Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Τα πιο ασφαλή τηλέφωνα Linux για ιδιωτικότητα το 2020
Τα πιο ασφαλή τηλέφωνα Linux για ιδιωτικότητα το 2020

Τα πιο ασφαλή τηλέφωνα Linux για ιδιωτικότητα το 2020

ΑΠΟ: fossmint.com

Με την πάροδο των αιώνων, η ασφάλεια έχει γίνει σχετικά λιγότερο φυσικό και περισσότερο ψηφιακό. Με την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη συλλογής και διαχείρισης δεδομένων για την ολοκλήρωση όλων των ειδών εργασιών, πολλοί νόμοι περί απορρήτου έχουν θεσπιστεί για να διαπιστωθεί ότι διατηρείται το δικαίωμά μας στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Παρόλα αυτά, τα καθημερινά μας κινητά τηλέφωνα είναι σχεδόν φορητά εργαλεία σχεδιασμένα για να συλλέγουν τα δεδομένα μας με δημοφιλές λογισμικό, όπως εφαρμογές Facebook , Instagram και Map , που παρακολουθούν συνεχώς την τοποθεσία μας, το ιστορικό περιήγησης, τα αγαπημένα σημεία hangout, τις τηλεοπτικές εκπομπές κ.λπ.

Η επιλογή να βγείτε από το πλέγμα μπορεί να είναι μια εύκολη απόφαση, αλλά το να παραμείνετε πιστοί σε αυτήν την απόφαση είναι εκεί όπου η πραγματική δυσκολία είναι όπως η χρήση ενός τηλεφώνου που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής θα σας απαλλάξει αναπόφευκτα από την απόλαυση συγκεκριμένων υπηρεσιών και λογισμικού ανάλογα με το τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε.

Ως επί το πλείστον, τέτοια τηλέφωνα έχουν ελάχιστες ή καθόλου επιλογές προσαρμογής, χρησιμοποιούν κρυπτογραφημένο λογισμικό και υποστηρίζουν λιγότερες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων.

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε μια συνοπτική λίστα με τα smartphone που έχουν σχεδιαστεί για να σέβονται το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα που μπορείτε να αγοράσετε πριν τελειώσει το έτος.

1. Librem 5

 

Το Librem 5 είναι ένα αρθρωτό smartphone που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και αναπτύχθηκε από την Purism με σκοπό να δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να ανακτήσουν τον έλεγχο των ιδιωτικών τους πληροφοριών και της ψηφιακής ζωής μέσω δωρεάν λογισμικού ανοιχτού κώδικα, διαφάνειας και ανοιχτής διακυβέρνησης.

Διαθέτει μια ανεξάρτητη κάρτα WiFi και Bluetooth, μια ανεξάρτητη κάρτα μόντεμ και 3 διακόπτες που βασίζονται σε υλικό για απενεργοποίηση της κάμερας και του μικροφώνου, WiFi και Bluetooth και σύνδεση δικτύου.




ARVE

Το Librem 5 εκτελεί το λειτουργικό σύστημα Linux PureOS που εστιάζει στην ιδιωτικότητα , το οποίο αποστέλλεται προεγκατεστημένο με μια χούφτα προεπιλεγμένων εφαρμογών, όπως μια τροποποιημένη έκδοση του Firefox που χρησιμοποιεί το DuckDuckGo ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης . Δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα δεν είναι Android, δεν έχει πρόσβαση σε mainstream καταστήματα εφαρμογών όπως το Google Play .

Όσον αφορά τις προδιαγραφές του υλικού, διαθέτει πίσω κάμερα 13MP, αφαιρούμενη μπαταρία 3500mAh, δευτερεύουσα αποθήκευση 32 GB, USB-C και εξωτερική συσκευή ανάγνωσης καρτών για έως 2 TB. Υποστηρίζει επίσης ασύρματη φόρτιση,

2. Fairphone 3

Το Fairfone 3 είναι ένα αρθρωτό, επισκευάσιμο smartphone σχεδιασμένο για να προστατεύει όχι μόνο τα δικαιώματα απορρήτου των χρηστών, αλλά και να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας εκείνων που το δημιουργούν χρησιμοποιώντας φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Διαθέτει Fairphone OS , μια προσαρμοσμένη έκδοση του Android 9, και οι χρήστες μπορούν να εγκαταστήσουν άλλα λειτουργικά συστήματα σε αυτό, π.χ. το λεγόμενο « λειτουργικό σύστημα de-Googled », το Fairphone Open που κυκλοφόρησε παράλληλα με το Fairphone 2 .




ARVE

Το Fairphone 3 διαθέτει επίσης επεξεργαστή Snapdragon 632, USB-C για φόρτιση, 12MP πίσω κάμερα, μπροστινή κάμερα 8MP, Bluetooth 5, υποστήριξη διπλής SIM, NFC, 4 GB RAM, 64 GB ROM και αφαιρούμενη μπαταρία 3000mAh.

3. PinePhone

Το PinePhone είναι ένα τηλέφωνο Linux που έχει σχεδιαστεί από την Pine 64 για εύκολη πρόσβαση, προστασία της ιδιωτικής ζωής, καθημερινές λειτουργίες smartphone. Μπορεί να εκτελέσει έως και 17 λειτουργικά συστήματα, αλλά αποστέλλεται με την τελευταία έκδοση του Postmarket OS . Η πιο δημοφιλής παραλλαγή είναι το PinePhone “Community Edition: PostmarketOS” Limited Edition Linux SmartPhone .




ARVE

Το Pine64 του Pine64 διαθέτει εσωτερική μνήμη flash 16 GB, 2 GB RAM, πίσω κάμερα 5MP, μπροστινή κάμερα 2MP, αφαιρούμενη μπαταρία Li-Po 2750-3000 mAh, USB-C για φόρτιση και είναι ικανή να λειτουργεί όπως οποιοδήποτε κανονικό smartphone, εκτός από την πρόσβαση στο Google PlayStore.

Και τα 3 smartphones τροφοδοτούνται από έργα ανοιχτού κώδικα που υπάρχουν για να παρέχουν πλήρη έλεγχο των smartphone στους ιδιοκτήτες τους. Αποστολή με τροποποιημένο λογισμικό που δεν παρακολουθεί πληροφορίες χρήσης ή συλλέγει προσωπικά δεδομένα που τα καθιστούν ιδανικά για τους λάτρεις της ασφάλειας.

Δείτε επίσης : Οι 10 κορυφαίες διανομές GNU / Linux για προστασία απορρήτου και ασφάλειας

Το τίμημα που πρέπει να πληρώσετε, ωστόσο, είναι η αποσύνδεση από ορισμένες δραστηριότητες όπως το Facebooking με την εφαρμογή και η εύκολη λήψη εφαρμογών από το PlayStore – παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν ή να καλωσορίσουν τους χρήστες ανάλογα με τις ανάγκες τους. Σε ποια βάρκα είσαι; Και ΔΕΝ έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο από αυτά τα τηλέφωνα ακόμα;

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ