000.000.000 έσοδα!!!

Και αυτά δεν βγήκε ποτέ κανένας από όλους αυτούς να μας τα καταδείξει. Βγαίνει η επιτροπή ελέγχου η κυρία Παπαγιαννίδου που είναι θεσμικά η υπεύθυνη μας λέει ότι αυτά πληρώθηκαν. Πως έρχεται η τράπεζα τώρα και τα διεκδικεί; Και μάλιστα αν χάσετε το σπίτι σας κύριε Σαμάνδη με ένα δάνειο που επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά έχει πληρωθεί θα εμμείνω πάνω σε αυτό διότι αν φύγουμε από δω μπαίνουμε σε ένα ψέμα και μέσα στο ψέμα μόνο με ψέμα μπορείς να λειτουργήσεις. Εάν χάσεις το σπίτι σου δίνει την δυνατότητα η τράπεζα να μπεις μέσα με ένα ενοίκιο που θα ορίσει η ίδια και μπορείς μέχρι 12 χρόνια να είσαι μέσα εκεί. Μετά μπορείς να ξαναγοράσεις το σπίτι στην αντικειμενική τιμή που θα σου ορίσει η τράπεζα αλλά δεν θα προσμετρηθεί κανένα ενοίκιο.

Αυτός ο νόμος είναι από πολίτη για πολίτη; Είναι από βουλευτή δηλαδή κοινοβουλευτικό άνδρα που τον ψήφισε ο λαός , ο πολίτης για συμφέρον του πολίτη; Έτσι δηλαδή θα σηκώσουμε την οικονομία ψηλά; Ή μήπως έτσι την κατακερματίζουμε; Γιατί αν φτάσουμε να πτωχεύσουμε το φυσικό πρόσωπο ποιος θα εγγυηθεί όλο αυτό που συμβαίνει γύρω μας;

Δημοσιογράφος: αν δεν υπάρχει κάτι να σου πάρουν τί γίνεται;

Στέργιος Τζίντζιος: σου πτωχεύουν το ΑΦΜ και δίνουν την δυνατότητα να απελευθερωθείς από τα βάρη. Θυμάστε τον Τειρεσία παλιά; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει αν πτωχεύσει το ΑΦΜ σου ούτε αίτηση για τηλέφωνο δεν μπορείς να κάνεις. Ούτε νερό μπορείς να πάρεις ούτε ρεύμα. Αντιλαμβανόμαστε που αποσκοπεί αυτός ο πτωχευτικός κώδικας; Επιτέλους όλα τα αδέρφια μας οι συμπολίτες μας πρέπει να αντιληφθούν ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά. Υπάρχει λύση δεν είμαστε ανήμποροι απέναντι σε όλο αυτό, αρκεί να νοήσουμε. Όλες οι ψευτοιδεολογίες καπιταλισμός, σοσιαλισμός και λοιπά έχουν αποτύχει παγκοσμίως διότι όλοι οι πολίτες χρωστάνε.

Οπότε μόνο σε μία βάση ένωσης των πολιτών ως γένος ως Έλληνες, αυτό θα μας ενώσει. Μέσα σε έναν πολιτικό φορέα όπως είναι η Ελλήνων Συνέλευσις που έχει καταθέσει πρόγραμμα στον Άρειο Πάγο με συγκεκριμένο πιστοποιημένο πλούτο 8,5 τρισεκατομμύρια για μία αέναη ανάπτυξη και για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δημοσιογράφος: με 4 εκατομμύρια που χρωστάνε θα γίνει πόλεμος, που δεν γίνεται για άλλα , όλα όσα αποφασίζονται δεν στέκουν λογικά.

Στέργιος Τζίντζιος: δεν υπάρχει λογική γιατί δεν υπάρχει νομοθέτης κύριε Σαμάνδη. Ακούω πολλές φορές «ο νομοθέτης σκέφτηκε και αποφάσισε». Ποιος νομοθέτης; Ονοματεπώνυμο έχει; Μπορούν να μας πουν ποιος είναι ο νομοθέτης; Αν είναι η ίδια η βουλή που υπογράφει αυτό; Αυτός δεν είναι ο νομοθέτης; Παντού μιλάνε για τον νομοθέτη, είναι αυτός που ψήφισες αδερφέ μου. Να πας να τον ρωτήσεις γιατί το ψήφισε; Γιατί δεν έχει ένα ΦΕΚ που φαίνεται το ονοματάκι του βουλευτή των δικών σας (Πέλλα) των δικών μου εδώ στις Σέρρες , όλων μας που να φαίνεται ότι πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο.

Γιατί όλα αυτά πρέπει να είναι με μία δόση μυστικοπάθειας; Γιατί ο πολίτης δεν μπορεί να φτάσει ποτέ στην αλήθεια; Και όσο για αυτό που λέτε ότι θα γίνει πόλεμος και θα ξεσηκωθούν εδώ ο νομοθέτης κύρωσε ότι το παιδί μας θα αποφασίζει από τα 15 για το φύλο του χωρίς την άδεια του κηδεμόνα και δεν κουνήθηκε κανένας. Ο φόβος που έχει επικρατήσει μέσα από τα μέσα μαζικής προπαγάνδας τα οποία είναι και ποινικά κολάσιμα αλλά θα πρέπει να πρέπει να βρεθεί μία κυβέρνηση Ελλήνων να δικάσει όλους αυτούς γιατί έχουν δημιουργήσει ένα συναίσθημα φόβου και τρόμου μέσα στην κοινωνία όπου αυτό είναι ποινικά κολάσιμο και θα πρέπει με μία άρτια Ελληνική δικαιοσύνη αμιγώς ελεύθερη από κάθε άλλη εξουσία να μπορεί να τους δικάσει αυτό θα πρέπει να μας βάλει όλους σε σκέψεις να σκεφτούμε τί;

Ότι ενώ με όλα τα άλλα μας πήραν την Μακεδονία, 2 μήνες ντόρος και τελείωσε. Μας παίρνουν το αιγαίο 2 μήνες ντόρος , τελείωσε. Μας φέρνουν τους επήλυδες μοιράζουν ιθαγένεια 2-3 μήνες ντόρος και τελείωσε. Τώρα έχουμε τον covid πάλι 2-3 μήνες ντόρος και τελείωσε. Τρέχουν να κάνουν το εμβόλιο χωρίς να έχουν αποφασίσει οι ίδιοι αλλά αποφασίζουν άλλοι για αυτούς χωρίς να θέλω να ταχθώ υπέρ ή κατά. Εγώ βλέπω ότι δεν υπάρχει βούληση όμως. Γιατί αυτή την στιγμή θα υπάρξει βούληση; Θα πουν όπως πάντα για όλους είναι όπως όλοι και εμείς και θα τελειώσει. Εγώ αυτό δεν το δέχομαι και καλώ όλους να ενωθούν γιατί υπάρχει λύση.

Η λύση είναι εδώ δεν υπάρχει αλλού , είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που στέκεται πάνω στο γένος ως Έλληνες να ενωθούμε δεν μας ενδιαφέρει τί πιστεύει ο καθένας , τί ψήφιζε, τί οδηγεί , που μένει, αν έχει χρήματα ή όχι , μας ενδιαφέρει μόνο ως αυτόχθων κυρίαρχος Έλλην που δίνει την εντολή κάθε 4 χρόνια για να δημιουργηθεί η διοίκησή του να έρθει και να διοικήσει ο ίδιος. Να μετέχει κρίσεως και αρχής της πολιτείας του ακόμη και ως υποψήφιος βουλευτής και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση να έρθει να μετρήσουμε πόσοι είμαστε τέλος πάντων αυτοί που ψηφίζουμε; Είμαστε οι μισοί; ή πολύ λιγότεροι;

Να μην ελπίζει ο κόσμος γιατί μας έχουν με μία ελπίδα , με πίστη , έχουμε ακούσει και τον κύριο Σταικούρα να λέει πως με την βοήθεια του θεού ευχόμαστε να πάει καλά η οικονομία , δηλαδή αν αυτός ήταν διευθύνων σε πολυεθνική θα πήγαινε στην γενική συνέλευση των μετόχων να πει πως «προσεύχομαι να πάει καλά η εταιρία;» , θα τον απολύαν. Εμείς όμως τον έχουμε υπουργό οικονομικών. Να φύγουμε από κάθε πίστη και ελπίδα , δεν πρόκειται κανένα δικαστήριο να τους σώσει , είναι συνομολογημένο αυτό που γίνεται. Γιατί αν μία εξουσία δεν κάλυπτε την άλλη δεν θα μπορούσε να πατήσει αυτό το πράγμα. Και το πρόβλημα είναι πως τα ίδια τα παιδιά μας είναι εκεί μέσα. Το παιδί μου είναι εκεί ως δικαστής, το δικό σου ως αστυνομικός , το παιδί του αλλουνού είναι εκεί ως βουλευτής. Να μην ελπίζουν σε κανένα δικαστήριο οι πολίτες, θα πρέπει να πολεμήσουμε , πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι χωρίς πόλεμο δεν μπορούμε να πάρουμε ελευθερία. Και αυτός ο πόλεμος είναι πόλεμος νόησης. Ούτε όπλα θέλει ούτε αίμα. Θέλει νόηση συντεταγμένα , η νομική οντότητα υπάρχει , η στρατηγική είναι σχεδιασμένη, φτάνει μόνο να δηλώσει ο Έλληνας πως είναι κυρίαρχος.

Και αυτό γίνεται σύμφωνα με την ιδρυτική μας διακήρυξη μόνο μέσα από τον πολιτικό φορέα του Έθνους των Ελλήνων , Ελλήνων Συνέλευσις.

Απομαγνητοφώνηση: Δήμος Δημαρέσης

Πηγή




ARVE

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

 

Για την Ελληνική Κυρίαρχη Δημοκρατία έχουν κατατεθεί και κλειδωθεί τα ακόλουθα οικονομικά εργαλεία από τον Αρτέμη Σώρρα (*). Αυτά συνοδεύονται με σειρά αδιαμφισβήτητων και αδιαφιλονίκητων διαπιστευτηρίων και νομιμοποιητικών έγγραφων που επικυρώνουν την εγκυρότητα, γνησιότητα και ισχύ.

Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες νομικές και πρακτικές ενέργειες βάσει της Ελληνικής αλλά και της Παγκόσμιας νομοθεσίας, προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε άμεσα ή και έμμεσα σχετικό φορέα και έχει δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τυχόν ενστάσεις, απορρίψεις, αμφισβητήσεις κ.ο.κ.

Σε καμία από τις προτάσεις και σε κανένα από τα κατατεθέντα εργαλεία δεν έχει γίνει ουδέποτε οποιαδήποτε απόρριψη ή άρνηση οιασδήποτε μορφής από οιονδήποτε φορέα.

Αφού παρήλθε ο χρόνος των ενστάσεων και δεν υπήρξε καμία άρνηση, αυτό υποχρεωτικώς συνεπάγεται σε αποδοχή και οι πράξεις θεωρούνται τελεσθείσες, χωρίς δικαίωμα παρεμβολής από οιονδήποτε φορέα, οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο.

Τα εργαλεία και ο πλούτος που περιέχουν είναι πλέον εκχωρηθείσα περιουσία υπέρ των Ελλήνων, της Ελλάδος και του εν γένει απανταχού Ελληνισμού.

Συνοπτικά έχουν τελεσθεί οι ακόλουθες πράξεις και έχουν κατατεθεί τα ακόλουθα ποσά που είναι έτοιμα προς εκταμίευση:

1.0.  ΠΟΣΟ  ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ  ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ  ($  600.000.000.000)  ΔΟΛΑΡΙΩΝ

ΑΜΕΡΙΚΗΣ είναι κατατεθειμένα σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού και τα οποία επικυρώθηκαν από όλους τους εμπλεκομένους φορείς (US Treasury, US Treasury Offset Payments, US department of Transportation, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ΤΤΕ, Άρειο Πάγο, Ελληνικά Δικαστήρια και πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού). Κατατέθηκαν για την εξαγορά του Δημοσίου Χρέους και τη χρηματοδότηση των νέων αναγκών.

1.1. Επιτόκιο : 0 %, (0,5 % προσωρινό επιτόκιο μέχρι την εξαγορά των δανείων από τους δανειστές: και μετά θα μετατραπεί σε 0 %. Τα έσοδα από τους σχετικούς τόκους θα διατεθούν και πάλι σε ταμείο για την Ελλάδα),

1.2.  Αποπληρωμή : Μέχρι 100 χρόνια.

2.0. ΠΟΣΟ ΔΥΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΩΝ (Ε 2.300.000.000.000) ΕΥΡΩ έχει κατατεθεί ως αίτημα του Αρτέμη Σώρρα ο οποίος ενέργησε για λογαριασμό των Αυτοχθόνων Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δυνάμει του Αμετακλήτου- Αορίστου χρονικά και με Μεταθανάτια ισχύ και κληρονομικό δικαίωμα Συμβολαιογραφικού Πληρεξουσίου, όπως αυτό έχει ανατεθεί από διάφορους Δήμους αλλά και Εκκλησιαστικούς Φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

2.1.  ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΠΩΣ  ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ:

Να ληφθούν κεφάλαια από τα παράγωγα του πλούτου των Ελληνικών Κληρονομικών Ταμείων Διεθνούς Εξασφάλισης, που διατηρούνται καταχωρημένα στους ειδικούς Θεσμικούς Μητρικούς και Παράλληλους «Υπερκαλυμμένους λογαριασμούς» (OVER BALANCED) ή/ και «Κύριους λογαριασμούς» (GLOBAL MASTER CASH AND CHIPS ACCOUNTS – GMC & CA), ή / και τους «Διεθνείς Συγκεντρωτικούς Λογαριασμούς», (INTERNATIONAL COMBINED COLLATERAL ACCOUNTS ), στην Τράπεζα Ελλάδος καθώς και σε όλες τις υπόλοιπες εμπορικές τράπεζες ή άλλους οργανισμούς με έδρα την Ελλάδα και το εξωτερικό και που ελέγχονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS – Bank of International Settlements), την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank), Federal Reserve και τις κεντρικές τράπεζες των χωρών δια μέσου των γκρίζων/ μαύρων οθονών (Επίπεδο υψίστης ασφαλείας). Τα κεφάλαια αυτά είναι Δικαιωματικά, κατά τις Διεθνείς Συνθήκες, νόμιμη ιδιοκτησία του Κυρίαρχου Ελληνικού Έθνους, όπως αλλιώς είναι γνωστό ως «η Παγκόσμια Διευκόλυνση του Χρέους» (Global Debt Facility), με απώτερο σκοπό να δομηθεί χρηματοδότηση προς όφελος του Έλληνα Πολίτη, για μια βιώσιμη αναδιάρθρωση και αναπτυξιακή πολιτική, εξασφαλίζοντας έτσι τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την αναγέννηση του Ελληνισμού στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Αφορά την κάθετη αειφόρο ανάπτυξη με έργα κοινωφελή και ανταποδοτικά μαζί με εξαγορά των κόκκινων δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών για την Ελλάδα, Κύπρο και τον απανταχού Ελληνισμό.

2.2.  ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΗ:

  • Αρτέμης Σώρρας δέσμευσε ως εγγύηση αντίστοιχη περιουσία από το δικό του χαρτοφυλάκιο ούτως ώστε να μην επιβαρυνθεί με

ΚΑΝΕΝΑ ΒΑΡΟΣ  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ .

2.3.  ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:

Το αίτημα κατατέθηκε και επικυρώθηκε στους αρμόδιους φορείς (Παγκόσμιος Ελεγκτικός μηχανισμός, «ALPHA OMEGA STATION»,

World Bank, Federal Reserve, ITC, Consolidated Credit Bank LTD, UN, EU, ECB, IMF, Ελληνική Δημοκρατία, Άρειος Πάγος, USA & Ρωσία).

3.0.  ΟΚΤΩ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ   ΤΗΣ   ΑΝΑΤΟΛΗΣ ,  ΕΝΑΝΤΙ  ΧΡΥΣΟΥ  ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ,  Σ ΥΝΟΛΙΚΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ   ΑΞΙΑΣ   ΠΕΝΤΕ  ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ (5.500.000.000.000) ΕΥΡΩ, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χρεωστικό ομόλογο με υποχρέωση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Ελλάδος και της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης. Η δωρεά αυτή φορολογήθηκε ήδη από το Ελληνικό Δημόσιο με φόρο ύψους Είκοσι επτά Δις. Ευρώ και το Υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ αρνήθηκαν να τα εισπράξουν.

3.1.  ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ:

Δ.Ο.Υ. Πατρών, Ελληνικό Κοινοβούλιο, Υπ. Οικονομικών, Πρεσβεία Γαλλίας, Ελληνικό Χρηματιστήριο, Ελληνικά Δικαστήρια.

( * )   ΑΡΤΕΜΗΣ    ΣΩΡΡΑΣ  , διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο σημαντικών χρηματοοικονομικών εργαλειών, στο οποίο κάποια είναι ιδιοκτήτης και κάποια είναι νόμιμος δικαιούχος – διαχειριστής. Η διαχείριση αυτή προκύπτει από Ανέκκλητα πληρεξούσια, Αορίστου χρόνου, με Μεταθανάτια ισχύ και Κληρονομικό Δικαίωμα. Είναι ο μόνος δικαιούχος, μόνος αποφασίζων και μόνος υπογράφων. Όλες οι προτάσεις έχουν κατατεθεί ως φυσικό πρόσωπο ούτως ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια για όλες τις πράξεις, ενέργειες, συμβάσεις κ.ο.κ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΕΡΕΥΝΕΣ , ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Για την μεταβατική περίοδο ευθύς μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ” θα υλοποιηθούν τα κάτωθι:

Είναι προγραμματισμένο από τώρα, συγκεκριμένα από την κατάθεση που έχει γίνει υπέρ της Κυρίαρχης Ελληνικής Δημοκρατίας (στους Έλληνες ιθαγενείς πολίτες) των 600 δις δολαρίων από τις 28/ 09/ 2012 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΕΥΘΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΈΛΛΗΝΑ/ΔΑ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΣ/Η ΣΤΟΥΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΤΩΝ 20.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΘΕΙ ΥΨΟΥΣ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ.!!!

Θα συσταθούν ειδικές επιτροπές οι οποίες θα αναλάβουν να ερευνήσουν, στη συνέχεια θα γνωματεύσουν και θα δομήσουν εμπεριστατωμένες και στοιχειοθετημένες προτάσεις με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις οι οποίες θα κατατεθούν προς συζήτηση, απόφαση και θεσμοθέτηση από τα κρατικά όργανα.

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ   ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ

1.0     Επιτροπές Έρευνας και Ελέγχου

2.0     Επιτροπές που θα δομήσουν μελέτες επίλυσης των ξεχωριστών θεμάτων, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας και τη χάραξη της πολιτικής και πολιτιστικής γεωστρατηγικής,

3.0     Επιτροπές Θεσμοθέτησης των εγκεκριμένων αποφάσεων

  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ

 1.0  Επιτροπές Δικαίου & Πειθαρχικού

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ι. ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΒΟΥΛΗ

1.0 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

1.1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ:

 

1.2.1.     Η Επιτροπή Ελέγχου Δημοσίου χρέους: Θα προβεί σε μια ενδελεχή έρευνα, για τον έλεγχο την αξιολόγηση και τη δομή του δημοσίου χρέους σε βάθος χρόνου, τόσου ώστε να αποδειχτεί στο σύνολο η αλήθεια, με την επικουρία ομάδας παγκοσμίως αποδεκτών εμπειρογνωμόνων ελεγκτών. Ο έλεγχος θα περιλαμβάνει χωρίς να είναι περιοριστικό, το πως δημιουργήθηκε το Δημόσιο χρέος, ποιοί ήταν οι δανειστές, με τι συμβάσεις δεσμεύτηκε το κράτος και η τήρηση αυτών, ποιός γνωμάτευσε και αποφάσισε επ’ αυτών, θα πιστοποιηθεί εάν και εφόσον είναι απεχθές το χρέος, εάν τα χρήματα έφτασαν και πόσα έφτασαν στην Ελλάδα, πως τοκίστηκε το εκάστοτε δάνειο, ποιός διαχειρίστηκε τα χρήματα που λήφθηκαν, που επενδύθηκαν, η έκδοση/ ακύρωση των ομολόγων κ.ο.κ.

1.2.2.     Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιου χρήματος από εσωτερικά όργανα ή εξωτερικά καθώς και το ρόλο των συμβουλευτικών, ελεγκτικών εξωτερικών, ιδιωτικών ή και κρατικών συμβούλων.

1.2.3.      Επιτροπή ελέγχου για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας, γεωστρατηγικών περιουσιών, συμβάσεις (πώλησης, ενοικίασης, διαχείρισης, κατασκευής),

1.2.4.      Επιτροπή ελέγχου για όλα τα Δημόσια Ασφαλιστικά ταμεία και όλων των άλλων ταμείων άμεσα ή έμμεσα σχετικών με αυτά, φανερών ή μυστικών, χωρίς να είναι περιοριστικό στα προαναφερθέντα, για τους ισολογισμούς, τις συμβάσεις, διαχείριση, παράπλευρες πράξεις με χρήση των κεφαλαίων κ.ο.κ.

1.2.5.      Επιτροπή υπεύθυνη για τον έλεγχο των Τραπεζικών Ιδρυμάτων, λειτουργία, εγγυήσεις και βάρη, ,διαχείριση των κεφαλαίων και επενδύσεις που έγιναν απ’ αυτά, συγχωνεύσεις, κεφαλαιοποιήσεις και ανακεφαλαιοποιήσεις, η μετοχική σύνθεση σε όλα τα επίπεδα μέχρι το τελικό φυσικό πρόσωπο για το 100 % της δομής, περιουσιακό χαρτοφυλάκιο, χρηματοοικονομικά εργαλεία που έχουν εκδοθεί από τις τράπεζες και προς ποιες κατευθύνσεις, λειτουργία και συμβάσεις με δανειολήπτες.

1.2.6.      Έλεγχος για την λειτουργία, επενδύσεις, αξιολογήσεις, ενέργειες κτλ του Τ.Χ.Σ. , του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και όλων των άλλων (τοπικών

  • εξωτερικών) ταμείων και φορέων που συστάθηκαν και που διαχειρίστηκαν Ελληνική Δημόσια περιουσία και όλων των σχετικών των εμπλεκομένων με αυτά.

1.2.7.      Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων, υποχρεώσεων, περιουσιακών στοιχείων, έλεγχος ταμείων, δομή μισθολογίων, κτλ όλων των Περιφερειακών γραφείων, Νομαρχείων και Δήμων.

1.2.8.   Έλεγχος των εξοπλιστικών ταμείων και των ταμείων μυστικών κονδυλίων.

 

ΙΙ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ  ΣΩΜΑ

1.0. Επιτροπή συγκρότησης Ειδικού δικαστηρίου που καλείται να αποδώσει άμεσα δικαιοσύνη στα αποτελέσματα των Επιτροπών ελέγχου επί όλων των σημαντικών θεμάτων της Πολιτείας και θα επιβάλλει τις ανάλογες ποινές που θα αποφασιστεί. Η Επιτροπή Συγκρότησης έχει χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών από την κατάθεση των νομοσχεδίων για την σύσταση του Ειδικού Δικαστηρίου.

2.0.  Επιτροπή ελέγχου για το Δικαστικό Σώμα:

2.1. Επιτροπή ελέγχου όλων των Δικαστικών λειτουργών για τη μέχρι τώρα δράση και λειτουργία τους.

2.2. Εντατικά σεμινάρια για την εμπέδωση του ρόλου του Δικαστικού λειτουργού.

2.3. Εντατικά σεμινάρια για εφαρμογή της διορθωτικής, της διανεμητικής και της εθιμικής δικαιοσύνης.

3.0. Το Πειθαρχικό Σώμα, είναι ανεξάρτητο σώμα για να μπορεί αμερόληπτα να διενεργεί ελέγχους, γνωματεύσεις, να επιμελείται θέματα που άπτονται της δικαιοσύνης.

4.0. Οι επιτροπές πειθαρχικού θα εποπτεύσουν και θα συντονίσουν με κάθε διαφάνεια όλες τις πράξεις και σε κοινή δημόσια θέα.

5.0. Επιτροπή Δικαίου, η οποία θα ενεργεί αυτόνομα και θα εποπτεύει τη λειτουργία ολόκληρης της διακυβέρνησης.

6.0. Οι Επιτροπές θα απαρτίζονται από ανεξάρτητους νομικούς συμβούλους, δικαστικούς, εισαγγελείς, επόπτες, οικονομολόγους κ.α. καθώς και θα μπορούν να συμβουλεύονται οιονδήποτε κρίνουν αναγκαίο για τη διεκπεραίωση της πράξης.

7.0. Αφού περατωθεί η έρευνα των εμπειρογνωμόνων όπως πιο πάνω περιγράφεται και σημειωθούν αξιόποινα παραπτώματα από τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλ. από τους ασκούντες δημόσιο αξίωμα (ακόμα και για τους μη εν ενεργεία ) καθώς και οι σχετικοί σύμβουλοι πάσης μορφής, κράτη, τράπεζες κ.ο.κ., οι επιτροπές πειθαρχικού θα αναλάβουν να συντάξουν την ανάλογη δικογραφία, θα συντονίσουν, εκτελέσουν καθώς και θα εποπτεύσουν τη διαδικασία εκδίκασης από το Ειδικό Δικαστικό σώμα και θα εποπτεύσουν την υλοποίηση των αποφάσεων εντός χρονικού πλαισίου που θα τεθεί στην πορεία.

8.0. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις του ειδικού δικαστηρίου θα είναι άμεσα εκτελεστέες.

 

Χρόνος ανάγνωσης: 13 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 13 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ