Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ο Χρυσοχοϊδης έβγαλε ψεύτη τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣΟ Χρυσοχοϊδης έβγαλε ψεύτη τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης φέρεται να αποφάσισε προσωπικά την απομάκρυνση της φρουράς του Μένιου Φουρθιώτη, που σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ… δεν υπήρχε ποτέ.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη.

Με ανακοίνωσή της, όμως, η Ελληνική Αστυνομία είχε υποστηρίξει τα ακόλουθα: «Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Με ανακοίνωσή της, όμως, η Ελληνική Αστυνομία είχε υποστηρίξει τα ακόλουθα: «Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»
Με ανακοίνωσή της, όμως, η Ελληνική Αστυνομία είχε υποστηρίξει τα ακόλουθα: «Σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων, ενημερώνουμε ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα»

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως από ανάρτηση του αντιδήμαρχου Ραφήνας, Χρήστου Τσεμπέρη, ο οποίος παρουσίαζε έγγραφα σύμφωνα με τα οποία διατίθενται από διάφορα αστυνομικά τμήματα της περιοχής εννέα περιπολικά και 14 αστυνομικοί για 24ωρη φύλαξη του, εκδότη πλέον, Μένιου Φουρθιώτη.

Με την απόφασή του, ο υπουργός αδειάζει με πρωτοφανή τρόπο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ο οποίος με την ανακοίνωσή του είχε πάρει πάνω του το βάρος της υπόθεσης. Σε άλλες χώρες η παραίτησή του θα βρισκόταν ήδη στο γραφείο του υπουργού για λόγους ευθιξίας.

ΠΗΓΗ : info-war.gr

ΣΤΟ documentonews ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ : Ανακοίνωση αστυνομικών για φύλαξη Να πέσουν οι μάσκες- Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας

Στην ανακοίνωση οι αστυνομικοί επισημαίνουν πως σε ότι αφορά τη φύλαξη υπάρχει «ευθύνη των ιθυνόντων αυταπόδεικτη και υπερχειλής όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής». Μάλιστα όπως αναφέρουν «πολλές φορές η σχετική απόφαση (εννοούν για τη διάθεση αστυνομικής δύναμης) είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Κάτι που οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να εκλείψει.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη ¨διάθεση¨ αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά. Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία. Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων.

Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής. Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου.  Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας και σ΄ αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει και λόγο και παρέμβαση, προστατεύοντας τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού»

ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ documentonews ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:

Την προηγούμενη βδομάδα, ο αντιδήμαρχος Πικερμίου, Χρήστος Τσεμπέρης, δημοσιοποίησε στοιχεία που αποδεικνύουν, αφού πρόκειται για εσωτερικά έγγραφα της Αστυνομίας, πως ο τέως μάνατζερ Τζούλιας και νυν εκδότης που αγαπάει το Μητσοτάκη και δεν το κρύβει, φυλάσσεται από δυνάμεις της ΕΛΑΣ σε 24ωρη βάση. Πέρα από την προσωπική φύλαξη, έχουν διατεθεί περιπολικά από πέντε (ναι πέντε) Αστυνομικά Τμήματα, για να φυλάσσουν το σπίτι του. Δηλαδή περιπολικά, που σε μερικές περιπτώσεις τυγχάνει να είναι μοναδικά για τις περιοχές όπου βρίσκονται τα Τμήματα που εξυπηρετούν τον κυρ Μένιο. Φυσικά δεν εξυπηρετούν τους πολίτες.

Στις αποκαλύψεις του αντιδημάρχου Πικερμίου η αστυνομία απάντησε με μία ανακοίνωση που λέει «ότι δεν ισχύουν όσα γράφτηκαν από κάποιους δημοσιογράφους για φύλαξη κάποιου δημοσιογράφου». Σαφής απάντηση . Τι κάνεις Γιάννη, κουκιά σπέρνω. Κουβέντα για το Φουρθιώτη και τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν.
Το βράδυ της Κυριακής, έφτασαν πληροφορίες στο Documento, πως η Ελληνική Αστυνομία, έχει διαθέσει στο Φουρθιώτη θωρακισμένο τζιπ BMW X5 καθώς και συνοδευτικές μηχανές. Στη διάθεση της εφημερίδας είναι οι σχετικές πινακίδες όπως γνωρίζει ο κύριος Χρυσοχοίδης αφού του αποστείλαμε επίσημα ερωτήματα για το θέμα με τα σχετικά στοιχεία.

Τη Δευτέρα, το site bloko.gr το οποίο ειδικεύεται σε θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, δημοσίευσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, ο Μένιος Φουρθιώτης , ξεναγήθηκε στις θωρακισμένες λιμουζίνες της ΕΛΑΣ, για να επιλέξει ο ίδιος αυτοκίνητο της επιθυμίας και του γούστου του. Σημειωτέον ότι αυτοκίνητα του Δημοσίου για φύλαξη διατίθενται μόνο σε υπουργούς και υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς.

Παρά τις πληροφορίες , δεν θέλαμε να πιστέψουμε πως ο Φουρθιώτης έχει τιμές και φύλαξη Υπουργού με εντολή που προφανώς προέρχεται από πολύ ψηλά. Μέχρι που το μεσημέρι της Τρίτης, ο φωτορεπόρτερ του  Documento Μάριος Μπίκος, φωτογράφισε έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, την πομπή αστυνομικής προστασίας του Μένιου Φουρθιώτη. Σε αυτή την πομπή συμπεριλαμβάνονταν ένα αυτοκίνητο BMW x6 αλλά και ένα  ΒΜW x5, που ταυτιζόταν με το αυτοκίνητο για το οποίο είχαμε πληροφορίες και φαίνεται να ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία (οι πινακίδες του είναι ακαταχώρητες). Ο φωτορεπόρτερ του Documento , συνελήφθη με… εντολή Φορυρθιώτη. Ο Φουρθιώτης τελικώς έφυγε από το σημείο και έμειναν ένα μάτσο αστυνομικοί να κρατάνε τον φωτορεπόρτερ χωρίς να ξέρουν γιατί τον κρατάνε και φυσικά χωρίς να έχουν δικαίωμα να τον κρατάνε.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο Φουρθιώτης, ο οποίος έχει δικαίωμα να ζει το όνειρό του και να εκδίδει. Το πρόβλημα είναι η Ελληνική Αστυνομία και η ηγεσία του υπουργείου και της κυβέρνησης. Και το πρόβλημα δεν αφορά την κατασπατάληση μόνο των δημοσίων πόρων στη φύλαξη του μάνατζερ της καρδιάς τους. Πέντε Δήμοι μένουν χωρίς περιπολικά για να κάνουν βάρδιες (τρεις τη μέρα παρακαλώ) στο σπίτι του Φουρθιώτη . Το κύριο πρόβλημα είναι πως μέσα στην Ελληνική Αστυνομία έχει ξεκινήσει μια ανησυχητική φημολογία. Γιατί ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου πήραν τέτοιο ρίσκο σε αυτή την υπόθεση; Γιατί έχουν πάρει την ευθύνη για προκλητικές ενέργειες που τους εκθέτουν και τους απειλούν υπηρεσιακά και ποινικά; Ποια η σύνδεσή τους με το μάνατζερ της Τζούλιας ώστε να παίζουν το κεφάλι τους; Τι σχέση έχει ο πρώην μάνατζερ της Τζούλιας με το Μαξίμου και το περιβάλλον του πρωθυπουργού το οποίο επικαλείται συνεχώς;

Αυτά δεν λένε “κακοί” δημοσιογράφοι, αλλά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και τα αναπαράγει πλέον το διαδίκτυο.
Σε όλα αυτά υπάρχει και μια άγνωστη, σοβαρή ποινική διάσταση. Μόλις ανέλαβε Υπουργός ο Χρυσοχοϊδης, αφαιρέθηκε αστυνομική φρουρά από στόχους. Ανάμεσά τους είναι και βουλευτές, δημοσιογράφοι  ή πρώην υπουργοί. Κάποιοι από αυτούς ζήτησαν υπηρεσιακά εξηγήσεις για την αφαίρεση των φρουρών τους, παρότι υπήρχαν στοιχεία πως είχαν απειληθεί και βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο. Η ηγεσία της ΕΛΑΣ αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις ακόμη και όταν ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να τους δοθούν τα έγγραφα που δικαιολογιούν την αφαίρεση αστυνομικών φρουρών. Εν ολίγοις, κάποιοι στόχοι έμειναν αφύλακτοι για να φυλαχθεί ο Μένιος ΦουρθιώτηςΆνθρωποι είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο, για να κυκλοφορεί με θωρακισμένη BMW ο πρώην μάνατζερ, με τη χορηγία των ταλαιπωρημένων επί μια δεκαετία Ελλήνων. 

Η υπόθεση Φουρθιώτη αποκαλύπτει και μια τεχνική παράκαμψης όσων εξαγγέλει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης περί οικονομίας δυνάμεων και εξόδων στην ΕΛΑΣΔίνεται εντολή σε άσχετα με τη φύλαξη στόχων Τμήματα , να φυλάσσουν πρόσωπα ενώ δεν καταγράφεται υπηρεσιακά ότι είναι απασχολημένοι με στόχους ή “στόχους”. Έτσι κάποιοι για παράδειγμα εμφανίζονται να φυλάσσονται από δύο αστυνομικούς, ενώ στην πραγματικότητα έχουν έμμεσα φρουρά και από άλλες υπηρεσίες χωρίς να καταγράφεται. Τώρα τα κριτήρια, τα γνωρίζει ο κύριος Χρυσοχοίδης ο οποίος δικαιούται το χαρακτηρισμό του…μάνατζερ της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι τον αποκαλούν εδώ και μέρες.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Πηγή url: www.e-synews.gr

 

 

Διαδώστε αυτή τη σελίδα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά

Ε.ΣΥ. ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ