Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 582.000 νοικοκυριά…
Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 582.000 νοικοκυριά…

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 582.000 νοικοκυριά…

Επιχείρηση «σκούπα» για όσους οφείλουν μεγάλα ποσά – Καταγγελίες συμβολαίων για όσους δεν έχουν ανταποκριθεί στις ρυθμίσεις. (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΈΝΑ ΕΣΟΔΑ  & ΚΙΝΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)

Σε νέο μπαράζ αποστολής επιστολών προχώρησε η ΔΕΗ με στόχο να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το κριτήριο, σύμφωνα με πληροφορίες είναι να ξεκαθαριστεί το τοπίο όσον αφορά στους κατά συρροή κακοπληρωτές, από τα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα (οικονομική κατάσταση, λόγοι υγείας) αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες. Παράλληλα, νέες αυξήσεις έρχονται ξανά από τη ΔΕΗ με πολλά νοικοκυριά να βλέπουν φουσκωμένους τους λογαριασμούς τους.

Έτσι, η πρώτη κατηγορία αποδεκτών των επιστολών αφορά σε πελάτες που έχουν διακόψει για διάφορους λόγους την ηλεκτροδότηση (επιχειρήσεις που έκλεισαν ή οικιακοί καταναλωτές που διέκοψαν το ρεύμα στο εξοχικό τους κ.λπ.).

Παραδοχή Μητσοτάκη: «Εγώ αποφάσισα να κλείσω την οικονομία – Έκανα κάτι πιο σκληρό απ’ ότι μου είπε η επιτροπή»

Η δεύτερη κατηγορία αφορά σε καταναλωτές που έχουν αλλάξει πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και έχουν αφήσει χρέος στη ΔΕΗ και η τρίτη κατηγορία αφορά σε επιχειρήσεις που συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους αλλά, με νέο ΑΦΜ.

Υπάρχει και μία τέταρτη κατηγορία η οποία αφορά αποκλειστικά σε καταναλωτές που έχουν μεταπέσει στο καθεστώς της καθολικής υπηρεσίας. Δηλαδή αφού η ΔΕΗ, έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να πληρωθεί τα χρωστούμενα, τους απέκλεισε από το πελατολόγιό της, όμως επειδή οι περισσότεροι δεν καταφέρουν να βρουν άλλον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, εντάχθηκαν στην λεγόμενη καθολική υπηρεσία, με δεδομένο ότι υπάρχει ο θεμελιώδης κανόνας ότι όλα τα νοικοκυριά θα πρέπει να ηλεκτροδοτούνται.

Ειδικοί διακανονισμοί πριν το σκοτάδι…
Για αυτή την τελευταία κατηγορία των νοικοκυριών που έχουν ενταχθεί στην διαδικασία της καθολικής υπηρεσίας, τα πράγματα είναι πλέον πολύ δύσκολα.

Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,ίντερνετ, φορολογική ασυλία… Ε.ΣΥ;;; ΤΙ…  ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Σύμφωνα με παράγοντες της ΔΕΗ, η διαδικασία της πιστής τήρησης του διακανονισμού είναι «μονόδρομος», αφού στο πρώτο στραβοπάτημα δίνεται εντολή για διακοπή ηλεκτροδότησης χωρίς δεύτερη κουβέντα, ακόμη και αν η δόση είναι πολύ μικρή.

Ο διακανονισμός σ’ αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει ρύθμιση αποπληρωμής σε 24 δόσεις, ενώ επίσης θα πρέπει να υπάρχει συνέπεια στην καταβολή του αντίτιμου του τρέχοντος λογαριασμού.

Με την αποπληρωμή του συνολικού ποσού του διακανονισμού η ΔΕΗ εξετάζει εκ νέου το «προφίλ» του καταναλωτή και αναλόγως τον αποδέχεται εκ νέου στο πελατολόγιό της με νέο συμβόλαιο ή τον απορρίπτει.

250.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. ΕΝ ΕΤΗ 2021! Ισως και μέρες για…

Εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για εντατικοποίηση των αποκοπών ρεύματος
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν ήδη συγκεντρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών που οφείλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των έξι μηνών ανέρχεται σε 582.000 περιπτώσεις και οι οφειλές τους φτάνουν το ποσό των 545 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι περιπτώσεις των τελικών λογαριασμών ανέρχονται σε 895.000, συνολικών ληξιπρόθεσμων 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το τελευταίο δίμηνο έχουν προωθηθεί προς τον ΔΕΔΔΗΕ περίπου 30.000 αιτήματα αποκοπών αυτής της κατηγορίας.

Η διοίκηση της επιχείρησης δεσμεύεται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες και στο πλαίσιο αυτό θα ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της εκστρατείας που ξεκινά άμεσα.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΔΕΔΔΗΕ ΝΑ ΣΟΥ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?? ΟΣΟ ΜΕΝΕΙΣ ΑΔΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΝΑ ΣΕ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ

Όπως υπογραμμίζει, η εκστρατεία για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές δεν αφορά ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για τις οποίες υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις στο πλαίσιο του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, σημειώνει πως «το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές.

Είναι χρέος μας απέναντι στην επιχείρηση, αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, που, παρά τις δεδομένες οικονομικές δυσκολίες και τα προβλήματα, δίνουν μάχη και παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους» (σ.σ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΙΣΘΟ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΠΟΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 13 ΜΗΝΕΣ… ΤΥΧΑΙΟ??? ΠΩΣ????????

Μητσοτάκης: «Εγώ αποφάσισα να κλείσω την οικονομία – Έκανα κάτι πιο σκληρό απ’ ότι μου είπε η επιτροπή»

ΠΗΓΗ : ergasiakanea.eu

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΝΤΟΛΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΔΕΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΔΕΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ…

ΥΠΕΡΟΓΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ – ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΕΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ FATF…

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ