Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ

Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΝΑΝΑ ΕΜΕΝΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ” ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΑΡΓΩ WEB TV. ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΠΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΦΥΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ. ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ΔΙΑΚΡΙΤΟΤΗΤΑ, ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. ΩΣΤΟΣΟ, ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΑΦΕΝΟΣ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ Π.Χ. ΟΛΟΙΔΙΕΣ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ, ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΝΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΙΩΝΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ. ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΧΡΟΝΙΑ Η ΚΑΘΕΜΙΑ, ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ, ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 19.000 ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΟΙ 60 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ. ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ. «Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΟ ΣΠΟΡΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΟΦΗΣ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ «Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ 90%, ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 10%». Η ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΠΕΝΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ. ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΦΙΛ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ. Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ. ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ. 5.2. ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣΤΕ ΤΟ 60 % ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΥΤΑΡΚΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΧ ΕΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ . ΣΕΛΙΔΑ 16 ΑΠΟ 40 5.3. ΘΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΡΩΝ. 5.4. ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.
ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ 6199/2015 ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

 

5.0 ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

 

5.1.    Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.

5.2.    Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς .

5.3.    Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.

5.4.    Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.

5.5.    Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,

5.6.    Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.

5.7.    Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.

5.8.    Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. Σο ίδιο βάρος θα δοθεί και στην κτηνοτροφία.

5.9.    Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.

5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.

5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.

5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.

5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.

5.14. Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ.

5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.

5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.

5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.

 

Ε.ΣΥ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2312 315162 , MAIL: esuelkordeliou@gmail.com

 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – YOUTUBE

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.